1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-03-2020 22:39

Κορονοϊός: Αντίστροφη μέτρηση για την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο

Ο Κορονοϊός που εχει κάνει άνω κάτω τον πλανήτη, αναμένεται να οδηγήσει στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο Τόκιο από τις 24/7 έως τις 9/8. 

Η ΔΟΕ σε τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα μέσα στην ημέρα (22/3) αποφάσισε να αναβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού και σύμφωνα με την «Marca» σ' ένα μήνα θ' ανακοινωθεί η επίσημη νέα ημερομηνία διεξαγωγής. 

Εξαιτίας των πιέσεων από ολυμπιακές επιτροπές, ομοσπονδίες με μεγάλο ειδικό βάρος, όπως αυτή του στίβου και της κολύμβησης των Ηνωμένων Πολιτειών, η ΔΟΕ προχωράει σ' αυτή την απόφαση η οποία πρέπει να θεωρηθεί αμετάκλητη. 

Τρία είναι τα σενάρια που εξετάζει η ΔΟΕ: Να μετατεθούν οι αγώνες για το φθινόπωρο, να γίνουν το 2021 ή το 2022.

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα έχει βασικό λόγο σε αυτό, αφού έχει επενδύσει 35 δισεκατομμύρια ευρώ για να μπορέσει να φιλοξενήσει τους Αγώνες.H ΔΟΕ με σημερινή (22/3) ανακοίνωση της τονίζει ότι πάνω απ' όλα είναι η υγεία των αθλητών.

Επίσης αναφέρει πως εξετάζει όλα τα σενάρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μαζί με την οργανωτική επιτροπή "Τόκιο 2020" αλλά και την κυβέρνηση της Ιαπωνίας.

Στην ίδια ανακοίνωση διαβάζουμε ότι υπάρχει βελτίωση της κατάστασης σε σχέση με τον κορονοϊό (covid-19) στην Ιαπωνία όπου συνεχίζει το ταξίδι της η Ολυμπιακή Φλόγα αλλά αυτό δεν συμβαίνει σ' όλο τον κόσμο. 

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα από την κατηγορία: « Απεβίωσε ο Beato Miguel Cruz

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.