1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-09-2013 15:48

Με Στράντζαλη και Ψωμά, η Εθνική Γυναικών

Η Όλγα Στράντζαλη και οι Αλεξάνδρα Ψωμά είναι οι αθλήτριες από την Εθνική Κορασίδων που έλαβε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϊλάνδης, που κλήθηκαν και στις γυναίκες από τον Γιάννη Καλμαζίδη για τη β’ φάση της προκριματικής διαδικασίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος (2-6/10 οι αγώνες στο Ισραήλ). Την ίδια στιγμή η λίμπερο της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Ηλιάνα Ιακωβίδου είναι η μοναδική αθλήτρια που κλήθηκε ενώ δεν αγωνίζεται σε ομάδα πρώτης κατηγορίας.
Το πρώτο ραντεβού της Εθνικής έχει οριστεί για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, με τις αθλήτριες να περνούν από εργομετρικές εξετάσεις στο Ιατρικό Κέντρο Φιλοκτήτης, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα αναχωρήσει για το Λουτράκι, όπου θα ξεκινήσει προπονήσεις.

«Έχουμε μια δύσκολη αποστολή. Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες ομάδες θα προκριθούν από τον όμιλο, αφού πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική κατάταξη των ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάποιες από τις αντιπάλους μας έχουν αθλήτριες υψηλού επιπέδου, αλλά ακόμη είναι νωρίς γιατί δεν ξέρουμε πως θα παραταχθούν οι ομάδες στο δικό μας τουρνουά», δήλωσε ο κ. Καλμαζίδης και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια ομάδα με μικρό μέσο όρο ηλικίας κι ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε κάτι καλό για το μέλλον».

Αναλυτικά οι κλήσεις του κ. Καλμαζίδη:
Πασαδόροι: Στέλλα Χριστοδούλου (Ολυμπιακός), Αθηνά Παπαφωτίου (ΑΕΚ)
Διαγώνιες: Παναγιώτα Διώτη (Ηρακλής Κηφισιάς), Ελένη Κιόση (Terville Florance OC)
Ακραίες: Ευαγγελία Μερτέκη (Παναθηναϊκός), Εύα Χαντάβα (Βριλήσσια), Αλεξάνδρα Ψωμά (Μαρκόπουλο), Όλγα Στράντζαλη (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Σοφία Κοσμά (Ολυμπιακός)
Κεντρικές: Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός), Κατερίνα Γιώτα (Ολυμπιακός), Μαρία Λαμπρινίδου (Volley 2002 Forli), Αλίκη Κωνσταντινίδου (Πανναξιακός)
Λίμπερο: Μαριαλένα Αρτακιανού (Ηρακλής Θεσσαλονίκης), Ηλιάνα Ιακωβίδου (Ελπίδα Αμπελοκήπων)

Υπενθυμίζουμε ότι η Εθνική Γυναικών θα αντιμετωπίσει στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος τις Ουγγαρία (02/10), Λετονία (03/10), Μαυροβούνιο (04/10), Ισραήλ (05/10) και Ελβετία (06/10).
 

Σχετικά άρθρα

14 σχόλια

  • Comment Link strange Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 12:40 posted by strange

    Συμφωνώ με Thomsen σε όλα. Πιστεύω ότι η παρουσία της Κοσμά είναι πολύ σημαντική για την Εθνική μας. Πολύ καλή παίχτρια με τσαγανό και τεχνική. Πιστεύω ότι το δίδυμο Κοσμα-Χαντάβα θα είναι ό,τι καλύτερο έχει δοκιμαστεί απο την Εθνική. Κοριτσάρες πρώτα απ΄όλα υγεία και σας εύχομαι καλή επιτυχία .

  • Comment Link thomsen Πέμπτη, 05 Σεπτεμβρίου 2013 09:04 posted by thomsen

    Η Κοσμά είναι απαραίτητη στην ομάδα αφού κόντρα στην Σλοβακία επιθετικά τράβηξε μόνο η Χαντάβα με 15/26.H Ιβάνοβα είχε 6/33 και σίγουρα η Κοσμά θα δώσει το κάτι παραπάνω.Κατά την γνώμη μου αυτές είναι οι δύο καλύτερες ακραίες στην Ελλάδα.Στράντζαλη,Ψωμά ότι καλύτερο από τις πολύ μικρές,η Μερτέκη πολύ καλή αλλά μόνο στην επίθεση ενώ η Ιβάνοβα μέτρια.Στην θέση του λίμπερο υπάρχουν και οι Ρόγκα,Κελεσίδου ενώ η Ιακωβίδου νομίζω πως δεν παίζει λίμπερο.Η Κιόση μακράν η κορυφαία διαγώνια (πίσω από την ρούξι)και Διώτη με Βασιλαντωνάκη είναι πάνω κάτω στα ίδια.Η Κουτουξίδου θα έπρεπε να ήταν στην εθνική και δε καταλαβαίνω γιατί δεν έχει παίξει σε ούτε έναν αγώνα επί Καλμαζίδη.Στις κεντρικές ο Καλμαζίδης πήρε τις καλύτερες από τις μικρές γιατί οι μεγάλες Χατζηνικολάου,Κυριακίδου,Δίρβα είναι ανώτερες.

  • Comment Link gate Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 18:37 posted by gate

    η ψωμα κατα καλμαζιδη ειναι καλυτερη και απο την ιβανοβα..ρε που παμεεεεεεεεεεε

  • Comment Link Milinkovic Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 15:50 posted by Milinkovic

    @g.v.f αναγκαστικά ή όχι δεν κατάλαβες και γράφεις άλλα.
    Όμως μην ξεκινάς με κάτι που έγραψα εγώ και μετά το γυρίζεις προς κάποιους που γράφανε κλπ. Αυτά τα περίεργα αλλού.
    Εγώ γράφω για τον εαυτό μου και τις κουβέντες που έχεις με άλλους να τις ξεχωρίζεις.

  • Comment Link g.v.f Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2013 11:49 posted by g.v.f

    Αναγκαστικα καλω, σημαινει οτι καποιος σου επιβαλει ποιες να καλεσης,διαφορετικα σημαινει οτι δεν υπαρχουν καλυτερες επιλογες.Ομως τα ιδια δεν γραφατε οταν ο Φλωρος καλουσε τις μεγαλυτερες ηλικιακα και λεγατε οτι τις καλει για να κανουν μεταφραφη;Αντι λοιπον να μιζεριαζετε με ολους και με ολα πεστε τις δικες σας επιλογες για να τελειωνουμε.Οσον αφορα τη Βαρουδακη σιγουρα ειναι μια αθλητρια με καλα στοιχεια αλλα για να εχη βλεψεις για Εθνικη ομαδα θα πρεπη πρωτα να σταθεροποιηθη σαν βασικη στην ομαδα της.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.