Εκτυπώστε τη σελίδα
08-07-2013 20:50

Δρίκος: «Δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή»

Έτοιμος να αναλάβει πρώτος προπονητής στην Εθνική Ανδρών είναι ο Σωτήρης Δρίκος σύμφωνα και με τις δηλώσεις που έκανε μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων σε μία ομάδα που θα δώσει το επόμενο επίσημο παιχνίδι της τον Ιανουάριο του 2014 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πάνω απ όλα ευχαρίστησε τον Αλέκο Λεώνη, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο αγωνιστικό κενό του εθνικού συγκροτήματος που δεν έχει προηγούμενο από το 1971 οπότε και ιδρύθηκε η ΕΟΠΕ: «Πριν από τρία χρόνια όταν είχε ανοίξει το θέμα προπονητής στην Εθνική Ανδρών πίστευα ότι αξίζω και θα μπορούσα να είμαι εγώ η πρώτη επιλογή.

Τώρα όμως μετά την συνεργασία που είχα με τον Αλέκο όλο αυτό το διάστημα, κατάλαβα ότι υπήρχαν κι άλλα πράγματα να μάθω…», είπε αρχικά ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών και συμπλήρωσε: «Μπορώ λοιπόν να πω με κάθε επαγγελματική ευσυνειδησία ότι έμαθα και κατάλαβα πολλά. Γι’ αυτό το λόγο, γιατί μου έδωσε βήμα, χώρο, αλλά και εμπειρίες, οφείλω εκτός από ιδιωτικά, να τον ευχαριστήσω και δημόσια. Θέλω δε να πιστεύω ότι η δική μας συνεργασία, θα αποτελέσει μια βάση για τις μελλοντικές συνεργασίες Ελλήνων προπονητών προκειμένου να είναι όπως κι αυτή: σε ισότιμη βάση, με πλήρη επαγγελματική αξιοπρέπεια και κοινή προσπάθεια. Με τον Αλέκο συζητούσαμε όλα τα θέματα και προφανώς είχαμε και διαφορετικές απόψεις. Ακόμη όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπήρχε ανάλυση των δεδομένων και πλήρης υποστήριξη στην όποια απόφαση παίρναμε. Προσωπικά ως προπονητής δεν πιστεύω στην ενός ανδρός αρχή. Οι πιο σημαντικοί άνθρωποι για έναν προπονητή είναι οι συνεργάτες του και οι αθλητές του… Οι συνεργάτες και οι αθλητές είναι η κάλυψη και η ασπίδα του προπονητή».

Ο Δρίκος άφησε να εννοηθεί πως η Εθνική ανδρών θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί νωρίτερα από τον Ιανουάριο του 2014: «Πρέπει να βρούμε κίνητρο, παρά τις δυσμενείς συνθήκες, ώστε να λειτουργήσουμε ακόμη κι αυτούς τους μήνες που δεν έχουμε διοργανώσεις… Αν παρόλα αυτά οι δυσκολίες που υπάρχουν ξεπερνούν την προσπάθεια που θα κάνουμε, θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε το κενό με διάφορους τρόπους».