Εκτυπώστε τη σελίδα
02-07-2013 21:34

Δήμητρα Γιακουμή: «Η ΑΕΚ έδειξε πόσο με ήθελε»

Η Δήμητρα Γιακουμή στην πρώτη της συνέντευξη ως αθλήτρια της ΑΕΚ μίλησε στον Sentra Fm 103,3 και στην εκπομπή «Sentra Sport» με τον Κώστα Ασημακόπουλο για την απόφαση της να φύγει από τον Ολυμπιακό και να συνεχίσει την καριέρα της στην «Ένωση».
«Ήμουν σε διαπραγματεύσεις με τον Ολυμπιακό για αρκετό καιρό. Από τη στιγμή που δεν επήλθε συμφωνία με τον Ολυμπιακό, η ΑΕΚ μου έδωσε τη δυνατότητα να ανοίξω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Ευχαριστώ τον Ολυμπιακό που ήμουν μέλος της ομάδας του. Είχαμε τρία επιτυχημένα χρόνια και για μένα προσωπικά και για τον Ολυμπιακό. Τελευταία φορά μιλήσαμε με τον Ολυμπιακό πριν από μία εβδομάδα».

Τι έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο στην απόφαση σου;

«Για να πάρεις μία απόφαση παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Θεωρώ πως ίσως και να έκλεισε ο κύκλος μου στον Ολυμπιακό. Ανοίγει ένας νέας κύκλος στην ΑΕΚ η οποία μου δίνει τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα στην καριέρα μου. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και εκτίμηση και πήρα την απόφαση να ακολουθήσω αυτό το δρόμο».

Σε ενόχλησε που ο Ολυμπιακός έκλεισε Γιώτα και Λαμπρούση στη θέση που αγωνίζεσαι;

«Δεν έχει να κάνει με τις μεταγραφικές επιλογές του Ολυμπιακού. Απ΄ ότι ξέρω ο Ολυμπιακός κλείνει συμβόλαια τριετίας με άλλες αθλήτριες. Το όλο θέμα έχει να κάνει με τις διαπραγματεύσεις που είχα εγώ με τη διοίκηση του Ολυμπιακού και με τίποτε άλλο».

Πως ξεχώρισες την πρόταση της ΑΕΚ μεταξύ άλλων ομάδων που ενδιαφέρθηκαν να σε αποκτήσουν;

«Ήταν πολύ δυναμική η πρόταση της ΑΕΚ. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος συμπεριφοράς τους απέναντι μου και η εκτίμηση που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Έδειχαν το πόσο πραγματικά με ήθελαν ώστε η ομάδα τους να πρωταγωνιστήσει. Θεωρώ πως όλα αυτά είναι σημαντικοί παράγοντες. Επίσης η ΑΕΚ κάνει ένα νέο ξεκίνημα έτσι ώστε να μπει δυναμικά και ενεργά στο μέλλον».

Με τη Φένια Παπαγεωργίου που έχει αναλάβει πρόεδρος στο τμήμα της ΑΕΚ μίλησες;

«Ναι, έχω επικοινωνία και με τη Φένια. Είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ΑΕΚ και είναι πολύ τιμητικό για έναν αθλητή να αναλαμβάνει διοικητική θέση σε μία ομάδα όπως η ΑΕΚ».

Πάμε σε ένα καλό και πιο αναβαθμισμένο πρωτάθλημα με δεδομένη την ενίσχυση όλων των ομάδων;

«Μετά από τη μεγάλη κρίση και την πρώση του αγωνιστικού επιπέδου σιγά, σιγά οι σύλλογοι κάνουν νέο ξεκίνημα. Ο Ολυμπιακός έκανε εξυγίανση, ο Παναθηναϊκός ανεβαίνει σιγά, σιγά, η ΑΕΚ τα τελευταία 3-4 χρόνια πρωταγωνιστεί, τα Βριλήσσια όπως και ο Ηρακλής Κηφισιάς θα κάνουν δυναμικό ρόστερ. Μην ξεχνάμε και την περιφέρεια. Το Ρέθυμνο ήταν μέσα στην 4αδα και δυναμώνει, ο Πανναξιακός ανέβηκε από την Α2 στην Α1. Αυτό είναι πολύ καλό για όλους. Ανεβαίνει το επίπεδο, υπάρχει κίνητρο να έρθουν νέοι άνθρωποι και να βοηθήσουν οικονομικά».

Τι έχεις να πει στους οπαδούς της ΑΕΚ;

«Η ΑΕΚ έχει ένα πολύ δυνατό και εκρηκτικό κοινό. Το είχα βιώσει ως αντίπαλος της ΑΕΚ και θέλω να το βιώσω τώρα και ως παίκτρια της ομάδας. Είναι ένα δυνατόν στοιχείο που έχει η ΑΕΚ, δηλαδή, να παίζει για τον κόσμο και ο κόσμος να παίζει από την πλευρά του για την ομάδα».

Media