Εκτυπώστε τη σελίδα
20-07-2022 14:27

Φωτιά στην Πεντέλη: Ολονύχτια μάχη ενημέρωσης του Κώστα Ασημακόπουλου από το νοσοκομείο Παίδων

Συγκλόνισε για άλλη μια φορά ο Κώστας Ασημακόπουλος , ο οποίος βρέθηκε στο χθεσινοβραδινό εφιαλτικό μέτωπο της πυρκαγιάς για λογαριασμό του OPEN.

Μετά την περυσινή του περιπέτεια στις φονικές πυρκαγιές της Εύβοιας και φέτος στα πρώτα μέτωπα, σε Άνω Βούλα και Σχηματάρι, ο έμπειρος συνάδελφος, έδωσε το παρών στην πρώτη γραμμή της μάχης από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης και κάλυψε μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, όλο το πραγματικά εφιαλτικό σκηνικό που διαδραματίστηκε σε Πεντέλη, Ντράφι, Ανθούσα, μέχρι Δουκίσης Πλακεντίας .

Όσοι ήταν συντονισμένοι με την συχνότητα του OPEN, είδαν αρχικά τον συνάδελφο να περιγράφει την ξαφνική επέλαση της φωτιάς μέσα σε ελάχιστα λεπτά λογω της αλλαγής διεύθυνσης των θυελλωδών ανέμων που έφταναν τα 9 μποφόρ , στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου Παίδων το οποίο είχε εκκενωθεί από πολύ νωρίς. Τα πλάνα που είδαμε σε Live μετάδοση ήταν εντυπωσιακά και συνάμα τρομακτικά, με τον Κώστα Ασημακόπουλο αν και οι φλόγες τον είχαν πλησιάσει απειλητικά να παραμένει ακλόνητος και σταθερός στην ενημέρωση του γεγονότος.

Ευτυχώς όλα εξελίχθηκαν καλά, καθώς υπήρξε άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση πυροσβεστικών δυνάμεων που κατάφεραν να θέσουν μετά από μισή ώρα υπό έλεγχο την φωτιά, και να την σβήσουν πριν προλάβει να κάνει ζημιές στο κτίριο του νοσοκομείου. Στη συνέχεια ο συνάδελφος κάλυψε την επίσης αγωνιώδη και μεγάλη προσπάθεια των πυροσβεστών να περιφρουρήσουν τις δεξαμενές πετρελαίου του νοσοκομείου.

Η εφιαλτική βραδιά περιλάμβανε ακόμη ένα θρίλερ, καθώς ο συνάδελφος με την βοήθεια του καμεραμάν του καναλιού, έκανε οδοιπορικό από το φλεγόμενο Ντράφι, μέχρι της Δουκίσης Πλακεντίας, δείχνοντας μέχρι τα ξημερώματα και κάτω από το σφυροκόπημα θυελλωδών ανέμων, τα πολλαπλά μέτωπα των πυρκαγιών, τις προσπάθειες πυροσβεστών να σώσουν σπίτια που τα απειλούσαν οι φλόγες, τους εθελοντές κατοίκους που προσπαθούσαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση αλλά και τους δημάρχους των διακεκαυμένων περιοχών που προσπαθούσαν να συντονίσουν και να δώσουν λύσεις, εκεί που υπήρχε ανάγκη.

Εύγε στον Κώστα που για άλλη μια φορά έκανε την απόλυτη υπέρβαση μέσα στην πύρινη κόλαση ώστε να σταθεί στο ύψος της απλής και σωστής ενημέρωσης που απαιτούσαν τα τραγικά γεγονότα.