Εκτυπώστε τη σελίδα
13-05-2022 13:05

Αθηνά Παπαφωτίου: «Απαράδεκτο που το κορυφαίο πρωτάθλημα δεν είχε τηλεόραση»

Το τρίτο της πρωτάθλημα στην Ελλάδα πανηγύρισε το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου η Αθηνά Παπαφωτίου.
Η έμπειρη πασαδόρος μετά από 7 χρόνια στο εξωτερικό όπου αγωνίστηκε σε Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία και Γερμανία επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και ήταν από τα βασικά γρανάζια στο δρόμο για το νταμπλ.

Σε δηλώσεις της η Παπαφωτίου αφού αναφέρθηκε στη κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στο Ρέντη εξέφρασε το παράπονό της για το γεγονός πως το κορυφαίο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών δεν είχε τηλεοπτική στέγη, ενώ αφιέρωσε τον τίτλο στις αθλήτριες που παλεύουν να κάνουν τη Volley League επαγγελματική.

«Ο στόχος μου όταν επέστρεψα στην Ελλάδα και στον Παναθηναϊκό ήταν το πρωτάθλημα και τα καταφέραμε. Ήταν ένα πολύ δύσκολο σερί τελικών, στο καλύτερο πρωτάθλημα της δεκαετίας. Ο Ολυμπιακός είχε μία εξίσου καλή ομάδα, όπως και εμείς και η διαφορά κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Είμαι χαρούμενη που νικήσαμε. Όταν παίζεις έναν τελικό, κάθε πόντος, κάθε σετ μετράει. Η κατάκτηση του δεύτερου σετ γύρισε την ψυχολογία μας και αποδείχθηκε αυτό στη πορεία, γιατί το ξεκίνημά μας ήταν λίγο νωθρό» είπε αρχικά η Παπαφωτίου και συνέχισε:

«Αφιερώνω αυτό το τίτλο στο κόσμο του ελληνικού βόλεϊ που δεν μπόρεσε να δει την αναμέτρηση από την κρατική τηλεόραση, εξαιτίας των λαθών που έγιναν φέτος. Δεν θέλω να ρίξω ευθύνες αλλά ήταν απαράδεκτο που αυτό το πρωτάθλημα δεν ήταν στη τηλεόραση, ανεξάρτητα του ποιος θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Επίσης το αφιερώνω αυτό το πρωτάθλημα σε όλες τις αθλήτριες που παλεύουμε να κάνουμε το βόλεϊ γυναικών επαγγελματικό γιατί είναι κρίμα όλο αυτό που είδαμε φέτος να μην στηρίζεται όπως το βόλεϊ των ανδρών, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο».