1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
20-06-2013 12:28

«Πρωταθλήτρια αναδείχτηκε πάλι η κακή οργάνωση»

Ανοικτή επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε προς την ΕΟΠΕ ο Πανερυθραϊκός για τα γεγονότα και τις αναβολές στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παίδων δηλώνοντας πως επιφυλάσεται για την συμμετοχή του και επικρίνει την ΕΟΠΕ για τους χειρισμούς της. Η ανακοίνωση:
Κύριε Πρόεδρε,

Έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε ότι οι αγώνες για το πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων του Δ’ ομίλου αναβάλλονται για 2η φορά και είναι άγνωστο πότε θα διεξαχθούν. (Αρχικά ήταν να διεξαχθούν σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη 18-21/4/13)

Η απόφαση αυτή της Ε.Ο.ΠΕ δημιουργεί τεράστια προβλήματα και στον σύλλογο μας, στους προπονητές, αθλητές και στις οικογένειες αυτών και έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αρνητικά γεγονότα και καταστάσεις που έχουν φέρει τα ελάχιστα εναπομείναντα σωματεία που ασχολούνται με την ανάπτυξη του ανδρικού βόλεϊ στα όρια της απόγνωσης και του μαρασμού.

Τα γεγονότα σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες έχουν ως έξης:

Ενώ η Ε.Σ.ΠΕ.Π έπρεπε να έχει ολοκληρώσει την α΄φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων μέχρι 31/3/13, σύμφωνα με την Γενική προκήρυξη, στα μέσα Απριλίου υπήρξε καταγγελία σωματίου για πλαστοπροσωπία που είχε γίνει σε αγώνα εκ μέρους της Ε.Α.Π ο οποίος είχε διεξαχθεί τέλη... Φεβρουαρίου! Η Ε.Σ.ΠΕ.Π «πάγωσε» τότε τους αγώνες της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της και η πειθαρχική επιτροπή της ... ενάμιση μήνα μετά (!), τέλη Μαΐου, εξέδωσε την απόφαση της να τιμωρήσει την Ε.Α.Π

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ε.Α.Π πολύ καθυστερημένα να προσφύγει στο Α.Σ.Ε.Α.Δ και έτσι να μπλοκαριστούν οι αγώνες του ομίλου που θα μετείχε η πρωταθλήτρια της Ε.Σ.ΠΕ.Π, ο Ολυμπιακός, η Τελχινίς Ρόδου και η ομάδα μας.

Πιστεύουμε ότι η ευθύνη διαχείρισης αυτής της κατάστασης εκ μέρους της Ε.Σ.ΠΕ.Π ήταν το λιγότερο ατυχής και υπέρμετρα ερασιτεχνική, αλλά μεγάλη είναι και η ευθύνη της ΕΟΠΕ ως υπερκείμενη αρχή μιας και θα έπρεπε, όχι απλώς να παρακολουθεί την υπόθεση, αλλά να είχε υποχρεώσει την Ένωση να αποφανθεί για την υπόθεση της πλαστοπροσωπίας στον ελάχιστο

εύλογο χρόνο και επ΄ ουδενί μετά το τέλος Απριλίου, ώστε να υπήρχε χρόνος η Ε.Α.Π να προσφύγει στον Α.Σ.Ε.Α.Δ, εφόσον το επιθυμούσε και μετά την απόφαση του να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα παίδων της Ένωσης.

Τώρα καλούνται τα υπόλοιπα σωματεία, που καμία ευθύνη δεν έχουν, να υποστούν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, οι αθλητές να συνεχίσουν να προπονούνται μέσα σε κλειστά που μέρα με την ήμερα μετατρέπονται σε φούρνους, να ανατρέπονται οικογενειακοί προγραμματισμοί καλοκαιρινών διακοπών, να υποχρεώνονται αθλητές-μαθητές 3ης λυκείου σε παρατεταμένη κούραση μετά τον γολγοθά των πανελλήνιων εξετάσεων και τους παράγοντες και προπονητές να τσακώνονται και να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα στους γονείς των αθλητών.

Επίσης ας μην παραβλέπουμε ότι πολλές ομάδες και αθλητές που έχουν επενδύσει στη κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων στο πρωτάθλημα κινδυνεύουν να εμπλακούν σε περιπέτειες με την εισαγωγή τους στις ανώτερες και ανώτατες σχολές, μη ξέροντας αν θα προλάβουν να χρησιμοποιήσουν το προνόμιο των μορίων που θα αποκτήσουν. Αν συμβεί εμπλοκή στο θέμα αυτό οι επιπτώσεις και οι ευθύνες θα είναι ανυπέρβλητες.

Μετά την εξέλιξη αυτή δεν γνωρίζουμε και δεν μπορούμε να προβλέψουμε αν θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες όποτε αυτοί ορισθούν.

Η απογοήτευση όλων και περισσότερο των αθλητών που προσπάθησαν για το καλύτερο είναι τεράστια. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την εικόνα των αθλητών όταν πληροφορηθήκαν ότι δεν θα αγωνιστούν. Για άλλη μια χρονιά πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η κακή οργάνωση, για άλλη μια χρονιά δεν ήταν δυνατόν να γίνουν σεβαστές οι ημερομηνίες της προκήρυξης, για άλλη μια φορά η έλλειψη έγκαιρης αντιμετώπισης και πρόβλεψης ενός τόσο σοβαρού θέματος υποβαθμίζει στα μάτια των αθλητών, των οικογενειών τους και του φίλαθλου κοινού το άθλημα μας.

Οι χαρές, συγκριτικά με τα συναισθήματα λύπης που εισπράττουμε πλέον από το άθλημα του ανδρικού βόλεϊ, δυστυχώς είναι ελάχιστες, και οι αιτίες των προβλημάτων δεν άπτονται πάντα με την έλλειψη χρημάτων...

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Α. Κυριακίδης

Γενικός αρχηγός τμήματος βόλεϊ

Γ. Ρηγούτσος Α. Γουρουντής

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

1 σχόλιο

  • Comment Link KISMET Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 15:33 posted by KISMET

    Κ.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ ΑΝ ΗΞΕΡΕΣ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Σ.ΠΕ.Π ΘΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΣΕΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΨΑΞΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ Π.Ο.Π ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤAΛΑΒΕΙΣ.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.