Εκτυπώστε τη σελίδα
05-03-2021 14:20

Στο Κατάρ Αρβανίτη/Καραγκούνη για το πρώτο παγκόσμιο τουρνουά μετά από 548 ημέρες

Στο δρόμο για το Κατάρ βρίσκεται η Βίκυ Αρβανίτη με την Πένυ Καραγκούνη και τον Ομοσπονδιακό προπονητή Τίε Σαντάνα, προκειμένου η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ να λάβει μέρος στο τουρνουά τεσσάρων αστεριών της F.I.V.B. στο πλαίσιο του World Tour.
Χρειάστηκαν να περάσουν 548 ημέρες από την τελευταία φορά που οι Αρβανίτη, Καραγκούνη έπαιξαν τελευταία φορά παγκόσμιο τουρνουά, μετά τον σοβαρό τραυματισμό της Αρβανίτη στον αχίλλειο τον Οκτώβριο του 2019 αλλά και την ακύρωση όλων των διοργανώσεων λόγω της πανδημίας το 2020. Τελευταία διοργάνωση που συμμετείχε η Εθνική ομάδα μπιτς βόλεϊ ήταν στα τελικά του World Tour στη Ρώμη στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2019.

Αρβανίτη και Καραγκούνη βρίσκονται στο Νο 5 των προκριματικών και θα ξεκινήσουν τους αγώνες τους την Δευτέρα 8 Μαρτίου και υπάρχει αισιοδοξία για μία καλή πορεία, στη πρώτη τους διοργάνωση μετά από 1,5 χρόνο.

Οι δύο αθλήτριες και ο Ομοσπονδιακός προπονητής που πραγματοποιούσαν καθημερινές και κλειστές προπονήσεις με ειδική άδεια από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στις εγκαταστάσεις του Σ.Ε.Φ. τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, πραγματοποίησαν τεστ COVID-19 πριν την αναχώρησή τους από την Αθήνα, ενώ με την άφιξή τους στο Κατάρ θα υποβληθούν σε νέο τεστ και υποχρεωτικά θα κάτσουν 24 ώρες καραντίνα. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με την F.I.V.B. δημιούργησαν ειδικό συγκρότημα στο ξενοδοχείο για τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους.

Με την πρόκριση στην Ολυμπιάδα του Τόκιο να βρίσκεται ακόμα ανοικτή, Βίκυ Αρβανίτη και Πένυ Καραγκούνη περιμένουν την ανακοίνωση της F.I.V.B. για το φετινό καλεντάρι του World Tour, ενώ ως χώρα έχουμε προκριθεί και στη Β' φάση του Continental Cup που θα διεξαχθεί τον Μάιο