Εκτυπώστε τη σελίδα
02-06-2013 16:20

200 παιδιά στο 1ο «Baby Volley Festival» στο Περιστέρι (video - φωτό)

Cannot find volleynews.v2/MINI/2012-13/festival/peristeri2013 folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/MINI/2012-13/festival/peristeri2013/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Με την ενεργή συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών εγκαινιάσθηκε την Κυριακή (2/6) στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου το «1ο Baby Volley Festival» που διοργάνωσε η ΕΟΠΕ για πρώτη φορά στην Ελλάδα και απευθύνεται στις νηπιακές και προσχολικές ηλικίες. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα διεξήχθη σε πιλοτική μορφή και έρχεται να συμπληρώσει τον Εθνικό Σχεδιασμό Ανάπτυξης, στις μικρές ηλικίες και μάλιστα αποτελεί βασικό άξονα του Σχεδιασμού που εφαρμόζει η Ομοσπονδία. Το volleynews.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει εικόνες και video...

Περισσότεροι από 200 μαθητές νηπίων και Α', Β' τάξης Δημοτικών Σχολείων (ηλικίας 4 έως 7 ετών), πραγματοποίησαν την πρώτη τους «αγωνιστική» εμφάνιση και καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος είχαν την καθοδήγηση των διεθνών αθλητριών, του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Γιάννη Καλμαζίδη και των συνεργατών του στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής ομάδας. 

Οι «εμψυχωτές» των παιδιών, όπως αυτοί ονομάστηκαν στη διάρκεια του προγράμματος, είχαν ενεργό εκπαιδευτικό ρόλο, βοηθώντας τα παιδιά σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι με ελαφριές μπάλες, όπου από τη μία πλευρά του φιλέ γινόταν η επίθεση και από την άλλη η άμυνα. Κάθε παιδί μάζευε πόντους για την ομάδα του και στο τέλος νικούσε η ομάδα που μάζευε τους περισσότερους πόντους. 

 

Από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας, το «παρών» στο γήπεδο έδωσε ο Γενικός Γραμματέας, Παναγιώτης Σιδέρης, ο οποίος αποχώρησε ενθουσιασμένος από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος και δήλωσε στην webcamera του volleynews.gr 

 

 



Από την πλευρά του, ο εμπνευστή του προγράμματος και Τεχνικός Συμβούλος Ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, Λεωνίδας Καραΐσκος, τόνισε: «Μέσω του αθλητικού γεγονότος που διοργανώσαμε σήμερα ουσιαστικά καλωσορίσαμε τα παιδιά νηπιακής και πρωτοσχολικής ηλικίας στο άθλημά μας. Αυτό το κάτι σαν βόλεϊ που έπαιξαν σήμερα οι μικροί αθλητές διατηρεί τα δύο ίσως βασικότερα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού: Τη διατήρηση της μπάλας στον αέρα και δεύτερον την επιθετική ενέργεια. Κύρια όμως, δόθηκε η δυνατότητα στα παιδιά να συνυπάρξουν με άλλα παιδιά, άλλων ομάδων, σε ένα όμορφο και χρωματιστό περιβάλλον. Το πρόγραμμα είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα και σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο με μεγάλη μας χαρά και τιμή είδαμε τις αθλήτριες της Εθνικής γυναικών και τους Ομοσπονδιακούς προπονητές να εμψυχώνουν τα παιδιά στις ενέργειές τους. Θα ήθελα πραγματικά να τους ευχαριστήσω για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους ελπίζοντας ότι με συντονισμένες ενέργειες θα καταφέρουμε να πολλαπλασιάσουμε τα παιδιά στο βόλεϊ σε αυτές τις ηλικίες. Επίσης ευχαριστώ και τους προπονητές των ομάδων, αλλά και τους γονείς που έφεραν τα παιδιά στο γήπεδο και τους έδωσαν τη χαρά να αθληθούν».

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού από τα μικρά παιδιά που ένιωσαν για πρώτη φορά την έννοια του αθλητικού ανταγωνισμού και μυήθηκαν στις βασικές αρχές του αθλήματος μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον. Ενδεικτικό του ομαδικού πνεύματος που βίωσαν τα παιδιά σε αυτές τις περίπου δύο ώρες ήταν τα «ζντο» και «χάι φάιβ» που έκαναν με της αθλήτριες της Εθνικής γυναικών, δίνοντας ξεχωριστό χρώμα στην εκδήλωση.



Έπαινοι από τα κορίτσια της Εθνικής γυναικών (video)

«Είμαστε πρωτοπόροι...» (video)

«Ραντεβού στο Παναθηναϊκό Στάδιο»

 

 

Media



2 σχόλια

  • Comment Link Κόνσουλας Ευάγγελος Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013 17:08 posted by Κόνσουλας Ευάγγελος

    Καταπληκτική διοργάνωση. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης.Ένα θερμό ευχαριστώ σε όσους στήριξαν την εκδήλωση!

  • Comment Link ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ Κυριακή, 02 Ιουνίου 2013 13:26 posted by ΛΟΥΚΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΥΠΟΜΟΝΙΣΙΑ! ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!