Εκτυπώστε τη σελίδα
01-06-2013 20:42

«Ο Νίκος μας αγκαλιάζει στην Ορεστιάδα...»(video)

Σε μια σεμνή τελετή, πριν από την έναρξη του αγώνα της Εθνικής ομάδας Ανδρών με το Βέλγιο, πραγματοποιήθηκε η μετονομασία του κλειστού γυμναστήριου της Ορεστιάδας που πλέον φέρει το όνομα του αδικοχαμένου «Νίκου Σαμαρά».
Λίγο μετά τις 18.30, ο κόσμος που βρισκόταν στο γήπεδο, σιγά, σιγά κατευθύνθηκε προς την κεντρική είσοδο του γηπέδου, εκεί όπου πλέον υπάρχει το όνομα του Νίκου Σαμαρά..

«Η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για το ελληνικό βόλεϊ. Κατ’ αρχήν η Εθνική μας ομάδα Ανδρών έχει ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, αλλά είναι ιδιαίτερη και για έναν άλλο λόγο. Χάρις στην πρωτοβουλία του Δήμου Ορεστιάδας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ, όπως και για την φιλοξενία της Εθνικής μας ομάδας, θα τιμήσουμε έναν δικό μας άνθρωπο, που έφυγε τόσο άδοξα στις αρχές του χρόνου, τον Νίκο Σαμαρά», είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Αχιλλέας Μαυρομάτης και συμπλήρωσε: «Ο Νίκος, πέρασε τα πρώτα και σημαντικότερα ίσως χρόνια της καριέρας του εδώ στην Ορεστιάδα κι η εικόνα του να αγωνίζεται με την φανέλα του ΑΟΟ είναι ζωντανή στις μνήμες όλων μας.

Είναι ιδιαίτερα χαρά και συγκίνηση που είναι κοντά μας η αγαπημένη του σύζυγος Έλενα Δούκα, η οποία έχει αναλάβει να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε ο Νίκος τα τελευταία χρόνια στη Λήμνο, σε ένα νησί που σιγά, σιγά εμφανίζεται στον βολεϊκό χάρτη. Κι η άνοδος της ομάδας στην Α2 είναι ίσως η καλύτερη ένδειξη σε όλους μας ότι το έργο που ξεκίνησε ο Νίκος θα συνεχιστεί και η μνήμη του θα είναι πάντα ζωντανή».

Από την πλευρά της η σύζυγος του αδικοχαμένου άσου, Έλενα Δούκα σημείωσε: «Μετά την ονομασία του κλειστού γυμναστηρίου στην Λήμνο, όπου ο Νίκος τελείωσε την αθλητική του καριέρα, έρχεται η σημερινή ημέρα που η Ορεστιάδα τον τιμά με την μετονομασία του γηπέδου στο κλειστό Γυμναστήριο ‘Νίκος Σαμαράς’.

Ευχαριστώ πάρα πολύ τον πρόεδρος της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη, τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Δημήτρη Μουζά και τον πρόεδρο του ΑΟΟ κ. Βασίλη Γκιζάνη και ελπίζω ότι το όραμα και όλα αυτά που πρεσβεύει ο Νίκος σαν αξία να συνεχίσουν να υπάρχουν και να αποτελούν πηγή έμπνευσης για τα νέα παιδιά».

Τέλος το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δημήτρης Μουζάς:  «Φίλες και φίλοι σήμερα η Ορεστιάδα τιμά τον Νίκο Σαμαρά και ταυτόχρονα τιμά κι όλα τα παιδιά που δόξασαν την φανέλα του ΑΟΟ, όλα τα παιδιά που δόξασαν την Ορεστιάδα. Αυτή τη γενιά που τα έδωσε όλα για τον τόπο μας, που ίδρωσε μέσα στα γήπεδα και έγινε πρότυπο για τη σημερινή νεολαία που ασχολούνται με τα παιδιά. Ο Νίκος Σαμαράς με τους συμπαίκτες του, οι προπονητές κι οι παράγοντες δεν συμβιβάστηκαν με την άποψη ότι βρισκόμαστε στην άκρη της Ελλάδας. Με τη στάση τους και με τις με τις επιτυχίες τους απέδειξαν ότι μπορούμε να βρισκόμαστε στο κέντρο του ενδιαφέροντος όλης της Ελλάδας ότι μπορούμε να βρισκόμαστε στην κορυφή. Σήμερα τιμούμε όλα αυτά τα παιδιά, δίνοντας στο κλειστό γυμναστήριο το όνομα του αρχηγού της ομάδας που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μας. Ο Νίκος Σαμαράς άνοιγε διάπλατα τα χέρια του για να αγκαλιάσει τους συμπαίκτες του, όπως ο αετός ανοίγει τις φτερούγες του. Έτσι έχει ανοικτή την αγκαλιά του το κλειστό γυμναστήριο της Ορεστιάδας για όλα τα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν το παράδειγμα αυτής της ομάδας, το παράδειγμα του αθλητή Νίκου Σαμαρά. Για μια ακόμη φορά δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια του και την ευχαριστούμε για όσα προσέφερε ο δικός τους σύζυγος και πατέρας σε όλους εμάς».

Τόσο η ΕΟΠΕ όσο και ο Δήμος Ορεστιάδας έδωσαν στην Έλενα Δούκα τιμητικές πλακέτες για την προσφορά του Νίκου Σαμαρά στο Ελληνικό Βόλεϊ, ενώ ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής με το όνομα του σπουδαίου άσου.

Πηγή: volleyball.gr

Media