1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
23-10-2020 18:46

Volley League: Το 53ο σερβίς θα νικήσει πάλι τον κορονοϊό

Όλα είναι έτοιμα για το 53ο σερβίς του πρωταθλήματος Volley League. Το μοναδικό επαγγελματικό πρωτάθλημα του πλανήτη που τη σεζόν 2019-20 ολοκληρώθηκε εν μέσω της πανδημίας είναι έτοιμο για να ξεκινήσει το μαραθώνιο της σεζόν 2020-21.

Με την συμμετοχή 8 ομάδων, με νέο σύστημα διεξαγωγής, με αυστηρά υγειονομικά και οργανωτικά πρωτόκολλα αλλά και μεγάλα αστέρια στα ρόστερ των ομάδων η Volley League ετοιμάζεται για μία νέα πρόκληση.

Ολα τα μεγάλα ντέρμπι θα προβληθούν από τις κάμερες της Δημόσιας Τηλεόρασης η οποία για άλλη μία σεζόν στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης στην τιτάνια προσπάθεια αθλητών, παραγόντων και διοργανώτρια για να βγει το ανδρικό βόλεϊ και πάλι κερδισμένο από το μεγαλύτερο ντέρμπι που δεν είναι άλλο από τη μάχη κατά του COVID-19. Οι αγώνες που δεν θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ θα μεταδίδονται σε Live Streaming από το volleyleague.gr και το κανάλι της volleyleague.gr στο You Tube.

Κανείς δεν ξεχνάει και την αποχώρηση δύο ιστορικών συλλόγων, του Ηρακλή Πετοσφαίρισης και του Γ.Α.Σ.Παμβοχαϊκός λόγω οικονομικών και αντικειμενικών δυσκολιών και όλοι ευχόμαστε οι δύο σύλλογοι να βρουν και πάλι το δρόμο προς την επαγγελματική κατηγορία.

Στο νέο πρωτάθλημα θα αγωνιστουν 8 ομάδες. Στα ρόστερ τους υπάρχουν 26 ξένοι σπουδαίοι ξένοι αθλητές. Από 4 ξένους έχουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, ο Φοίνικας ΟΝΕΧ και ο Ο.Φ.Η. Από 3 ξένους έχουν ο Παναθηναϊκός, ο Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων και ο Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας, ενώ η μοναδική ομάδα που έχει μόλις έναν ξένο είναι η Κηφισιά.

Παναθηναϊκός Α.Ο.: Να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.: Θέλει την επιστροφή στην κορυφή

Π.Α.Ο.Κ.: Έτοιμος για συλλογή τίτλων

Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ: Ανοίγει …πανιά το «πειρατικό» για τετράδα

Α.Ο.Π.Κηφισιάς: Θα ψάξει την υπέρβαση

Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων: Επέστρεψε για να μείνει

Α.Π.Σ.Φίλιππος Βέροιας: Με ενθουσιασμό και χωρίς άγχος

Ο.Φ.Η.: Να παραμείνει στην κατηγορία

To νέο σύστημα διεξαγωγής

Το νέο πρωτάθλημα με 8 ομάδες θα γίνει με το ακόλουθο σύστημα διεξαγωγής:

Μετά την ολοκλήρωση του Β γύρου της κανονικής περιόδου (14 αγωνιστικές) οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και οι ομάδες των θέσεων 5-8 θα σχηματίσουν δύο γκρουπ.

Οι ομάδες του 1-4 θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων (6 συνολικά αγωνιστικές) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Επίσης οι ομάδες από την κανονική περίοδο θα μεταφέρουν στο μίνι πρωτάθλημα τη βαθμολογία τους. Το εναλλακτικό σενάριο των 8 ομάδων είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στα τέλη Ιουλίου 2020 και απορρίφθηκε αίτημα που έθεσε σήμερα ο Παναθηναϊκός για να μη μεταφέρεται η βαθμολογία.

Η 8η ομάδα της τελικής κατάταξης της Volley League θα αντιμετωπίσει την 3η ομάδα της Pre League για μία θέση στη Volley League της σεζόν 2021-22.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.