1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-04-2020 18:41

Κορονοϊός: 22 νέα κρούσματα και ένας θάνατος (102 συνολικά) σε 24 ώρες!

Μόλις 22 νέα κρούσματα κορωνοϊού είχαμε τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 2.192.Στο ίδιο διάστημα, ένας ασθενής μονο έχασε την ζωή του και ο απολογισμός των θυμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον στα 102.

Η μεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 73 έτη και το 89,2 % είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία 70 ετών και άνω.Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, μαθηματικό μοντέλο από Χάρβαρντ προβλέπει νέα επιδημικά κύματα του ιού τους επόμενους χειμώνες. Χωρίς εμβόλιο και επιτυχείς θεραπείες, τότε τα μέτρα θα είναι το κρίσιμο στοιχείο μέχρι να υπάρξει ανοσία, σημείωσε και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει επαγρύπνηση και επιτήρηση του ιού για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ακόμη ότι για τα εμβόλια η ανθρωπότητα είναι μακριά ακόμη για τη μαζική παραγωγή, ενώ επέμεινε ότι είναι πρόωρο ακόμη να μιλήσουμε για την επόμενη φάση. Η μετάβαση θα είναι ελεγχόμενη, τα μετρα άρσης των περιορισμών θα είναι σταδιακά και θα αξιολογούνται πριν ληφθούν νέα μέτρα

.Ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι σύμφωνα με τη μαθηματική εκτίμηση του Χάρβαρντ δεν φαινεται το 2ο κύμα του ιού να έρχεται πριν το φθινόπωρο. .Στο θέμα της άρσης των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας. "Η όποια άρση θα γίνει σταδιακά. Η κυβέρνηση μελετά όλα τα δεδομένα. Τα μέτρα ισχύουν ως τις 27/4".

 Χαρδαλιάς: "Ισχύουν στο ακέραιο τα μέτρα"

Σε ό,τι αφορά τη συζήτηση για τη σταδιακή άρση των μέτρων, ο υφυπουργός προστασίας κ. Χαρδαλιάς είπε πως «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας και επισήμανε ότι η όποια άρση θα ξεκινήσει όταν κριθεί ότι δεν υπάρχουν πλέον οι λόγοι που οδήγησαν στην επιβολή των μέτρων».

Ενημέρωσε πως τα δεδομένα που συγκεντρώνονται καθημερινά "θα μας δείξουν τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως πότε πρέπει να το κάνουμε"."Πρέπει να είμαστε συνεπείς όπως είμαστε, μέχρι τις 27 Απριλίου. Ο ιός δεν γνωρίζει από Πάσχα.

Να μη καταστρέψουμε σε λίγες ώρες ό,τι καταφέραμε με τόσο κόπο και τόσες θυσίες όλο αυτόν τον καιρό. Μέχρι τότε δεν κάνουμε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να εφαρμόζουμε τα μέτρα. Μετά τις 27 Απριλίου υπάρχει σχέδιο για το τι θα γίνει", ανέφερε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.