Εκτυπώστε τη σελίδα
15-05-2013 17:42

Κι ούτε ένα τηλεφώνημα...

TOY  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

 

 

                  Πολλά και διάφορα ακούσθηκαν στη συνάντηση παικτών-παικτριών με τους δημοσιογράφους και με δεδομένη την οικονομική ένδεια υπήρχε το παράπονο "λεφτά δεν υπάρχουν το γνωρίζουμε, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει και οργάνωση, που δεν εξαρτάται από τα χρήματα"



Είπαν οι κοπέλες, ότι ουδείς τις πήρε ένα τηλέφωνο για να τις ενημερώσει , πότε ξεκινάει η προετοιμασία της Εθνικής, άλλη ημερομηνία ήξερε ο Καλμαζίδης, άλλη η Ομοσπονδία.

Τελικά τις ήρθε ένα email, που έγραφε ότι η ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας είναι Τετάρτη 14 Μαίου, μόνο που η 14η Μαίου είναι Τρίτη και η Τετάρτη είναι 15η Μαίου.

Και αναρωτιόταν "μα δεν μπορούσε να μας πάρει τηλέφωνο ένας να μας ενημερώσει; Κι αν δεν ανοίγαμε το email μας, που θα μαθαίναμε την ημερομηνία της έναρξης; Από τα sites;"

Δεύτερο παράπονο "δεν μας πήρε τηλέφωνο ένας προπονητής, να μας πει τι πρέπει να κάνουμε το διάστημα που μεσολαβούσε από τη λήξη του πρωταθλήματος, ως την έναρξη της προετοιμασίας. Οι παίκτριες του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ κάθονται ενάμιση μήνα, του Ηρακλή τρεις μήνες"

Τρίτο παράπονο "είναι δυνατόν να πηγαίνουμε στα προκριματικά του παγκοσμίου, με μια εβδομάδα προετοιμασία; Κι αφού δεν υπάρχουν λεφτά, γιατί δεν μέναμε στην Αθήνα και μετακομίζουμε στο Λουτράκι, όπου πρέπει να πληρώσει η Ομοσπονδία;"

Νιώσαμε άσχημα όταν τα παράπονα έπεφταν βροχή, όπως "η Τοτσίδου επί τρεις εβδομάδες δεν ήξερε αν θα χειρουργηθεί , στον Ηρακλή έμαθαν από τις εφημερίδες ότι δεν θα παίξουν στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου"

Από που να ξεκινήσουμε και που να τελειώσουμε, με τον κίνδυνο να χαρακτηρισθούν όλοι οι διαμαρτυρόμενοι και ο υπογράφων ότι κάνουμε αντιπολίτευση, όπως ακούσθηκε στο παρελθόν κατ επανάληψη.

Αλλά η επωδός είναι η απάντηση του ΠΑΣΑΠ , προς ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ "κύριοι εμείς είμαστε το βόλει και όχι οι αλεξιπτωτιστές παράγοντες. Το βόλει δεν σας ανήκει και δεν σας το χαρίζουμε"

Για τον Σαμαρά υπάρχει σκέψη να γίνει ένα φιλικό τον Ιούνιο με τη συμμετοχή της τωρινής εθνικής και της ομάδας του 94, συν τους αδελφούς Γκριμπιτς και άλλων προσωπικοτήτων.

Προσπάθησαν οι παίκτες να συνεννοηθούν με ΕΣΑΠ και ΕΟΠΕ και δεν τα κατάφεραν επειδή οι κεφαλές δεν γνώριζαν πόσο σημαντικός ήταν για το βόλει, ο Νίκος Σαμαράς. Αποφάσισαν λοιπόν να πορευτούν μόνοι τους.

Τα ρητορικά ερωτήματα έπεφταν βροχή "Ότι καλύτερο έγινε στο ελληνικό βόλει ήταν οι δυο τελικοί Ολυμπιακός-Παναθηναικός στο Τροκαντερό. Όλη η Ελλάδα μιλούσε για το σπουδαίο γεγονός, με παιδάκια στις εξέδρες. Γιατί άλλαξαν την επιτυχημένη συνταγή; για μικροπολιτικά συμφέροντα και επειδή διαφωνούσε ένας παράγοντας του Ηρακλή;"

Οι κοπέλες ένιωθαν μειωμένες από τη θεωρία της Ομοσπονδίας " δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από τον ΠΑΣΑΠ "και απάντησαν "μα είναι δυνατόν να μας λένε τι πρέπει να κάνουμε, λες και είμαστε παιδιά του νηπιαγωγείου;"

Όλα τα παραπάνω τα γράφουμε και τα αναπαραγάγουμε γιατί θέλουμε ένα καλύτερο βόλει και όχι από αντιπολιτευτική διάθεση. Κι ας βλέπουν στην ΕΟΠΕ θεωρίες συνομωσίας, ότι και καλά ο Ψάρας κινεί γη και ουρανό για να γίνει πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

Τα παιδιά το είπαν ξεκάθαρα "θέλουμε να μεγαλώσει το βόλει για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς όταν τελειώσει η αθλητική καριέρα μας, είτε ως τεχνικοί σύμβουλοι, είτε ως διευθυντές. Και ας πάψει επιτέλους η καραμέλα ότι οι παίκτες και οι προπονητές δεν έχουν δικαίωμα λόγου και διοίκησης. Επειδή και καλά οι παράγοντες πληρώνουν, ενώ εμείς πληρωνόμαστε"

Και πρόσθεσαν "δεν μας ενδιαφέρει η ΕΟΠΕ , με το υπάρχον μοντέλο. Κι αυτοί δεν πρέπει να ασχολούνται, με το αν θα βάλουμε τις γυναίκες στον ΠΑΣΑΠ. Δεν τους πέφτει λόγος. Όπως δεν πέφτει και σε εμάς ο τρόπος ανάδειξης του διοικητικού συμβουλίου, παρότι εκλέγεται με τον άθλιο τρόπο των εξουσιοδοτήσεων, που δεν αντανακλά στις προτιμήσεις των ενεργών και υγιών σωματείων"

Και η αποκάλυψη "απευθύνθηκε σε εμάς ο προπονητής της εθνικής μπιτς βόλει Κώστας Ταμπουρατζής για να του δώσουμε ότι δεν μπορεί η ΕΟΠΕ. Μπάλες, κώνους, φιλέδες και τα είχαμε έτοιμα. Είχαμε δώσει και λάστιχα στην εθνική εφήβων, γιατί δεν μπορούσε να τα παράσχει η ΕΟΠΕ. Παγώσαμε όμως όλες τις ενέργειες μας, γιατί επί ένα μήνα δεν απαντούν στα τηλέφωνα και στα φαξ"

ΥΓ1: Το σίγουρο είναι ότι ΟΛΟΙ πρέπει να σταθούμε στο πλευρό της εθνικής ανδρών και της εθνικής γυναικών, απ όποια πλευρά κι αν βρισκόμαστε. Η Εθνική είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού βόλεϊ, που θα τραβήξει τον στόλο μακριά από τις φουρτούνες. Γιατί αν δεν τα καταφέρει θα πέσει στα βράχια όλο το ελληνικό βόλει, ασχέτως το ποιοι το διοικούν.

ΥΓ2: Καβαρατζής και Κοντοστάθης πήγαν στη Θεσσαλονίκη να προπονηθούν με τον Γιάτση για τις διεθνείς διοργανώσεις μπιτς βόλει, "βολεύτηκαν" στο ξενοδοχείο "Διακονεία" , με παρέμβαση του Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης, αλλά χθες τους έβγαλαν έξω και έμειναν στο δρόμο. Η ΕΟΠΕ τους υποσχέθηκε 10 ευρώ την ημέρα για τη διατροφή τους(θα τα πάρουν στο μέλλον) και τα παιδιά βρίσκονται σε αδιέξοδο.

ΥΓ3:  Νέο τρόπο επικοινωνίας εγκαινίασε η ΕΟΠΕ. Έκανε παρουσίαση της εθνικής γυναικών και των ομοσπονδιακών προπονητών χωρίς να καλέσει τους δημοσιογράφους. Τι να τους κάνει , αφού είναι ενοχλητικοί; Στα μουλωχτά, όπως παλιά στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, χωρίς δημοσιότητα και χωρίς ερωτήσεις. Όσο για την εθνική ανδρών δεν έγινε καν συγκέντρωση. Στα αζήτητα...

YΓ4:  Δεν ήθελαν βέβαια και να αντικρίσουμε το θέαμα που είδαν τα κορίτσια. Στην είσοδο της ΕΟΠΕ, δυο-τρια πεταμένα γραφεία, βιβλία και έγγραφα σε καλάθια του Σκλαβενίτη, λες και γίνεται μετακόμιση...
ΠΗΓΗ:  ΦΩΣ  ΤΩΝ ΣΠΟΡ

2 σχόλια

  • Comment Link nikman Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 17:41 posted by nikman

    Ο καθένας κοιτάει την πάρτη του και καλά κάνει (για την πάρτη του). Αλλά αυτό το "Η Εθνική είναι η ναυαρχίδα του ελληνικού βόλεϊ, που θα τραβήξει τον στόλο μακριά από τις φουρτούνες. Γιατί αν δεν τα καταφέρει θα πέσει στα βράχια όλο το ελληνικό βόλει, ασχέτως το ποιοι το διοικούν", τι το θέλατε; Έχουμε χορτάσει διακρίσεις τα τελευταία χρόνια ΑΠΟ ΕΣΑΣ και δεν έχουμε αίθουσα να βάλουμε τα κύπελλα! Το μοντέλο που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια (γρήγορο στόμα - αργά πόδια) πρέπει να εξαφανιστεί. Το παραμύθι πως φταίνε ΜΟΝΟ οι παράγοντες, οι προπονητές, οι (τέως και νυν) διοικήσεις της ΕΟΠΕ, οι δημοσιογράφοι, η κοινωνία κτλ, πρέπει να τελειώνει. Δώστε τα ΟΛΑ στις μικρες Εθνικές Ομάδες, στο κάθε μικρό παιδάκι που παίζει βόλεϊ, στους συλλόγους που
    έχουν και ασχολούνται σοβαρά με τις υποδομές. Τα παιδιά το είπαν ξεκάθαρα "θέλουμε να μεγαλώσει το βόλει για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε κι εμείς όταν τελειώσει η αθλητική καριέρα μας, είτε ως τεχνικοί σύμβουλοι, είτε ως διευθυντές". Δηλαδή όλα δικά μας, για την πάρτη μας. Δεν τίθεται θέμα αξιοκρατίας. Όλοι μέσα! Μου θυμίζει τους "τρομερούς" συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ! ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ.

  • Comment Link Hra Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 15:57 posted by Hra

    Κυριε Λεμονιδη,εκτος απο τονΤροκαντερο ,και περσυ στη Συρο η διοργανωση. ηταν παρα πολυ καλη.Κριμα να αδικειτε τους Συριανους που εκαναν τα παντα για να φιλοξενησουν ,8 ομαδες και 30 δημοσιογραφους.Το μονο ασχημο,ηταν η αναχωρησει απο την Συρο, της ομαδος σας(ΟΣΦΠ),πριν το τελικο.Και φετος στο Ρεθυμνο ηταν καλα.Επιτελους μια καλη κουβεντα για την ....επαρχια....