Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
14-05-2013 13:41

Δρίκος: Η προσπάθεια της Εθνικής Ανδρών, ο λίγος χρόνος και η στεναχώρια των Εφήβων (Ηχος)

Από την Ορεστιάδα στην οποία βρίσκεται για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος μίλησε στον Sentra 103,3 σε μια συνέντευξη για τις ομάδες με το εθνόσημο, τον Δημήτρη Τζούριτς και πολλά άλλα.

Για την έναρξη της προετομασίας: «Σήμερα ξεκινήσαμε και θα πρέπει να ευχαριστήσουμε το παιδιά που είναι όλα εδώ γιατί δεν είναι εύκολο. Σε μια εποχή που οι αποδοχές και οι διευκολύνσεις είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ανύπαρκτες, οι αθλητές άφησαν τις οικογένειές τους για να έρθουν στην Ορεστιάδα και να πάρουμε μέρος για να πάρουμε μέρος σε έναν αγώνα 100 μέτρων με 5 επίσημα παιχνίδια. Τρία για την πρόκριση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και 2 για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό.

Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και αυτό που θέλουμε είναι να δείξουμε κυρίως το νέο πνεύμα επαγγελματισμού που διακατέχεται η ομάδα. Ένα άθλημα που δεν αναφέρεται πλέον στα... εντός και επί τα αυτά. Αναφέρεται κυρίως στα εκτός και προσπαθεί να γίνει καλύτερο».

Για τις αντιπάλους στα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθληματος: «Στα ματς του προκριματικού ομίλου στο Παγκόσμιου, αν εμείς είμαστε όπως πρέπει, έχουμε την πρώτη τύχη. Προφανώς, η Σουηδία διοργανώνει τον όμιλο και κάτι ζητάει. Δηλαδή, την πρώτη ή τη δεύτερη θέση. Για αυτό και μας έχει βάλει να παίξουμε τελευταίο ματς απέναντί της. Από εκεί και πέρα οι Νορβηγοί σωματικά έχουν τις ποδιαγραφές, αλλά όχι τεχνικά και η Ισλανδία είναι μια μικρή χώρα που δεν ξέρω τι δυνατότητες θα έχει. Η Σουηδία βασίζεται στον Μάρκους Νίλσον που τον ξέρουμε από τη θητεία του στον Ηρακλή. Είναι διαγώνιος και το βαρύ πυροβολικό. Πριν από αυτό, υπάρχουν τρία φιλικά παιχνίδια με τη Λετονία, που θα γίνουν  στην Ορεστιάδα. Αυτά θα μας βοηθήσουν να βρούμε ρυθμό και να εμφανιστούμε όπως πρέπει στα παιχνίδια για την πρόκριση στο Παγκόσμιο».

Για τους αγώνες με το Βέλγιο για να προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος: «Με το Βέλγιο είναι παιχνίδια νοκ άουτ. Δυο παιχνίδια που σημαίνουν πολλά και για τις δύο ομάδες. Χαρακτηριστικά στη Ρωσία, που είχαμε πάει με τους Εφήβους, είδαμε τον πρόεδρο του Βελγίου και μας είπε ότι ο αποκλεισμός θα είναι καταστροφή για αυτούς. Και οι δύο ομάδες αξίζουν να είναι στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Για τη μικρή προετοιμασία και την ετοιμότητα των παικτών: «Οι αθλητές έρχονται έτοιμοι από τα πρωταθλήματά τους. Ο μεγαλύτερος χρόνος που έχουν κάτσει είναι 20-25 μέρες. Είχαμε μιλήσει με τα παιδιά και είχαν πάρει προγράμματα εκγύμνασης και έχουν έρθει αδώ απόλυτα έτοιμοι. Ωστόσο, οι πιο πολλοί έχουν σταματήσει 10-15 μέρες, ενώ ο Τζούριτς μετά το πρωτάθλημα Ιταλίας, πήρε μερικές ημέρες άδεια για να ξεκουραστεί.

Εχουμε ένα μωσαϊκό αθλητών σε σχέση με το πόσο ξεκούραστοι είναι, και θα πρέπει να το διαχειριστούμε. Νομίζω ότι ο χρόνος δεν είναι πολύς, αλλά ποτέ δεν είναι. Σε αυτό τον χρόνο γίνονται αρκετά πράγματα. Μακάρι να είχαμε 2-3 μέρες παραπάνω, αλλά τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Είναι πολλά πράγματα στην παρούσα φάση της ζωής μας που δεν είναι αυτονόητα, όπως ήταν στο παρελθόν».


Για την επιτυχία του Δημήτρη Τζούριτς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ιταλίας: «Ο Τζούριτς ενδιαφέρεται να επενδύσει και στη θέση του διαγώνιου και η Εθνκή ομάδα προσφέρεται να τον βοηθήσει. Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό βόλεϊ, που ένας αθλητής που έμαθε το άθλημα στην Ελλάδα, έπαιξε σε ελληνικές ομάδες (Ορεστιάδα, Ολυμπιακός), ανδρώθηκε εδώ, καταφέρνει και βγαίνει πρωταθλητής σε ένα από τα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης. Πρέπει δημόσια να του δώσουμε πολλά συγχαρητήρια».

Για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων στην Ανάπα και τον αποκλεισμό από την Ρωσία: «Είμαστε όλοι στεναχωρημένοι. Οι αθλητές, οι προπονητές και η Ομοσπονδία. Η ομάδα δεν κατάφερε να αποκτήσει την Ρωσία, που πέρσι ήταν πέμπτη στο Ευρωπαϊκό των Εφήβων και πρώτη στο Ευρωπαϊκό των Παίδων και έπαιζε στην έδρα της. Είναι κάτι που το πιστεύαμε και το φοβήθηκαν και εκείνοι. Αυτό από μόνο του είναι τίτλος τιμής.

Σε άλλα αθλήματα, πχ στην άρση βαρών νικητής δεν είναι μόνο ο πρώτος. Νικητής είναι και αυτός που ανεβαίνει στο ταπί για να κάνει την τελευταία προσπάθεια.Εμείς αυτό το πετύχαμε στην Ανάπα. Χάσαμε από μια ομάδα που δουλεύει με άλλο αθλητικό σύστημα, πολύ διαφορετικό από το δικό μας. Αλάζει τους αθλητές πολύ εύκολα και παίρνει κάθε φουρνιά και την εμπλουτίζει με νέα παιδιά. Εμείς δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα. Όμως η στεναχώρια για τον αποκλεισμό αποδεικνύει την ποιότητα και την δουλειά που έχουμε κάνει.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους προηγούμενους προπονητές της ομάδας. Κυρίως τον Μάκη Δημήτριάδη που την ξεκίνησε και την έστησε. Νομίζω ότι όλοι μας αφήσαμε το στίγμα μας σε αυτή την εθνκή ομάδα. Εκτιμώ όμως ότι όλοι μας πολλές φορές αντιμετωπίζουμε ελληνικές κακές συνήθειες. Την ανυπομονησία, τα πρόωρα συμπεράσματα, την καχυποψία και πολλές φορές τις κακοβουλες κριτικές.

Η προσπάθεια που γίνεται για το ελληνικό βόλεϊ δεν είναι ούτε προσωποιημένη, ούτε υποθηκευμένη ούτε κληρονομημένη και αξίζουν συγχαρητήρια κυρίως στους αθλητές. Τέσσερα από αυτά τα παιδιά κάνουν προπόνηση σήμερα με την εθνκή ανδρών. Αυτό σηματοδοτεί και την επιτυχία των ίδιων, αλλά και την ευστοχία των επιλογών.

Για την συμπαράσταση των κατοίκων της Ορεστιάδας: «Θέλω να ζητησω την συμπαράσταση των φιλάθλων στην Ορεστιάδα, που είμαι σίγουρος ότι θα την έχουμε, αλλά και την αγάπη του ελληνικού αθλητικού κοινού. Μια Εθνική ομάδα είναι πάντα Εθνική ομάδα και η Εθνική ομάδα των Ανδρών είναι υπόθεση του ελληνικού αθλητισμού».

Media