Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
02-05-2013 16:33

Απάντηση ΕΟΠΕ στον ΠΑΣΑΠ: «Οφείλετε να σεβαστείτε τον θεσμό της Ομοσπονδίας»

Η ΕΟΠΕ απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΑΠ, ενώ θέτει τα δικά της ερωτήματα προς το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Προξενεί εντύπωση η οργισμένη και τόσο αναλυτική αντίδραση του ΠΑΣΑΠ σε δηλώσεις του προέδρου της ΕΟΠΕ κ. Αχιλλέα Μαυρομάτη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην εκπομπή ‘Στο Φιλέ’ της NOVA.

Χωρίς να επιθυμούμε κανενός είδους συνέχιση του δημοσίου διαλόγου και προσπερνώντας το απαράδεκτο ύφος και τους χαρακτηρισμούς της ανακοίνωσης, πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια.

-Πρώτον στο θέμα Σαμαρά, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεν άφησε κανέναν υπαινιγμό για τον ΠΑΣΑΠ. Αντιθέτως μνημόνευσε ότι κατατέθηκε πρόταση, διαπίστωσε όμως ότι δεν υπήρχε κοινή στάση των φορέων, αφού η ΕΣΑΠ έκανε μόνη της μια εκδήλωση και παραδέχθηκε ότι η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει τίποτα παραπάνω από αυτά που ήδη εξήγγειλε η Ομοσπονδία.

-Δεύτερον η ΕΟΠΕ επανειλημμένα από τον Ιούνιο του 2010 σε κάθε συνεδρίαση της προσκαλεί τον ΠΑΣΑΠ και όλους τους φορείς του αθλήματος. Έχει δε συναντηθεί κατ’ ιδίαν με εκπροσώπους του ΠΑΣΑΠ πλείστες τόσες φορές. Αποσιωπάται όμως εντέχνως από τον ΠΑΣΑΠ ότι οι δύο επιστολές που δεν έλαβαν απάντηση είναι αυτές που ακολούθησαν τη μονομερή τους απόφαση να συμπεριληφθούν οι γυναίκες στο σύνδεσμο τους. Απόφαση που χρήζει εξέτασης από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ προκειμένου να καθοριστεί η περαιτέρω στάση της…

-Τρίτον, τα παραπλανητικά δε ερωτήματα που τίθενται στην ανακοίνωση, αποσιωπούν το γεγονός ότι τα προβλήματα που αφορούν τους άνδρες αμειβόμενους πετοσφαιριστές της Α1 είναι τελείως διαφορετικά από αυτά που απασχολούν τις γυναίκες αθλήτριες της ίδιας κατηγορίας, αφού το νομικό καθεστώς διεξαγωγής των δύο πρωταθλημάτων είναι διαφορετικό.
Η ΕΟΠΕ θα δεχθεί πανηγυρικά στους κόλπους της οποιοδήποτε φορέα δημιουργούσαν οι αθλήτριες από μόνες τους.

-Τέταρτον, σε κανένα σημείο της συνέντευξης του ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ δεν είπε ότι οι αθλητές θα πληρώνουν παράβολο συμμετοχής στο μπιτς βόλεϊ. Παράβολο θα πληρώνουν μόνο οι διοργανωτές…

Τα πραγματικά ερωτήματα όμως στα οποία δεν απαντά ο ΠΑΣΑΠ στην μακροσκελή ανακοίνωση του είναι:

-Πρώτον πότε προσκάλεσε ο ΠΑΣΑΠ την Ομοσπονδία σε οποιαδήποτε συνεδρίαση του ΔΣ ή σε Γενική Συνέλευση του και γιατί απέφυγε επιμελώς να το κάνει;

-Δεύτερον πότε υπέβαλλε στην Ομοσπονδία αίτημα για να εγκριθεί η συμμετοχή αθλητριών στον ΠΑΣΑΠ;
Η ΕΟΠΕ τιμά και σέβεται όλους τους έλληνες αθλητές και αθλήτριες πετοσφαίρισης, από τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας ως το τελευταίο παιδί που ασχολείται με το άθλημα. Οφείλουν όμως και αυτοί που επιθυμούν να εκπροσωπούν τους αθλητές να σεβαστούν τον θεσμό της Ομοσπονδίας αλλά και τα πρόσωπα που έχουν εκλεγεί να την διοικούν».