1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-12-2018 15:27

Γιάακο Εστόλα: Βολεϊμπολίστας ετών... 100!

Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς κάποιον πιο έμπειρο παίκτη από τον Φινλανδό Γιάακο Εστόλα, ο οποίος συνεχίζει να παίζει βόλεϊ δυο φορές την βδομάδα, παρόλο που στις 8 Δεκεμβρίου έκλεισε τα 100 του χρόνια.

 

Ο Εστόλα ξεκίνησε να παίζει βόλεϊ, στις αρχές της δεκαετίας του 50’. Στην πάροδο του χρόνου κέρδισε πολλά μετάλλια από το πρωτάθλημα του “Finnish Masters”, αλλά όπως και τη σήμερον ημέρα υπάρχουν άλλα πράγματα που μετράνε πιο πολύ από τα μετάλλια. Όπως λέει, «Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι η φυσική άσκηση σε συνδυασμό με την κοινωνική ζωή. Χωρίς το βόλεϊ και τους στενούς μου φίλους, η ζωή μου θα ήταν αρκετά φτωχή».

Επιπλέον ο Εστόλα, απ' ότι φαίνεται έχει χιούμορ και θετική αύρα και συμπεριφορά γενικά. «Όταν παίζουμε βόλεϊ, δεν πηδάμε και δεν κάνουμε “κόλπα” πια. Ο κύριος σκοπός όμως είναι να στεκόμαστε στα πόδια μας και να δείχνουμε στους νέους ανθρώπους πόσο υγιές είναι το άθλημα», είπε γελώντας.

Ο πιο διάσημος συμπαίκτης του Εστόλα ήταν ο πρώην πρόεδρος της Φινλανδίας, Μάουνο Κόϊβιστο, που πέθανε πέρσι σε ηλικία 93 χρονών. «Ο Κόϊβιστο είχε πολύ καλή θεωριτική γνώση για το βόλεϊ, πάντα σχεδίαζε τα πλάνα του παιχνιδιού μας», συμπλήρωσε ο Εστόλα.

Όλη η οικογένεια του βόλεϊ λοιπόν εύχεται χρόνια πολλά σε έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες παγκοσμίως.

estola

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.