1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-10-2017 19:39

Ο παγκόσμιος Λευτέρης Πετρούνιας μιλάει για την Ιβάνα Τζούριτς!

Πίσω από την επιτυχημένη χρονιά του Λευτέρη Πετρούνια που σάρρωσε όλα τα χρυσά μετάλλια μεταξύ των οποίων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κρύβεται μία βολεϊμπολίστρια.

 

Ο λόγος για την Ιβάνα Τζούριτς, αδελφή του Δημήτρη Τζούριτς η οποία έχει εγκαταλήψει το βόλεϊ και εδώ και δύο χρόνια είναι φυσικοθεραπεύτρια της Εθνικής ομάδας της γυμναστικής. Η Ιβάνα μετά τον τραυματισμό της στο πόδι σταμάτησε το βόλεϊ τουλάχιστον σε επίπεδο πρωταθλητισμού και έριξε όλο το βάρος της στις σπουδές της και πλέον αποτελεί μέρος της «ντριμ τιμ» της ελληνικής γυμναστικής. Μάλιστα ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής και τρις πρωταθλητής Ευρώπης Λευτέρης Πετρούνιας σε συνέντευξη του στον Κώστα Ασημακόπουλο για «Το Εθνος» αναφέρθηκε για το ρόλο μιας βολεϊμπολίστριας στην Εθνική γυμναστικής:

«Την Ιβάνα Τζούριτς μου την σύστησε ο Κυριάκος Ιωάννου. Στην αρχή δε μου άρεσε ο τρόπος που δούλευε. Δεν γνώριζε το άθλημα μας. Διαπίστωσα όμως πως είχε πολλές γνώσεις. Είναι πολύ έξυπνος άνθρωπος. Επομένως ήταν θέμα χρόνου μέσα από καθοδήγηση να γίνει η καλύτερη. Μετά από δύο χρόνια έχει φτάσει στην κορυφή, έχουμε φοβερή συνεργασία και άριστη επικοινωνία», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πετρούνιας.

 

Ο θρύλος της ελληνικής γυμναστικής διατηρεί άριστες σχέσεις και με τον Δημήτρη Τζούριτς αλλά και πολλούς αθλητές και προπονητές από το βόλεϊ αφού είναι λάτρης όλων των σπορ. «Μου αρέσουν όλα τα σπορ, παρακολουθώ μέχρι και τις επιδόσεις στον στίβο. Είναι θέμα κουλτούρας», συμπλήρωσε ο Πετρούνιας, ενώ όταν ρωτήθηκε για το ποιο άθλημα θα έκανε εάν δεν είχε ασχοληθεί με την γυμναστική είπε: «Πιστεύω πως θα είχα τύχη στο ποδόσφαιρο. Αγωνίστηκα δύο χρόνια στον Α.Ο.Φαλήρου και στον ΑΠΟ Ν.Σμύρνης ως αριστερό χαφ. Είμαι αριστεροπόδαρος, είχα ταχύτητα και ήμουν καλός στο τζαρτζάρισμα».

Στη φωτογραφία-1 η Ιβάνα Τζούριτς (δεξιά) με τους διεθνείς της Εθνικής ομάδας γυμναστικής και τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη κατά την επιστροφή της ελληνική ομάδας από το Μόντρεαλ.

Στη φωτογραφία-2 ο Λευτέρης Πετρούνιας και ο Δημήτρης Τζούριτς.

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.