1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
10-02-2016 15:37

Οι 13 προτάσεις των προπονητών

Προτάσεις για την ανάπτυξη από υπεύθυνους προπονητές -μη πανεπιστημιακούς- που εργάζονται πάνω στο αντικείμενο μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 8 Φεβρουαρίου στην Μίκρα.


Οι 13 προτάσεις που κατατέθηκαν, είναι όλες ουσίας και η ΕΟΠΕ πρέπει να τις εφαρμόσει αν πραγματικά επιθυμεί την ανάπτυξη του αθλήματος.

1.  Να διοργανωθούν ξανά  τα  Πανελλήνια  πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων.  Ούτως ή άλλως τα έξοδα βαραίνουν τα σωματεία και εμπλέκονται οι περισσότεροι αθλητές-τριες και φίλαθλοι.

2. Η τελικές   φάσεις  των Πανελληνίων πρωταθλημάτων  να διεξάγονται πιο νωρίς και να μην φτάνουμε σε σημείο να γίνονται αγώνες μέσα στον Ιούλιο.  Εφήβων - Νεανίδων έως τέλος Φεβρουαρίου, Παίδων – Κορασίδων έως  τέλος  Απριλίου. 

3. Μείωση  των ορίων ηλικίας  κατά ένα έτος σε όλα τα Πρωταθλήματα.

4. Στα  πρωτάθλημα  Κορασίδων  να  αγωνίζονται, οι δυο ηλικίες των Κορασίδων, οι δυο των Παγκορασίδων  και  3 αθλήτριες μικρότερης  ηλικίας.

5. Η  εναλλαγή των ηλικιών που αγωνίζονται στα αναπτυξιακά  πρωταθλήματα, να παραμείνει ως έχει, δηλαδή  ανά ένα έτος. 

6. Να αρθούν οι   απαγορεύσεις,  της συμμετοχής του  libero,  του σέρβις  με άλμα και η υποχρεωτική συμμετοχή για ένα  ολόκληρο  σετ, στα Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων.

8.Οι τυχόν  αλλαγές  που θέλουν να δοκιμαστούν,  να εφαρμόζονται πρώτα στα Πρωταθλήματα  Β΄ ομάδων  και για δυο χρόνια!
9. Με την ολοκλήρωση  των τελικών φάσεων (final four ), όλων  των αναπτυξιακών  πρωταθλημάτων, οι προπονητές που συμμετείχαν να καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν από την επιτροπή ανάπτυξης της ΕΟΠΕ.

10. Καλό θα ήταν, να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα Προ-Παμπαιδων/Παγκορασίδων, έτσι ώστε τα παιδιά ,μετά το μίνι να παίζουν σε μικρότερο γήπεδο πχ 6Χ6 και σε χαμηλότερο ύψος φιλέ πχ 2μ.

11. Να καταργηθεί η υποχρεωτική 8αδα στα πρωταθλήματα παμπαίδων/παγκορασίδων μιας και δεν ισχύει πουθενά αυτό. 
12. Οι προτάσεις  των προπονητών που ασχολούνται με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα να αποσταλούν έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε ΕΠΕΣΘ  και ΕΟΠΕ, εν όψει της Γενικής  Συνέλευσης της ΕΟΠΕ  τον Μάρτιο.

13. Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε ποιοι αποτελούν την επιτροπή ανάπτυξης, όπου αποφασίζει γι αυτές τις αλλαγές έτσι ώστε να είμαστε σε πιο συχνή επικοινωνία και να ανταλλάζουμε απόψεις και προβληματισμούς.

Όσοι προπονητές συμφωνούν με τις παραπάνω προτάσεις μπορούν να το δηλώσουν στο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  και 
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

Οι 66 προπονητές που στηρίζουν την κίνηση μέχρι στιγμής :

Ιόβτσεβ  Δημήτρης                         Χριστόπουλος Βασίλης
Καρασαρλίδης Μπάμπης                Βαλσαμίδης  Δημήτρης
Αθανασιάδης Δημήτρης                 Ροδοβίτης Μανώλης
Κατριλιώτη Χρυσούλα                   Γερακούδη Κλαίρη
Δρακουλίδου Κατερίνα                  Μητρούδης Βασίλης
Μπίλλης Στράτος                           Τεμελούδης Γιώργος
Κολεσιώτης Θοδωρής                   Δράμπας Θανάσης
Καρδαμανίδου Μαρία                   Θεοδόσης Αλέξανδρος
Μαλακίδου Ειρήνη                        Δελεπτσή Δέσποινα
Κνάπεκ Γιώργος                            Χατζηιορδάνου Ηλίας
Βλάχος Δημητρης                          Τσομίδου Νόπη
Γκέσιου  Άννα                                Φούσκας Πασχάλης
Ζυγούρης Παναγιώτης                   Μακρυκώστας Γιώργος
Παπαδόπουλος Αβραάμ                 Βαγγέλης Γιάννης
Πάνκου Ευγενία                             Ρέτζιος Νίκος
Τσιουπλής Αστέριος                      Παπαστεργίου Σωκράτης
Νικολαΐδης Δημήτρης                   Καρακώστα  Πετρούλα
Κώστα Έφη                                   Μανθάτης  Βασίλης
Ντίαζ    Άλεξ                                 Μπαχτσεβανη  Αναστασία
Παπαγιαννάκη Ελλη                       Σακουέλος Αλέξης
Κουμπλής  Αλέξης                        Μηλοβιανού Ελευθερία
Λίτσιου  Εύη                                  Καθάρειος Δημήτρης
Πιλπιλίδης Θεόδωρος                   Παπαδοπούλου Σούζυ
Πυργιώτης Παναγιώτης                  Πετίδης Γιάννης
Τυμπάνης Δημήτριος                      Τρύψια  Άντζυ
Θεοδώρου  Ηρακλής                     Θεοδωράκου   Κων/ντίνα
Γκουδελόπουλος Τάσος               Σταυρόπουλος Γιάννης
Μπελουμπέκωβ  Άρμεν               Σδραυκάκης Παναγιώτης
Ζιούπας  Πέτρος                           Τσαντίδης Γιάννης
Πορτοβάρας Αποστόλης               Πάτρας Χρήστος
Σταμούλης  Γιάννης                      Σπυρίδωνος Ιωάννης
Κυπαρίση Μαρίνα                          Ζήκα Ειρήνη
Βίτσιος Σταύρος                            Μαμάης Βαλάντης 

 

IMG_8171.jpgG.G..jpgIMG_8175.JPGIMG_8182.jpgG.G..jpgIMG_8168.jpgG.G..jpgIMG_8181.jpgG.G..jpg

1 σχόλιο

  • Comment Link ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016 22:12 posted by ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

    Αφορμή για την απάντηση, η οποία σημειωτέον για να μην υπάρξουν παρερμηνείες απηχεί ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, στην παραπάνω κίνηση στάθηκε η βούληση να μπούνε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να ξεκαθαριστούν κάποια πράγματα που αποτελούν απόρροια ημιμάθειας, παραπληροφόρησης ή προσωπικών επιδιώξεων ίσως κι άλλων πραγμάτων, στα οποία δεν είμαι γνώστης. Δεν συνηθίζω να απαντώ σε δημοσιεύματα όντως ως πανεπιστημιακός, προπονητής, παλιός αθλητής, διοικητικός κλπ., αλλά δεν γίνεται να μην αντιδράς όταν βλέπεις μια προσπάθεια μηδενισμού ενός έργου που αποτελεί μόχθο και πολλών ωρών εργασίας όχι μόνο πανεπιστημιακών, αλλά και προπονητών και διοικητικών που μόνο σκοπό είχαν και έχουν, όντας συμμετέχοντας στην ανάπτυξη, την καλυτέρευση του αθλήματος. Μοναδικό κίνητρο όλων των μελών της επιτροπής είναι η αγάπη για το βόλεϊ, αφού η συμμετοχή στην επιτροπή ανάπτυξης των μελών της είναι εντελώς εθελοντική όπου πολλές φορές ακόμη και τα έξοδα μετακίνησης για την Αθήνα τα επιβαρυνθήκαμε οι ίδιοι. Ας περάσουμε όμως να δούμε ένα-ένα τα ουσιώδη όπως διατείνονται σημεία του συντάκτη, αλλά και των υπογραφέντων της επιστολής

    1. Να διοργανωθούν ξανά τα Πανελλήνια πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων. Ούτως ή άλλως τα έξοδα βαραίνουν τα σωματεία και εμπλέκονται οι περισσότεροι αθλητές-τριες και φίλαθλοι.
    Οι αγώνες Παμπαίδων – Παγκορασίδων έχουν ως απώτερο σκοπό τη συμμετοχή των παιδιών στο άθλημα και την αύξηση του αριθμού των παιδιών. Εάν μετουσιωθεί σε ένα Πρωτάθλημα όπως ήταν παλιά με Πανελλήνια εμβέλεια θα παίζουν μόνοι οι καλύτεροι για εκείνη τη χρονική περίοδο!!!, και κάποια παιδιά θα αποκλείονται όντως μη ικανά να συμμετάσχουν, άρα δεν μιλάμε για αύξηση αριθμού συμμετεχόντων… Επίσης εάν βρεθεί ένας προπονητής/τρια που ξέρει τον τρόπο να διαγνώσει την εξέλιξη ενός παίκτη/τριας στο απώτερο μέλλον μετά δηλαδή από 5-6 χρόνια για ένα παιδί 10-12 ετών είμαι διαθέσιμος ως πανεπιστημιακός, προπονητής και ερευνητής όχι μόνο να το ενστερνιστώ, αλλά και να τον βοηθήσω κιόλας να το δημοσιοποιήσει παντού. Η άποψη της επιτροπής είναι ότι αυτά τα παιχνίδια έχουν ως στόχο να μάθουν τα παιδιά τα βασικά του αθλήματος και να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερο και όχι να παίζουν 2-3 παιδάκια κάθε φορά ή να πηγαίνει κάποιο παιδί στο σερβίς να παίρνει 15 άσσους κάνοντας μόνο αυτό και να μην ξέρει π.χ. τη σωστή τεχνική της μανσέτας… Την άποψη αυτή την έχουν επίσης και άλλες Ομοσπονδίες (δες www.CEV.lu, www.balkanvolleyball.org ). Εάν κάποιος προπονητής επιδιώκει την καταξίωση του μέσα από αυτά τα πρωταθλήματα βρίσκεται σε λάθος μέρος, αφού αποτελούν και για τους νέους προπονητές ένα πρώτο σκαλί απόκτησης εμπειριών και δοκιμής. Ας έχουν την υπομονή να τους δώσει το Σωματείο τους τη μεγαλύτερη ηλικιακά ομάδα και αν είναι ικανοί θα γίνουν και προπονητές Α1!

    2. Η (sic) τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων να διεξάγονται πιο νωρίς και να μην φτάνουμε σε σημείο να γίνονται αγώνες μέσα στον Ιούλιο. Εφήβων - Νεανίδων έως τέλος Φεβρουαρίου, Παίδων – Κορασίδων έως τέλος Απριλίου.

    Αυτή η πρόταση γίνεται κάθε χρόνο από την επιτροπή ανάπτυξης όμως δεν είναι θέμα ανάπτυξης αλλά επιτροπής πρωταθλημάτων. Η άποψη της επιτροπής ανάπτυξης είναι όσο το δυνατόν τα παιδιά να παίζουν περισσότερους αγώνες μέσα στη χρονιά και να μην τελειώνουν τα πρωταθλήματα τέλος Φεβρουαρίου. Δεν υπάρχει κάτι το καινούργιο σε αυτή την πρόταση σας.

    3. Μείωση των ορίων ηλικίας κατά ένα έτος σε όλα τα Πρωταθλήματα.
    Δεν μπορώ προσωπικά να καταλάβω που αποσκοπεί η μείωση των ορίων ηλικίας αφού πρέπει να λαμβάνεται πάντα υπόψη οι οδηγίες της CEV για τα ηλικιακά πρωταθλήματα.

    4. Στα πρωτάθλημα Κορασίδων να αγωνίζονται, οι δυο ηλικίες των Κορασίδων, οι δυο των Παγκορασίδων και 3 αθλήτριες μικρότερης ηλικίας.
    Που αποσκοπεί αυτό και γιατί 3 αθλήτριες και όχι π.χ. 5? Εάν γίνεται γιατί ένα σωματείο δεν έχει επαρκή αριθμό αθλητών/τριων ας κάνει την αυτοκριτική του και ας μαζέψει παιδάκια κάνοντας χρήση της δυνατότητας που δίνετε μέσω της Ομοσπονδίας για είσοδο στα σχολεία της περιοχής για το πρόγραμμα ΄΄παίζω βόλεϊ’’. Ποιος θα ελέγχει τις ηλικίες? Τι θα γίνετε με τις αιτήσεις αναβολών αγώνων αφού πιθανόν να παίζουν κορασίδες και παγκορασίδες ίδια ημέρα και ώρα ή σε διαφορετική περιοχή?

    5. Η εναλλαγή των ηλικιών που αγωνίζονται στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, να παραμείνει ως έχει, δηλαδή ανά ένα έτος.
    Η εναλλαγή των ηλικιών γίνετε πάντα ακολουθώντας τις ηλικίες της CEV. Ειδάλλως θα πρέπει να μιλήσουμε για άλλα ηλικιακά πρωταθλήματα…

    6. Να αρθούν οι απαγορεύσεις, της συμμετοχής του libero, του σέρβις με άλμα και η υποχρεωτική συμμετοχή για ένα ολόκληρο σετ, στα Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παγκορασίδων.
    Μάλλον εδώ υπάρχει θέμα άγνοιας. Οι κανονισμοί έγιναν επειδή υπάρχουν πολλές έρευνες όπου διαπιστώνεται τραυματισμός ωμικής ζώνης σε μικρή ηλικία, επειδή τα παιδιά δεν ξέρουν τη σωστή τεχνική, δεν διαθέτουν τη δύναμη που απαιτείται κλπ. Εδώ καλά-καλά δεν μπορούν να κάνουν κυματιστό σερβίς ή σερβίς τένις και θέλουν να κάνουν ότι και οι μεγάλοι αθλητές και μαζί τους βέβαια και οι γονείς και ο προπονητής τους. Επίσης υπάρχει στις οδηγίες της Επιτροπής της Βαλκανικής Ένωσης (www.balkanvolleyball.org ) όπου όλες οι χώρες π.χ. Βουλγαρία, Σερβία Τουρκία το επεξεργάσθηκαν και το ακολουθούν στο βαλκανικό πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων, όπου υποχρεωτικά το 1ο σερβίς μάλιστα πρέπει να γίνετε από κάτω… Η υποχρεωτική συμμετοχή έχει να κάνει με τη συμμετοχή όλων των παιδιών στον αγώνα και όχι μόνο των 6 και οι υπόλοιποι μπορούν από τον πάγκο της ομάδας να χειροκροτούν…

    8.Οι τυχόν αλλαγές που θέλουν να δοκιμαστούν, να εφαρμόζονται πρώτα στα Πρωταθλήματα Β΄ ομάδων και για δυο χρόνια!
    Και εδώ υπάρχει θέμα άγνοιας. Παρακαλώ πολύ ενημερωθείτε από τον σύνδεσμο www.volleyball.gr διότι αυτό υπάρχει στο σχεδιασμό ανάπτυξης και γίνετε εδώ και 4 χρόνια…

    9. Με την ολοκλήρωση των τελικών φάσεων (final four ), όλων των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, οι προπονητές που συμμετείχαν να καταθέτουν προτάσεις, οι οποίες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπ όψιν από την επιτροπή ανάπτυξης της ΕΟΠΕ.
    Αυτό γίνετε ήδη και μάλιστα δεν καταθέτουν μόνο τις προτάσεις τους οι προπονητές, αλλά και οι αντίστοιχοι ΠΟΠ όπως επίσης και ο κάθε ενδιαφερόμενος που αγαπάει το άθλημα. Χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο… www.volleyball.gr

    10. Καλό θα ήταν, να δημιουργηθεί ένα πρωτάθλημα Προ-Παμπαιδων/Παγκορασίδων, έτσι ώστε τα παιδιά, μετά το μίνι να παίζουν σε μικρότερο γήπεδο πχ 6Χ6 και σε χαμηλότερο ύψος φιλέ πχ 2μ.
    Και εδώ υπάρχει θέμα άγνοιας! Υπάρχει ήδη στο σχεδιασμό ανάπτυξης, έχει γίνει και αντίστοιχη εισήγηση από τον κύριο Ζαλμά Νίκο και ήδη υλοποιείται… με ομάδες 4 εναντίον 4.

    11.Να καταργηθεί η υποχρεωτική 8αδα στα πρωταθλήματα παμπαίδων/παγκορασίδων μιας και δεν ισχύει πουθενά αυτό.
    Έχετε δίκιο ότι δεν ισχύει αυτό, όμως προτείνετε εσείς έναν καλύτερο τρόπο να έχουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής τα παιδιά σε αυτά τα ανεπίσημα πρωταθλήματα.

    12. Οι προτάσεις των προπονητών που ασχολούνται με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα να αποσταλούν έως τις 15 Φεβρουαρίου, σε ΕΠΕΣΘ και ΕΟΠΕ, εν όψει της Γενικής Συνέλευσης της ΕΟΠΕ τον Μάρτιο.
    Δεν αφορά την επιτροπή ανάπτυξης αυτή η πρόταση ίσως μόνο τους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι για το ΔΣ της ΕΟΠΕ…

    13. Θα θέλαμε επίσης να μάθουμε ποιοι αποτελούν την επιτροπή ανάπτυξης, όπου αποφασίζει γι αυτές τις αλλαγές έτσι ώστε να είμαστε σε πιο συχνή επικοινωνία και να ανταλλάζουμε απόψεις και προβληματισμούς.
    Και εδώ υπάρχει θέμα άγνοιας, δείτε απλά τον εθνικό σχεδιασμό ανάπτυξης, εκεί υπάρχουν όλα τα ονόματα.

    ΥΓ. προς όλους τους αγαπητούς συναδέλφους, παλιούς φοιτητές μου και κάθε ενδιαφερόμενο. Οι αποφάσεις της επιτροπής δεν γίνονται χωρίς συζήτηση ωρών, πολλές φορές, αλλά και διαφορετικών απόψεων. Η πλειοψηφία όμως πάντα εισακούεται καλύτερα από τη μειοψηφία. Θα πρέπει να γνωρίζετε επίσης ότι η κάθε Ένωση έχει τον αρμόδιο ανάπτυξης π.χ. ΕΣΠΕΚΕΛ, ΕΠΕΣΘ κλπ. που πολλές φορές έχει το δικαίωμα να διαφοροποιηθεί από τις κατευθυντήριες οδηγίες της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΠΕ, ιδίως στα ανεπίσημα πρωταθλήματα παμπαίδων/παγκορασίδων που σας ενδιαφέρει. Απευθυνθείτε πρώτα εκεί και διευκρινίστε τις τυχόν απορίες σας σχετικά με την εφαρμογή ή όχι των οδηγιών της επιτροπής ανάπτυξης της ΕΟΠΕ. Χρησιμοποιήστε επίσης τη δυνατότητα που έχετε για απευθείας κοινοποίηση απόψεων στην ΕΟΠΕ

    Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
    Πατσιαούρας Αστέριος (μέλος επιτροπής ανάπτυξης ΕΟΠΕ, ΕΕΠ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας /ΤΕΦΑΑ, προπονητής αναπτυξιακών τμημάτων ΑΕΛ, ΚΦΑ κλπ. κλπ.) πάνω απ’ όλα όμως κάποιος που αγαπάει το βόλεϊ

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.