Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
21-09-2015 16:58

Εβδομάδα κίνησης από τον Δήμο Παύλου Μελά

Μέσα από μια «δραστήρια» συνεργασία, ο Δήμος Παύλου Μελά και η πανευρωπαϊκή κίνηση Now We Move μας προτρέπουν να βάλουμε την κίνηση στη ζωή μας και μας υπόσχονται ότι θα τη δούμε να βελτιώνεται άμεσα και ποιοτικά.
Κοινή επιδίωξη είναι μέσα από τη συνεργασία να προωθηθεί το μήνυμα για τα οφέλη της άσκησης και κάθε είδους δραστηριότητας στην καθημερινότητα των πολιτών και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση των ανθρώπων με την άθληση.

Με εκδηλώσεις και στις τρεις δημοτικές ενότητες, ο Δήμος Παύλου Μελά με τα Τμήματα Πολιτισμού – Αθλητισμού και Υγείας, Κοινωνικών & Προνοιακών Θεμάτων συμμετέχει στη φετινή εβδομάδα κίνησης (MOVE WEEK).

Το πρόγραμμα

* ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19.00

Η Άνω Ηλιούπολη σε κίνηση

Στην Πλατεία Ελευθερίας της Άνω Ηλιούπολης Αθλητικοί και Χορευτικοί Σύλλογοι θα προβούν σε επιδείξεις και θα προσπαθήσουν να κάνουν τους πολίτες κοινωνούς της Ευρωπαϊκής εκστρατείας για την προώθηση της φυσικής άσκησης και του μηνύματος: Υπάρχει μια μορφή άθλησης για όλους!

Επίδειξη TaeKwonDo από τον Αθλητικό Σύλλογο Ήφαιστος

Latin, Hip - Hop, Μοντέρνος Χορός από τη Σχολή Χορού Off Balance DANCE Studio

Επίδειξη μπάσκετ από το Σύλλογο ΕΝΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Αγώνες Μίνι Βόλεϊ από τον ΕΟΣ

Ακροβατική – Ενόργανη – Ρυθμική από τον Γ.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ενημέρωση για θέματα διατροφής από την Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο Κωνσταντίνα Καρασούλη

* ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 19.00

NOW WE MOVE με τον Π.Σ. ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ

Στην Πλατεία Δημοκρατίας της Ευκαρπίας ο ΠΣ Ευκαρπίας θα προβεί σε επιδείξεις μπάσκετ. Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα είναι παρούσα και θα ενημερώνει για θέματα διατροφής τους πολίτες.

Επίδειξη ποδηλάτων BMX από ποδηλάτες της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας

* ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 20.30

Η ομάδα Θεάτρου ΄΄Ομπρέλες΄΄ σε κίνηση

Στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης της Πολίχνης κίνηση, χορός, τραγούδι στη θεατρική παράσταση Λόξα και Δόξα του Γιάννη Ξανθούλη από τη θεατρική ομάδα ΄΄Ομπρέλες΄΄ σε σκηνοθεσία Νίνας Αθανασιάδου

Εθελοντές της ΠΡΟΤΕΚΤΑ Σταυρούπολης θα προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

Εβδομάδα κίνησης (MOVE WEEK)

H εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ (MOVE Week) είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκό γεγονός στο είδος του, που προωθεί την φυσική άσκηση και τον μαζικό αθλητισμό για τα θετικά οφέλη στην υγεία και κοινωνικοποίηση των πολιτών. Είναι μια πρωτοβουλία του Διεθνή Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) που προσφέρει ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικής κατάστασης για να είναι σωματικά δραστήριοι. Οι πολίτες καλούνται να έρθουν, να δουν και να πάρουν μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, όπως αθλήματα σε τοπικούς συλλόγους ή γυμναστήρια, εκδηλώσεις για περπάτημα, τρέξιμο για διασκέδαση, ποδηλατικές βόλτες, παιχνίδια δρόμου, εκδηλώσεις σχολικών αγώνων, εκδηλώσεις σε επιχειρήσεις, εκδηλώσεις για ομάδες ανθρώπων που δύσκολα προσεγγίζονται μήνυμα της Εβδομάδας ΚΙΝΗΣΗΣ είναι “Βρες την ΚΙΝΗΣΗ σου”, με σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να βρουν την φυσική άσκηση που τους ταιριάζει και τους κινητοποιεί να είναι πιο συχνά σωματικά δραστήριοι.

Η εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ το 2015 πραγματοποιείται το διάστημα από 7-30 Σεπτεμβρίου (ανάλογα την χώρα, στην Ελλάδα από 21-27 Σεπτεμβρίου) και αναμένεται να έχει περίπου 1 εκατομμύριο συμμετοχές σε 35 Ευρωπαϊκές χώρες. Αποτελεί το κορυφαίο γεγονός της εκστρατείας NowWeMOVE της ISCA που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2012, με όραμα να έχουμε 100 εκατομμύρια Ευρωπαίους ενεργούς στην φυσική άσκηση και τον αθλητισμό μέχρι το 2020. Η Εβδομάδα ΚΙΝΗΣΗΣ και η εκστρατεία NowWeMOVE συντονίζονται κεντρικά από τον Διεθνή Οργανισμό για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF) και στηρίζεται οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις συντονίζονται από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Πράσινες Διαδρομές ΚοινΣΕπ”, με την αρωγή και υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και την υποστήριξη του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.