Εκτυπώστε τη σελίδα
21-07-2014 14:25

Τακούριδης: «Να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο»

Στην επιστροφή της αποστολής της Εθνικής Ανδρών από την Σλοβενία ο Γιάννης Τακουρίδης θέλοντας να περιγράψει το πώς αντιμετώπιζε αυτός κι οι συμπαίκτες του το δεύτερο ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Λιγκ είχε πει μία από τις κορυφαίες ατάκες του φετινού καλοκαιριού…


«Μπήκαμε και παίξαμε ένα παιχνίδι που φαινόταν στα μάτια μας ότι ή εμείς θα κερδίζαμε ή… εμείς!», ήταν τα λόγια του τα οποία αποτελούν οδηγό για τον ίδιο και τους συμπαίκτες κι ενόψει του τελικού.

«Όχι απλά ισχύει, αυτό που είχα πει αλλά τώρα είναι ακόμη πιο έντονο το συναίσθημα και το βλέπω στα μάτια των συμπαικτών μου. Είμαστε αποφασισμένοι και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε, εδώ που φτάσαμε, να πετάξουμε στα σκουπίδια αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και δύο μήνες. Έχουμε μπροστά μας δύο ματς, ένα τρόπαιο και μία πόρτα που μας οδηγεί εκεί που θέλουμε όλοι να επιστρέψει η Εθνική ομάδα», είπε ο Θεσσαλονικιός κεντρικός και συμπλήρωσε με νόημα:

«Η χαρά και η έξαψη από την πρόκριση έφυγε γιατί τη βάλαμε στην άκρη… Την κλειδώσαμε για να την ξεκλειδώσουμε όταν πρέπει. Γιατί πρέπει να επιστρέψει το μυαλό στη θέση του και να έχουμε το μυαλό μας στα παιχνίδια που έρχονται. Το ότι προκριθήκαμε στον τελικό δεν σημαίνει ότι πήραμε ήδη το Κύπελλο. Φυσικά όλοι το σκεφτόμαστε κι ας μην το συζητάμε, αλλά το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι»

Όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του τελικού ο Τακουρίδης δεν συντάχθηκε με την άποψη των περισσοτέρων που θεωρεί ότι οι αγώνες που δώσαμε προ 20ημέρου για την τελευταία αγωνιστική του ομίλου είναι εντελώς διαφορετικοί από τους δύο τελικούς.

«Παρόλο που είναι πολύ διαφορετική η σημασία αυτών των αγώνων που έρχονται από τους δύο αγώνες που προηγήθηκαν, αφού πλέον μιλάμε για τελικούς, νομίζω ότι εκείνο το διήμερο στην Μπούντβα είναι οδηγός για το πρέπει να κάνουμε και τι δεν πρέπει να επαναλάβουμε… Στο πρώτο ματς ήμασταν αρκετά χαλαροί με αποτέλεσμα να χάσουμε. Στο δεύτερο μπήκαμε συγκεντρωμένοι αποφασισμένοι και κερδίσαμε, οπότε ξέρουμε πως πρέπει να προσεγγίσουμε αυτούς τους αγώνες». 

Ο Τακουρίδης θεωρεί ότι το Μαυροβούνιο υστερεί σε μονάδες συγκριτικά με την Σλοβενία, αλλά είναι καλύτερο ως ομάδα και περιμένει κι αυτός με αγωνία την παρουσία του κόσμου στις κερκίδες.

«Ακούμε κι εμείς ότι υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση στον κόσμο, ότι ο τελικός είναι αντικείμενο συζήτησης στην πόλη και περιμένουν να δούμε ένα γεμάτο γήπεδο. Αυτή η εικόνα στο τελευταίο εντός έδρας ματς της χρονιάς θα είναι πρωτόγνωρη για εμάς αλλά και πολύ όμορφη. Μακάρι να έρθει ο κόσμος και εμείς θα τον αποζημιώσουμε με την απόδοση μας», είπε χαρακτηριστικά ενώ όταν τον ρωτήσαμε για τους αντιπάλους κεντρικούς που σωματικά υπερτερούν απάντησε αυθόρμητα: «Θηρία; Ποια θηρία; Εγώ δεν βλέπω κανένα θηρίο… Τα ύψη δεν κερδίζουν από μόνα τους κανένα παιχνίδι κι αυτό το έχουμε αποδείξει και στο πρόσφατο παρελθόν»

volleyball.gr