Εκτυπώστε τη σελίδα
10-07-2014 17:11

Πρωτοψάλτης: «Όσο μπορείς να φτάσεις ψηλότερα, δεν σταματάς»

Δύο μόλις μέρες πριν την πρώτη μεγάλη συνάντηση, μεταξύ Ελλάδας και Σλοβενίας στο ΔΑΚ Ευόσμου, άπαντες στο ελληνικό στρατόπεδο είναι έτοιμοι για το ραντεβού με την ιστορία. Έτοιμος και διψασμένος για διάκριση, εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, ο Θανάσης Πρωτοψάλτης.
«Όταν φτάνεις να αγωνιστείς σε έναν ημιτελικό μιας διοργάνωσης όπως το Ευρωπαϊκό Λιγκ πάντα υπάρχει προσμονή. Κι όλοι μας περιμένουμε τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο αγώνας γιατί ένας αθλητής ποτέ δεν ξέρει αν στην καριέρα του θα έχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες», είπε ο Θανάσης Πρωτοψάλτης ο οποίος ναι μεν δεν… αγχώνεται, αλλά αντιλαμβάνεται ότι οι διπλές αναμετρήσεις είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον του αθλήματος.

«Προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος που αγχώνεται εύκολα. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι νιώθω πως υπάρχει και ένα μεγάλο βάρος αφού εκπροσωπούμε το ελληνικό βόλεϊ σε υψηλό επίπεδο και θέλουμε όλοι να πανηγυρίσουμε την πρόκριση στον τελικό»

Η πρόκριση της Εθνικής στους ημιτελικούς ήταν ο μεγάλος στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο νεαρός ακραίος: «Είμαι της άποψης ότι όσο έχεις την ευκαιρία να φτάσεις πιο ψηλά δεν σταματάς. Εγώ θεωρώ ότι κι οι τέσσερις ομάδες έχουν τις ίδιες πιθανότητες για να πάρουν το τρόπαιο. Φυσικά η Σλοβενία έκανε μια εξαιρετική πορεία στον προκριματικό γύρο, έχει μια πολύ καλή και σίγουρα πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας, αλλά δεν πάυει να είναι ένα παιχνίδι, όπου πολλά μπορούν να συμβούν».

Με την σεζόν να φτάνει προς το τέλος της λογικό είναι να μπαίνει και το ζήτημα της κούρασης, ωστόσο για τον Πρωτοψάλτη δεν τίθεται θέμα…

«Μιλάμε για τους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Για δύο αγώνες που όλοι θα ήθελαν να είναι στη θέση μας και να βρίσκονται εδώ για να αγωνιστούν, οπότε δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο μας η λέξη κούραση. Η θέληση που έχουμε για να πετύχουμε είναι πολύ μεγαλύτερη απ’ οτιδήποτε άλλο», είπε χαρακτηριστικά ενώ κι αυτός ζήτησε από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης να βρεθεί στο πλευρό της Εθνικής ομάδας.

«Για μας θα είναι πολύ σημαντικό να αγωνιστούμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ξέρω ότι είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, οι συνθήκες είναι δύσκολες, αλλά θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και να είναι σίγουροι ότι θα τα δώσουμε όλα για να τους ανταποδώσουμε τη στήριξη με μια μεγάλη νίκη».