Εκτυπώστε τη σελίδα
09-07-2014 18:24

Το ανεξίτηλο 7-1

Μετά από πέντε χρόνια η Εθνική βόλεϊ ανδρών κατάφερε να πετύχει έναν από τους βασικούς στόχους που έχει θέσει σε μία σεζόν. Την πρόκριση της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Παράλληλα πέτυχε δύο ακόμα ουσιαστικά πράγματα: Πρώτον και σημαντικότερο να αναπτερώσει το ηθικό παικτών, προπονητών, παραγόντων και φίλων της παραπαίουσας βολεϊκής κοινότητας. Δεύτερον κατάφερε να αποδείξει και στην πράξη πως όλες οι διοικήσεις της ομοσπονδίας και όλοι οι ομοσπονδιακοί την τελευταία 10ετία ήταν σε λάθος δρόμο.


Χρειάστηκε να ταπεινωθούμε με τρεις διαδοχικούς αποκλεισμούς από τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Χρειάστηκε να νιώσουμε την απομόνωση στο πετσί μας και μετά να στοχεύσουμε σε αυτό που φωνάζουμε χρόνια τώρα εμείς οι γραφικοί. Τι δηλαδή; Πως κακώς υποτιμούσαν το Ευρωπαϊκό Λιγκ όλα αυτά τα χρόνια. Άργησαν αλλά το κατάλαβαν.

Από τη στιγμή που το Παγκόσμιο Λιγκ ιεραρχήθηκε στην κορυφή του Παγκοσμίου βόλεϊ και μάλιστα σύμφωνα με το νέο σύστημα χωρίζεται πλέον σε τρεις βαθμίδες δυναμικότητας και από τη στιγμή που προϋπόθεση επιστροφής στο Παγκόσμιο Λιγκ είναι το Ευρωπαϊκό Λιγκ, η Εθνική Ελλάδας έπρεπε να είχε αυτή τη διοργάνωση σε πρώτη προτεραιότητα.

Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο ΕΔΩ