Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
08-07-2014 21:29

Ο Ταρνατόρος για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης και την wild card

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταρνατόρος. Αναφέρθηκε στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ξεκαθάρισε ότι για να δοθεί wild card θα πρέπει η ομάδα να μην αντιμετωπίζει προβλήματα, εννοώντας τον Ηρακλή, αλλά και να υπάρχει κενή θέση. Ακόμα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Άρης θα βρουν τις λύσεις για να πάρουν αδειοδότηση, παρά το γεγονός ότι η Παναχαϊκή έχει δηλώσει έτοιμη να πάρει την θέση τους.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Παντελής Ταρνατόρος:

Για την επιλογή της Ορεστιάδας ως το μέρος που έγινε η κλήρωση:
«Η λογική της Λίγκας είναι να δίνει βαρύτητα στο κομμάτι της περιφέρειας. Ήταν απόλυτα δικαιολογημένο να επιλέξουμε την Ορεστιάδας για την εκδήλωση γιατί και οι άνθρωποι το ζήτησαν και είναι νέοι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια δυναμική επαναφορά της ομάδας. Το κάναμε για να δείξουν όχι μόνο τις οργανωτικές ικανότητες τους αλλά και την φιλοξενία τους».

Για το γεγονός πως παίζουν και οι τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης εντός έδρας στην πρώτη αγωνιστική:
«Οι τέσσερις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος παίρνουν κλειδάριθμο για να μην παίξουν μεταξύ τους τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Έτσι θα έχουμε κορύφωση του πρωταθλήματος. Αφού δεν είχαμε καμία ομάδα από την Θεσσαλονίκη στην 4αδα μπορεί να γίνει αυτό. Θα υπάρχουν διαφορετικές ώρες και η αγωνιστική δεν είναι μόνο το Σάββατο αλλά θα μπορεί να είναι και Παρασκευή, Κυριακή η Δευτέρα. Θα κάνουμε παρεμβάσεις και θα ορίζουμε τις ώρες ώστε να μπορεί ο κόσμος του βόλεϊ να παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια».

Για τον Ηρακλή:
«Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προσφορά του Ηρακλή στο βόλεϊ. Υπήρξαν όμως πολλά διοικητικά προβλήματα αλλά και το νομικό που παραμένει ακόμα. Όσο γνωρίζω έχει προβλήματα με το φορολογικό μητρώο, την εφορία και τον ΙΚΑ αλλά και μια κατάσχεση από την ΕΣΑΠ ύψους 22.0000.000 εκ. ευρώ. Ο Ηρακλής παρόλο που αγωνιστικά είναι μια ομάδα με τεραστία συνεισφορά στην προώθηση του βόλεϊ, αν δεν βρει λύσεις δεν μπορεί να έρθει στην Α1. Σε εμάς δεν έχει έρθει καμία επιστολή ούτε από Γ.Σ ούτε από ΑΣ για μια “wild card ‘ που ακούγεται».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί wild card:
«Υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί αλλά θέλει, αυστηρά κριτήρια αλλά και μια κενή θέση. Αν μια ομάδα της Α1 δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ έχει το δικαίωμα να επιλέξει, να κάνει ανοιχτό διαγωνισμό και να κρίνει η ΕΣΑΠ αν μια από αυτές τις ομάδες έχει τα κριτήρια να συμμετέχει. Μετά βέβαια θα έχει και τον λόγο η ομοσπονδία. Εμείς θα κάνουμε την εισήγηση. Το μοναδικό αίτημα που έχει γίνει ήταν της Παναχαϊκής, χθες το απόγευμα. Η Παναχαϊκή ζήτησε πως σε περίπτωση που κάποια ομάδα δεν μπορεί να συμμετέχει στο πρωτάθλημα θέλει να συμμετέχει με την μορφή της wild card. Δεν θα μπούμε καν σε έλεγχο αν μπορούν όλες οι ομάδες να κατέβουν στο πρωτάθλημα».

Για το αν θα μπορέσoυν να συμμετέχουν ομάδες με προβλήματα :
«Χθες έγινε μια ανάλυση όλων των οικονομικών εκκρεμοτήτων των ομάδων. Οι οφειλές που μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στην αδειοδότηση είναι σχετικά μικρές. Ο Άρης, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός που έχουν κάποια προβλήματα θα έχουν βρει τις λύσεις ώστε να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα να συνεχίσουν».

Για τον ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ πραγματικά κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Ο κ. Ανδρέου το πολεμάει πάρα πολύ. Είναι ένα καθαρό σωματείο που δεν οφείλει. Οι επενδύσεις πρέπει να γίνονται από ομάδες που δεν χρωστάνε. Ο ΠΑΟΚ δεν χρωστάει και στην ΕΣΑΠ δεν έχει έρθει κάτι που να λέει το αντίθετο. Με τις κινήσεις που έχει κάνει θα είναι ένα από τα φαβορί. Κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού μόνο προβλέψεις μπορούμε να κάνουμε. Για να γίνει μια ομάδα πρωταθλήτρια, θέλει χημεία, προπονητές και πάρα πολλά πράγματα».

Για το επίπεδο του βόλεϊ στην Ελλάδα:
«Ο Ολυμπιακός ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ έχει ενισχυθεί. Υπάρχουν έξι-επτά ομάδες που θα διεκδικήσουν τετράδα. Θα γίνει ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και πλέον δεν το βλέπει μόνο η Ελλάδα αλλά όλος ο κόσμος καθώς κλείσαμε συμφωνία με δορυφορικό κανάλι».

Για τις άλλες συμφωνίες:
«Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τον ΟΠΑΠ. Με την Nova είμαστε σε συμφωνία για δύο χρόνια και προσπαθούμε να αυξήσουμε το οικονομικό».

Για τους λόγους που δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη η κλήρωση:
«Επειδή υπάρχει το Παγκόσμιο Κύπελλο και διάφορα θέματα , προτιμήσαμε η κλήρωση να γίνει νωρίς και ψάξαμε μια εταιρεία να κάνει έκπτωση στις μεταφορές των ομάδων. Επίσης έγινε “livestreaiming” και στην Nova θα παίζονται συνεχώς οι συνεντεύξεις. Θα βρίσκεται συνεχώς στο ενδιαφέρον η εκδήλωση αυτή».

Για την ΜΕΝΤ:
«H MENT είναι μια ομάδα μαζεμένη, οικογενειακή, αγαπάνε το βόλεϊ και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Ο Σπύρος Κολίτσης είναι η ψυχή της ομάδας και έχει υποσχεθεί να κάνει ανταγωνιστική ομάδα. Μας έχει δείξει πολύ καλά πράγματα και ελπίζω να μην είναι ομάδα… ασανσέρ. Δεν χρωστάει και νομίζω ότι αν κάνει σωστές κινήσεις σε λογικές τιμές, θα είναι μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος».

Για το θέμα του γηπέδου:
«Θα τους δώσουμε ένα περιθώριο να φτιάξουν κάποια πράγματα, μας το υποσχέθηκαν και υπό λογικές συνθήκες θα παίξει η ΜΕΝΤ στην έδρα της».