1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-12-2013 18:37

Επίθεση ΠΑΟΚ σε ΕΣΑΠ και Nova

Με ανακοίνωση του ο ΠΑΟΚ επιτίθεται τόσο στην ΕΣΑΠ όσο και στη Nova για την άρνησή τους να μεταθέσουν τον αγώνα με την Παναχαϊκή στην Πάτρα. Το παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής έχει προγραμμτιστεί για το Σάββατο, ενώ ο δικέφαλος επιθυμεί να διεξαχθεί την Κυριακή επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό αγώνα της Τετάρτης και την πολύωρη μετακίνηση που θα υποστεί. 

Η ΕΣΑΠ αρνήθηκε να κάνει την αλλαγή καθώς η Volleyleague ίσως να είναι και το μοναδικό πρωτάθλημα που γίνονται τόσες αλλαγές της... τελευταίας στιγμής. Ακόμα ο ΠΑΟΚ απειλεί τη Nova ότι από του χρόνου θα διακόψει την συνεργασία του μαζί της, ενώ ανακοινώνει τη σκέψη του να μην ταξιδέψει για την Πάτρα. 



Ανακοίνωση ΤΑΠ ΠΑΟΚ

«Ο ΠΑΟΚ την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών του υποχρεώσεων στο CEV Cup, δίνει αγώνα στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας, με αντίπαλο την Ραντνίτσκι.

Η μετάβαση και η επιστροφή από την Σερβική πόλη, επειδή δεν διαθέτει αεροδρόμιο και η απόσταση της από το κοντινότερο αεροδρόμιο, που είναι του Βελιγραδίου, είναι 200 χιλιόμετρα, θα γίνει οδικά. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι ασυνήθεις για την ελληνική πραγματικότητα: πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, παγετός και χιόνια. Συνθήκες που δεν συνιστούν νυχτερινή κίνηση. Πιθανός χρόνος οδικής…ταλαιπωρίας της ομάδας, για μετάβαση και επιστροφή, 20 ώρες!!!

Στην καλύτερη των προϋποθέσεων η ομάδα θα είναι πίσω στην Θεσσαλονίκη το βράδυ της Πέμπτης 5 Δεκεμβρίου.

Επόμενος αγώνας για την ομάδα μας, για το ελληνικό πρωτάθλημα, ορίσθηκε από τη διοργανώτρια αρχή, το

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου στην Πάτρα με την Παναχαϊκή, που σημαίνει ότι η αποστολή της ομάδας οδικά θα πρέπει να ξεκινήσει Παρασκευή πρωί από Θεσσαλονίκη και το βράδυ της ίδιας μέρας, εφ όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν να φτάσει στην Πάτρα.

Ο ΠΑΟΚ έγκαιρα, στις 6 Νοεμβρίου γνωστοποίησε το πρόβλημα στην διοργανώτρια αρχή ΕΣΑΠ και ζήτησε την μετάθεση δύο αγώνων του:

* Με την Παναχαϊκή από το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου την Κυριακή 8 του μήνα και

* Με τον Φοίνικα Σύρου, επειδή μεσολαβεί ο αγώνας ρεβάνς με την Ραντνίσκι από το Σάββατο 14/12 την Δευτέρα 16/12.

Απάντηση στο αίτημα αυτό δεν δόθηκε.

Ο ΠΑΟΚ επανήλθε στις 28 Νοεμβρίου επαναλαμβάνοντας το ίδιο αίτημα. Η απάντηση ήρθε στις 2 Δεκεμβρίου όταν έντονα προφορικά μπήκε το θέμα στα όργανα της διοργανώτριας. Σ αυτήν αναφέρεται μόνον στο θέμα του αγώνα με την Παναχαϊκή εμμένοντας στην ημερομηνία διεξαγωγής του το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου εμπλέκοντας όμως και δύο άλλους παράγοντες:

1. Τη NOVA η οποία έχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την διοργανώτρια αρχή και η οποία κατ αυτήν είναι άτεγκτη και επιμένει στην μετάδοση- ζωντανά του συγκεκριμένου αγώνα την συγκεκριμένη ημέρα, και

2. Την Παναχαϊκή η οποία δέχεται μεν την ημερομηνία μετάθεσης του αγώνα την Κυριακή, αλλά με την προϋπόθεση ότι τηλεοπτικά θα καλυφθεί από τη NOVA.

Το συνδρομητικό όμως κανάλι, κατά την διοργανώτρια αρχή δηλώνει τεχνική αδυναμία να καλύψει τον αγώνα την Κυριακή.

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, ο οποίος επωμίσθηκε ένα σημαντικό οικονομικό βάρος για να μετάσχει σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση, προκειμένου να εκπροσωπηθεί η Ελλάδα και ο οποίος κανένα όφελος δεν προσμένει από την συμμετοχή του αυτή « τιμωρείται» από την διοργανώτρια αρχή γι αυτή του την επιλογή. Καλείται :

* Να αντιμετωπίσει την Παναχαϊκή δίχως να έχει τον ελάχιστο χρόνο να πατήσει το πόδι του σε αγωνιστικό χώρο επί δύο ημέρες, και

* Να δώσει έναν αγώνα πρωταθλήματος μετά από 30 ώρες οδικής οδύσσειας ,παραμονές του αγώνα αυτού .

Και σε σχέση με την διοργανώτρια αρχή δείγματα του πως αντιλαμβάνεται το άθλημα που … υπηρετεί και την αντιμετώπιση των ομάδων που συγκροτούν το πρωτάθλημα είχαμε από το θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου μας παραμονές του αγώνα με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Τότε που άλλα έλεγε στον ΠΑΟΚ κι άλλα συνιστούσε να κάνει η άλλη πλευρά. Μία διοργανώτρια αρχή που δεν διασφαλίζει, τουλάχιστον, τους ίσους όρους διεξαγωγής του πρωταθλήματος εκτός κι αν θεωρεί παγιωμένη την πρόσκαιρη αγωνιστική αδυναμία του ΠΑΟΚ και τον αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας ομάδα. Τη συνιστούμε όμως να είναι προσεκτική σ αυτή της τη θεώρηση γιατί σύντομα θα λάβει την απάντηση της. Μία λύση θα μπορούσε να υπάρξει από τώρα και θα ήταν η άρνηση μας να κατέβουμε στην Πάτρα. Την εξετάζουμε.

Σε σχέση με τη NOVA, εάν ισχύουν αυτά που επικαλείται η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, τα πράγματα γίνονται ξεκάθαρα : εφ όσον επιλέγει αυτές τις τακτικές για να νοθεύσει το πρωτάθλημα- γιατί νόθευση είναι να οδηγηθεί μία ομάδα στην εξουθένωση τότε την καταγγέλλουμε και δηλώνουμε αποφασισμένοι να διακόψουμε κάθε συνεργασία μαζί της. Κι αν αυτό δεν είναι εφικτό απ αυτή τη σαιζόν, θα γίνει από την επόμενη».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.