1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
26-11-2013 20:19

Με τον κόσμο για την ανατροπή ο Φοίνικας

Αν και έρχεται μεγάλο ντέρμπι στη Σύρο για τη Volleyleague, ο Φοίνικας καλείται συγκεντρωθεί πρώτα στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης μπορεί να περιμένει καθώς προηγείται ο επαναληπτικός αγώνας (19:00)  τουτου 2ου προκριματικού γύρου του Challenge Cup απέναντι στη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ.
Με όπλο του τον κόσμο, ο Φοίνικας ψάχνει την υπέρβαση απέναντι στους ισχυρούς Λευκορώσους, καθώς πρέπει να ανατρέψει την ήττα με 3-1 από το πρώτο παιχνίδι και να πάρει αυτή το εισιτήριο για την φάση των 32 του θεσμού. Για να το πετύχει αυτό, χρειάζεται νίκη με καθαρό σκορ (3-0 ή 3-1) ώστε να οδηγήσει το ματς στο χρυσό σετ και εκεί να τα παίξει όλα για όλα για την μεγάλη ανατροπή. Οποιοδήποτε άλλο σκορ, ακόμα και η νίκη με 3-2 σετ, θα δώσει την πρόκριση στη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ. Διαιτητές του αυριανού αγώνα θα είναι οι Ντενερί (Τουρκία) – Μικάλεφ (Μάλτα).

Στη Σύρο από χθες οι Λευκορώσοι

 Η αποστολή της Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ ταξίδεψε χθες για την Ελλάδα και από χθες αργά το βράδυ βρίσκεται στη Σύρο. Οι Λευκορώσοι θα προπονηθούν σήμερα το βράδυ, αμέσως μετά την προπόνηση του Φοίνικα, ενώ θα ολοκληρώσουν την προετοιμασία τους αύριο το πρωί με ακόμη μία προπόνηση στην “Δημήτριος Βικέλας”.

Υπενθυμίζεται ότι η Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ αγωνίζεται στην πανίσχυρη Ρωσική Λίγκα, ωστόσο έχει να δώσει παιχνίδι από τις αρχές Νοεμβρίου (πριν από το πρώτο ματς με τον Φοίνικα) όπου είχε ηττηθεί με 3-1 σετ στην έδρα της Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ. Το επόμενο παιχνίδι της είναι το προσεχές Σάββατο όπου θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ζενίτ Καζάν και τρεις μέρες αργότερα θα υποδεχθεί την Ντιναμό Κράσνονταρ.

3η θέση στο Κύπελλο Λευκορωσίας

Οι τελευταίες αγωνιστικές τις υποχρεώσεις πάντως, ήταν για το Κύπελλο Λευκορωσίας το διάστημα 14-17 Νοεμβρίου, όπου κατέλαβε την 3η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αρχικά, η Σαχτιόρ ξεπέρασε εύκολα με 3-0 σετ το εμπόδιο της GVK στο προκριματικό γύρο, ενώ εξίσου εύκολη (3-0 σετ) ήταν και η επικράτησή της στον προημιτελικό με αντίπαλο την Πράμεν Μογκίλεφ.

Στα ημιτελικά όμως, η αντίπαλος του Φοίνικα ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (2-3 σετ) από την μετέπειτα κάτοχο του τροπαίου Στρόιτελ Μινσκ, για να καταλάβει τελικά την 3η θέση, επικρατώντας στον μικρό τελικό της Μπάτε Μπορίσοφ με 3-1 σετ.                                                                                            

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.