Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
03-11-2013 20:11

Σουλτανόπουλος: «Είναι ωραίο να κερδίζεις τους τρεμπλούχους»

O Δημήτρης Σουλτανόπουλος φόρεσε για τέσσερα χρόνια (2006-10) τη φανέλα του Ολυμπιακού και κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Μετά το πέρασμα του από Πάτρα και Σύρο κάνει ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα με τον Α.Ο.Κηφισιάς κερδίζοντας μάλιστα δύο φορές τον Ολυμπιακό με 3-2 στο Λιγκ Καπ και 3-0 στο πρωτάλημα.

«Αυτό το 3-0 είναι από τις νίκες που ξεχωρίζουν και δεν περνούν απαρατήρητες. Είναι μία μεγάλη νίκη. Την πετύχαμε αγγίζοντας την απόλυτη εμφάνιση στα δύο πρώτα σετ. Και στο 3ο σετ που πιεστήκαμε πιο πολύ ήμασταν πολύ αποφασισμένοι. Αυτό εκνεύρισε τον Ολυμπιακό και τον οδηγήσαμε σε πολλά λάθη», είπε αρχικά ο 32χρονος κεντρικός.

Μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν απογοητευτήκατε αλλά παίξατε και καλύτερα...

«Η ήττα από τον ΠΑΟΚ μας πείραξε. Δεν το βάλαμε κάτω. Πεισμώσαμε και αντιδράσαμε σωστά κι αυτό δείχνει υγεία. Δείχνει πως τίποτα δεν είναι τυχαίο».

Η ομάδα της Κηφισιάς φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή. Πως καταφέρατε μέσα σε χρόνο ρεκόρ να φτιάξετε αυτό το σύνολο;

«Είναι πολλοί παράγοντες. Στην Κηφισιά ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή. Ξεκινήσαμε με πολύ δύσκολο πρόγραμμα με ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Αυτό μας έκανε να παίξουμε ελεύθερα και μας έχει βγει. Δείχνει, όμως και την ικανότητα των παικτών. Έχουμε φτιάξει πολύ καλή χημεία και ήρθαν πολύ καλοί και ποιοτικοί παίκτες όπως ο διαγώνιος Γιοβάνοβιτς που πέρσι ήταν στον δευτεραθλητή Παμβοχαϊκό και ο Πρωτοψάλτης που κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις σε υποδοχή, σερβίς και επίθεση».

Περιμένατε πως μετά την 4η αγωνιστική θα ήσασταν στην πρώτη θέση;

«Ποιος το περίμενε; Είναι και ζήτημα ρέντας μερικά πράγματα. Παίζουμε ελεύθερα, μας βγαίνουν τα αποτελέσματα και η ψυχολογία μας είναι στα ύψη. Το μυαλό μας είναι μόνο στη προπόνηση και στην τακτική μας».

Οι δύο νίκες επί του Ολυμπιακού αποδείχτηκε πως δεν είναι τυχαίες...

«Σίγουρα. Την πρώτη φορά κερδίσαμε τον Ολυμπιακό που έπαιξε χωρίς τον Γιορντάνοφ αλλά αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός ήταν πλήρης. Δε λέμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό αλλά στους συγκεκριμένους αγώνες ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποφασιστικοί».

Ποιο είναι το χαρακτηριστικό του παιχνιδιού σας;

«Δεν κάνουμε λάθη. Αφήνουμε τον αντίπαλο να κάνει λάθη. Κάνουμε την τακτική μας και αποφεύγουμε να αυτοσχεδιάζουμε και να ρισκάρουμε. Αλλά και όσες φορές ρισκάραμε μας βγήκε θετικά».

Που το... πηγαίνει η Κηφισιά εφέτος;

«Ξεκινήσαμε για την παραμονή. Αυτός εξακολουθεί να είναι ο στόχος μας. Οι τέσσερις επόμενες αγωνιστικές θα είναι κρίσιμες διότι θα παίξουμε με ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο με μας κι εκεί θα φανούν πολλά πράγματα. Μέχρι τώρα ήμασταν αουτσάιντερ. Τώρα που κατά κάποιον τρόπο θα είμαστε φαβορί θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν καταφέρουμε να μείνουμε στην κορυφή μετά τις επόμενες τέσσερις αγωνιστικές σίγουρα θα πρέπει να αναθεωρήσουμε προς τα πάνω τους στόχους μας».

Οι νίκες επί του Ολυμπιακού κρύβουν και μία προσωπική δικαίωση;

«Όχι βέβαια. Με τον Ολυμπιακό χωρίσαμε φιλικά και έχω άριστες σχέσεις. Ο Ολυμπιακός έχει γεμάτη και καλή ομάδα και γρήγορα θα βρει το δρόμο του. Είναι, όμως, ωραίο να κερδίζεις τον τρεμπλούχο και αυτό δεν το κρύβει κανείς. Η αξία του ηττημένου δίνει αίγλη στην επιτυχία του νικητή κι αυτό απολαμβάνουμε αυτές τις ώρες στην Κηφισιά».