Εκτυπώστε τη σελίδα
27-09-2013 13:39

Διεθνές τουρνουά μετά από 19 χρόνια!

Το τουρνουά της Σύρου είναι το πρώτο διεθνές τουρνουά βόλει μετά το 1994 όταν ο Έσπερος Θεσσαλονίκης.
διοργάνωνε τουρνουά με συμμετοχής ομάδων από την Ευρώπη, την Αφρική , την Ασία και την Νότια Αμερική, χάρη στον τότε πρόεδρο Θανάση Κατσίκα, που δεν υπάρχει πλέον στον αθλητισμό, πέρασε στον χώρο της διαφήμισης, ενώ ο Έσπερος έσβησε από τον αθλητικό χάρτη.

O Δημήτρης Γρυπάρης (Υπεύθυνος Αθλητισμού κ' Πολιτισμού Περιφέρειας Ν. Αιγαίου): τόνισε: «Εύχομαι το Διεθνές Τουρνουά Βόλεϊ Νοτίου Αιγαίου να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός, ασχέτως αν θα πραγματοποιείται εδώ στη Σύρο ή σε κάποιο άλλο νησί της Περιφέρειάς μας. Φέτος, διαλέξαμε τη Σύρο, γιατί ο Φοίνικας έχει γράψει ιστορία τα τελευταία χρόνια στο ανδρικό βόλεϊ, τα επόμενα χρόνια μπορούμε να πάμε σε άλλα νησιά.

Ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι η διάδοση του αθλήματος σε όλα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στις Κυκλάδες, βέβαια, το βόλεϊ κατέχει ήδη την πρώτη θέση και εκπροσωπείται από τρεις ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, τον Φοίνικα στην Α2 ανδρών, τον Πανναξιακό στην Α1 γυναικών και τον Α.Ο. Θήρας στην Α2 γυναικών. Έχει ξεπεράσει το ποδόσφαιρο που εκπροσωπείται από δύο ομάδες στις Εθνικές κατηγορίες, τον ΑΟΜυκόνου και τον Πανναξιακό , που παίζουν στη Γ Εθνική.

Ευχαριστώ τις φιλοξενούμενες ομάδες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και εύχομαι να γίνει ένα ωραίο τουρνουά που θα το απολαύσουν. Κλείνοντας, να ευχηθώ στην ομάδα του Φοίνικα, που έχει προσφέρει στη Σύρο πολλές χαρές και συγκινήσεις, να έχει μία καλή χρονιά φέτος, χωρίς προβλήματα και να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Ο Δημήτρης Παλιόπορτας (Πρόεδρος Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που οι ομάδες αυτές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και ήρθαν στο νησί μας. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την πολύτιμη συνεργασία της στην διοργάνωση αυτού του τουρνούα. Ένα διεθνές τουρνουά βόλεϊ τέτοιου επιπέδου έχει πολλά χρόνια να γίνει στη χώρα μας. Χαίρομαι επίσης που βλέπω ξανά έναν παλιό αθλητή της ομάδα μας, τον Ιβάν Βλάσεφ. Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να γίνει θεσμός».

Ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος (Προπονητής Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) τόνισε: «Μιλώντας εκ μέρους του συλλόγου, θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ιδιαιτέρως όμως τον κ. Δημήτρη Γρυπάρης, ο οποίος πριν από αρκετούς μήνες είχε την ιδέα για την πραγματοποίηση αυτού του τουρνουά, μια ιδέα που τελικά κάναμε πράξη. Είναι πολύ σημαντικό ότι παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε στη χώρα μας, η Περιφέρεια αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει όρεξη και θέληση μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτι πολύ ωραίο. Καλωσορίζω τους συνάδελφους προπονητές και τους αθλητές και πιστεύω ότι αυτό το τουρνουά θα δώσει μία ιδιαίτερη ώθηση και δυναμική στις τέσσερις ομάδες ενόψει των επίσημων υποχρεώσεών της».

Ο Ηλίας Λάππας (Αρχηγός Α.Ο. Φοίνικας Σύρου) πρόσθεσε : «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την διοίκηση της ομάδα μου και τον προπονητή που μας δίνουν την ευκαιρία να προετοιμαστούμε ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων με ένα τόσο δυνατό διεθνές τουρνουά. Εύχομαι ο κόσμος που θα εθει στο γήπεδο να απολαύσει πλούσιο θέαμα».

Το πρόγραμμα των αγώνων
Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl (Γερμανία) – CVC Gabrovo (Βουλγαρία)
20:00 Φοίνικας Σύρου – Smouha Club (Αίγυπτος)
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου
18:00 Smouha Club – CVC Gabrovo
19:30 Χορευτικό πρόγραμμα από το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου – Απονομή αναμνηστικών στις ομάδες
20:00 Φοίνικας Σύρου – TV Buhl
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
18:00 TV Buhl – Smouha Club
20:00 Φοίνικας Σύρου – CVC Gabrovo
21:30 Τελετή Λήξης – Απονομή επάθλων