1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-09-2013 13:21

Συνάντηση των κορυφαίων στην Αργυρούπολη!

Τις τελευταίες εβδομάδες ο ΑΟΝ Αργυρούπολης φιλοξενεί στις προπονήσεις της ανδρικής ομάδας, η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας, τον Σάκη Ψάρρα o οποίος κάνει προπονήσεις μαζί με τον Βασίλη Μηνούδη και υπό τις οδηγίες του Νίκου Μπουτσουρή. Ρωτήσαμε, λοιπόν, τον Σάκη Ψάρρα για τα μελλοντικά του σχέδια...

«Είναι αλήθεια ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, ξεκινάει μια αθλητική χρονιά και δεν έχω ακόμη συμφωνήσει με κάποια ομάδα. Επειδή όμως είμαι συνεπής επαγγελματίας και το βόλεϊ είναι η μοναδική μου εργασία, αλλά θα έλεγα και ένα μεγάλο μέρος της ζωής μου, γι αυτό ήταν επιβεβλημένο να ξεκινήσω προετοιμασία κανονικά. Με αυτό τον τρόπο θα είμαι απόλυτα έτοιμος όταν βρεθεί κάποια ομάδα για να υπογράψω συμβόλαιο μαζί της. Ο Α.Ο.Ν. Αργυρούπολης μου έδωσε αυτή τη δυνατότητα και τον ευχαριστώ πολύ. Η προτεραιότητα μου είναι να συνεχίσω εκτός Ελλάδας, αλλά δεν θα έλεγα όχι σε μια πρόταση από ελληνική ομάδα, η οποία θα είχε μια "τολμηρή" διοίκηση και μία άρτια και καλά δομημένη οργάνωση. Βέβαια γνωρίζω καλά ότι πληρώνω το τίμημα της προεδρίας του ΠΑ.Σ.Α.Π. και το γεγονός αυτό κάνει τις ελληνικές ομάδες επιφυλακτικές απέναντι μου».

Η συνάντηση τριών έμπειρων ανθρώπων του βόλεϊ στην Αργυρούπολη τι έχει να υποσχεθεί στους φίλους του βόλεϊ;

Σάκης Ψάρρας: «Στον ΑΟΝΑ συναντάω και πάλι φίλους και συνεργάτες, όπως ο Νίκος ο Μπουτσουρής και ο Βασίλης. Θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός, αν και είναι δύσκολο.

Έχω να πω για τον μεν Νίκο ότι είναι ένας πολύ καλός προπονητής και δουλεύει πολύ σκληρά και ότι πέρα από προπονητής είναι και παιδαγωγός. Η ομάδα του ΑΟΝ Αργυρούπολης είναι σε καλά χέρια. Ο Βασίλης είναι ο στενότερος συνεργάτης μου στον ΠΑ.Σ.Α.Π. και περνάμε πολλές ώρες μαζί. Μπορεί να είναι το παράδειγμα για τα νέα παιδιά του ΑΟΝΑ γιατί είναι υπόδειγμα σωστού επαγγελματία.

Γενικά είναι παράξενο για μένα που συναντιόμαστε ξανά κάτω από αυτές τις συνθήκες και οι τρεις, αλλά το βρίσκω πολύ ενδιαφέρον. Το φιλόξενο αλλά και φιλόδοξο σωματείο της Αργυρούπολης μας έδωσε αυτή τη δυνατότητα και εκφράζω και πάλι ένα δημόσιο ευχαριστώ.

Η κοινωνία μας και το άθλημα μας ειδικότερα έχει ανάγκη από ανθρώπους να εμπνεύσουν τα νέα παιδιά, εύχομαι λοιπόν έστω και στο ελάχιστο να μπορέσουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα για τη νεολαία της περιοχής και όχι μόνο».

Νίκος Μπουτσουρής: «Για τον Βασίλη Μηνούδη έχω να πω ότι μετά την άριστη περυσινή συνεργασία μας,θα έχω την χαρά να συνεργαστώ μαζί του και τη νέα σεζόν.

Στο εφετινό σχεδιασμό αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο όχι μόνο για αμιγώς αγωνιστικούς λόγους. Ο Βασίλης αγαπάει το βόλεϊ, όπως όλοι μας και αποτελεί "κόσμημα" η παρουσία του στην Α2 κατηγορία. Εννοείται ότι βάσει ικανοτήτων, ο συγκεκριμένος αθλητής είχε και έχει θέση στη volleyleague.

Ο ρόλος του στην ομάδα είναι πολυδιάστατος, είναι το πρότυπο για τα νέα παιδιά, υπόδειγμα επαγγελματία αθλητή και σημείο αναφοράς για το τι ακριβώς σημαίνει η έννοια "καλός παίχτης - καλός συμπαίχτης".

Η προσωπικότητά του είναι σημαντική για την ομάδα του ΑΟΝΑ και η βολεϊκή αρτιότητά του πηγή έμπνευσης για τα νεότερα παιδιά. Είναι πολύτιμη για μένα η συνέχιση της συνεργασία μας και όσο περισσότερο τον γνωρίζω η εκτίμησή μου προς το πρόσωπό του μεγαλώνει.

Για τον Σάκη Ψάρρα πρέπει να πω κι εγώ πως δεν θα μπορέσω να είμαι αντικειμενικός, και ας μου συγχωρεθεί αυτό, γιατί πρόκειται για έναν από τους καλύτερους φίλους μου. Μας συνδέει μεγάλη και μακροχρόνια φιλία από τη δεκαετία του ΄90, όταν και η τύχη μας έφερε συμπαίχτες στην ομάδα των Βριλησσίων.

Γνωρίζω ότι η γνώμη μου ήταν πάντα σημαντική για την βολεική του καριέρα σε θέματα σημαντικών αποφάσεων-επιλογών και γι΄αυτό θα ήθελα να του ευχηθώ το συντομότερο δυνατόν να βρεθεί ο επόμενος σταθμός της αξιοζήλευτης καριέρας του.

Χαρά και τιμή μου βέβαίως η πληθωρική παρουσία του στις προπονήσεις της ομάδας μας! Για την αξία του αυτή καθεαυτή δεν θα ήθελα να αναφερθώ εγώ καθώς μιλάει από μόνη της η διαδρομή του στο χώρο του Ελληνικού και Ευρωπαικού βόλει.Αυτή η διαδρομή πρέπει να αποτελέσει πυξίδα για τα νέα παιδιά και για το τι μπορεί να καταφέρει όποιος έχει θέληση, αποφασιστικότητα, πίστη, θάρρος, όραμα και αγάπη γι'αυτό που κάνει.

Καλή αγωνιστική σεζόν σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές του ΑΟΝ Αργυρούπολης και ιδιαίτερα στις ομάδες και τα τμήματα βόλει του σωματείου μας, καλή και δημιουργική αγωνιστική χρονιά με επιτυχίες εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. Καλή πρόοδο στους μαθητές/τριες στις σχολικές και βολεικές υποχρεώσεις τους.

Τέλος καλή δύναμη στη διοίκηση του σωματείου μας, που υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των τμημάτων και σε εποχές δύσκολες, επενδύει στην πρόοδο και ανάπτυξη του βόλει».

Βασίλης Μηνούδης: «Δεν κρύβω πως πέρυσι, ο λόγος που αποφάσισα να αγωνιστώ στην ομάδα του ΑΟΝΑ την περίοδο 2012-13 ήταν ο φίλος Νίκος Μπουτσουρής τον οποίο εκτιμώ ως άνθρωπο και προπονητή και θεωρώ μεγάλη τύχη για τον σωματείο που τον έχει στις τάξεις του. Εδώ συνάντησα πραγματικούς "εργάτες" του βόλλεϋ και μια μοναδική κυψέλη νέων αθλητών/τριών. Με τον τρόπο μου θέλω να ενισχύσω τις προσπάθειες αυτές των ανθρώπων του ΑΟΝΑ, οι οποίοι με τον ζήλο και την εργατικότητά τους με "ανάγκασαν" να παραμείνω και φέτος παρά τις πολλές επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου.

Με τον Σάκη υπήρξαμε για πολλά χρόνια συναθλητές και τελευταία και συνεργάτες μέσω του ΠΑΣΑΠ. Ο αμοιβαίος σεβασμός, η εκτίμηση και η κοινή φιλοσοφία για την αξία του αθλητή και την θέση του στον αθλητισμό είναι αυτά που μας οδήγησαν στην επιτυχημένη θεωρώ συνεργασία μας και εκτός γηπέδων.

Η φετινή μας συνύπαρξη λοιπόν στον ΑΟΝΑ μόνο τυχαία δεν είναι... Ξεκινάει από την εκτίμηση που τρέφουμε ο ένας για τον άλλο και συνεχίζει στο φιλόξενο για κάθε αθλητή περιβάλλον του ΑΟΝΑ, ενός σωματείου που έμπρακτα στηρίζει αυτό που φαίνεται να έχουμε ξεχάσει τελευταία στο άθλημά μας, τους πρωταγωνιστές του αθλητισμού είτε επαγγελματικού είτε ερασιτεχνικού που είναι οι αθλητές και οι αθλήτριες.

Αυτή είναι και η ευχή μου για την νέα σεζόν, να σεβόμαστε περισσότερο τους πρωταγωνιστές έτσι ώστε να βοηθήσουμε το άθλημα και γενικότερα τον αθλητισμό να δώσει πίσω στην κοινωνία αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη στις μέρες μας».


Στη φωτογραφία ο Σάκης Ψάρρας με τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΑΟΝΑ Βασίλη Τζώρτζη

 

 

Στην Αργυρούπολη γίνεται συστηματική δουλειά με έμφαση στις υποδομές και τευλευταίο σταθμό τη δημιουργία της Ακαδημίας Mini Volley VICTORY. Ποια είναι η συμβουλή και η προτροπή σου προς τους νέους αθλητές και αθλήτριες που ξεκινούν την όμορφη αυτή προσπάθεια και τις οικογένειές τους;

Βασίλης Μηνούδης: ««Αυτό που συμβαίνει στον ΑΟΝΑ είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πίστευαν και πιστεύουν ότι το άθλημα δεν "πουλάει". Αποδεικνύεται πως με όραμα, σωστό σχεδιασμό και συστηματική και μεθοδική υλοποίηση, τα αποτελέσματα πάντα είναι θετικά.

Η γνώμη μου είναι ότι στην περίοδο που διανύουμε, ο αθλητισμός είναι το αντίδοτο στην θλίψη, την μελαγχολία, την μιζέρια γιατί παράγει νικητές, νικητές της ζωής, εκπαιδεύει τη νεολαία με αξίες και αρχές όπως η αλληλεγγύη, η ισότητα, ο εθελοντισμός, η αυτοπειθαρχία, η αυτοπεποίθηση, η επιμονή, το fair play, ο αλτρουϊσμός και πολλά άλλα. Υπήρχε περίοδος που τα είχαμε ανάγκη όλα αυτά περισσότερο από τώρα;

Το βόλεϋ είναι ένα άθλημα που τα προσφέρει όλα αυτά απλόχερα, οπότε προτρέπω τους γονείς να οδηγήσουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο βόλλεϋ».

Βασίλη, η παρουσία τόσων επώνυμων αθλητών στην Αργυρούπολη τα τελευταία χρόνια είναι κάτι που έχετε σχεδιάσει ή κάτι που συμβαίνει λόγω της ανόδου και των επιτυχιών των ομάδων της Αργυρούπολης;

«Είναι γνωστό ότι ο σύλλογος αργά και σταθερά με πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα και μια πραγματικά πολύ ισχυρή και ενωμένη διοικητική ομάδα, αναπτύσσεται, εξελίσσεται και αυξάνει το επίπεδο δημοφιλίας του σε πανελλήνιο επίπεδο χωρίς να έχει καμία οικονομική εκκρεμότητα με τους συνεργάτες της.

Αυτό συμβαίνει πρώτα από όλα γιατί οι χορηγοί και οι φίλοι και υποστηρικτές μας οι οποίοι μαζί με τους γονείς (μέσω των μηνιαίων συνδρομών τους), αναγνωρίζουν το εύρος και τη σημασία αυτής της συλλογικής προσπάθειας και πρότασης ανάπτυξης σε όλα τα επίπεδα και έχουμε την τιμή και την ευθύνη να την υποστηρίζουν διαχρονικά.

Κατά δεύτερο, οι πολλοί αξιόλογοι τεχνικοί, οι συνεργάτες τους αλλά και οι αθλητές και οι αθλήτριες που στελεχώνουν τις ομάδες μας προερχόμενοι από άλλα σωματεία, επιθυμούμε να νιώθουν άμεσα την έννοια της συλλογικότητας, της ομαδικής προσπάθειας που μας τους «παλαιότερους» αθλητές και αθλήτριες, θα οικοδομήσουν την επιτυχία και την αναγνώριση για τους ίδιους και το σύλλογό τους. Στην κυριολεξία στην Αργυρούπολη σήμερα δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προσωπικές πορείες και μοναδικές διαδρομές και από το σημείο αυτό ξεκινούν τα πάντα. Αναγνωρίζουμε, εργαζόμαστε και δεσμευόμαστε για την ατομική ανάπτυξη και βελτίωσή τους αλλά οι προσωπικές ικανότητες και δεξιότητες των αθλητών και αθλητριών μας κατατίθενται στην κοινή πορεία και το ομαδικό αποτέλεσμα.

Στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζουμε κάθε αθλητή και αθλήτρια, επώνυμο ή μη, ο οποίος επιθυμεί να δουλέψει μαζί με τους πολύ αξιόλογους τεχνικούς μας για να προσθέσει κάτι πάρα πάνω στο οικοδόμημα του volley της Αργυρούπολης που όλοι μαζί διαχρονικά προσπαθούμε να αναπτύξουμε και να αναδείξουμε. Παρά τις επιτυχίες που ομολογουμένως έχουμε τα τελευταία χρόνια, είναι λάθος να εστιάσουμε σε αυτές. Αυτό που επιθυμούμε είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια νέα αθλητική παιδεία και κουλτούρα αθλητών που θα αναγνωρίζεται και θα επιβραβεύεται από φίλους και αντιπάλους. Είναι λοιπόν σίγουρο ότι η καλής ποιότητας επώνυμες παρουσίες στην Αργυρούπολη τα τελευταία χρόνια, μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και ειλικρινά τους ευχαριστούμε για τη συνεισφορά τους στην προσπάθειά μας αυτή».

Θέμης Καλπάκης

 

Επίσημος Δικτυακός Τόπος AON Αργυρούπολης
www.aonavolley.gr
Επίσημη Facebook page AONA
http://www.facebook.com/AonaVolley

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.