1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-09-2013 14:04

O Aμερικανός Λαβάγια «πύργος» στη Λαμία

ο αμερικανός Ρουσέλ Λαβάγια που αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού και έχει ύψος 2.04 είναι ο τρίτος ξένος αθλητής της Λαμίας για την περίοδο 2013-14. Ο 23χρονος Λαβάγια τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στους Cougars του Brigham Young University (ΒΥU) όπου ήταν από τους κορυφαίους μπλοκέρ της ομάδας του αλλά και του κολλεγιακού πρωταθλήματος.

Το 2009 αγωνίστηκε με την εθνική ομάδα νέων των ΗΠΑ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στην Ινδία. Με την προσθήκη του Lavaja ο Γυμναστικός ολοκληρώνει το ρόστερ του. Η Διοίκηση του ΓΣ ΛΑΜΙΑ εύχεται στον αθλητή καλή εγκατάσταση στη Λαμία και να έχει υγεία όλη τη χρονιά και κάθε επιτυχία με την ομάδα μας. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Γυμναστικού φτάνει στην Ελλάδα σήμερα Τετάρτη το απόγευμα.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο lamiavolley.gr εκφράζει την ικανοποίησή του για τον ερχομό του στη λαμία και την Ελλάδα.


"Είμαι από μια μικρή πόλη έξω από το Σικάγο, το Ιλινόις. Μεγαλώνοντας μου άρεσε να παίζω μπάσκετ, ποδόσφαιρο και μπέιζμπολ. Οι γονείς μου, Russ και Susie Lavaja, ήταν πάντα εκεί να με υποστηρίζουν. Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ όταν ήμουν 16 χρονών. Έπαιξα στο Brigham Young University (BYU), στο οποίο και γνώρισα τη γυναίκα μου την Kaity. Αποφοίτησα με πτυχία στα οικονομικά.

Έχω ξοδέψει πολλά καλοκαίρια προπονούμενος με πολλές διαφορετικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχω ταξιδέψει στο Πούνε, στην Ινδία για παγκόσμια πρωταθλήματα. Πιο πρόσφατα ταξίδεψα με την ομάδα Usa Pan American στο Μεξικό για το κύπελλο Pan American. Το βόλεϊ μου έχει δώσει τόσες πολλές φανταστικές ευκαιρίες που δεν θα μπορούσα να τις ζήσω αλλιώς. Είμαι ευγνώμων για όλους τους ανθρώπους που με έχουν βοηθήσει καθ΄ όλη τη διάρκεια. Χρωστάω την επιτυχία μου σε αυτούς και εάν οποιοσδήποτε από αυτούς δεν ήταν εκεί σε όλη μου τη σταδιοδρομία δεν πιστεύω πως θα ήμουν εδώ που είμαι τώρα. Είμαι πολύ συνεπαρμένος από την επερχόμενη ευκαιρία να παίξω βόλεϊ σε ένα μέρος που ήταν μόνο ένα όνειρο. Περιμένω με αγωνία την ευκαιρία για να αποδείξω τι αξίζω μέσα στο γήπεδο και να κερδίσω την εμπιστοσύνη τόσο των συμπαικτών μου όσο και του προπονητή μου. Η γυναίκα μου και εγώ είμαστε και οι δύο πολύ χαρούμενοι που μας δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσουμε τους Έλληνες, την ελληνική κουλτούρα στη Λαμία, που είναι τόσο υπέροχο μέρος.

Θα προσπαθήσω να βελτιώνω καθημερινά το παιχνίδι μου και να γίνω όσο το δυνατόν πιο παραγωγικός παίκτης. Τέλος θέλω να κερδίσω μια θέση στην Εθνική ομάδα και να αντιπροσωπεύσω την χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για να φτάσω εκεί πρέπει να εκμεταλλευτώ οποιαδήποτε ευκαιρία έχω για βελτίωση.

Αγαπώ το βόλεϊ και δεν θα αντάλλαζα την ευκαιρία να παίξω στη Λαμία για τίποτα στον κόσμο".

Πηγή: volleyleague.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.