Εκτυπώστε τη σελίδα
20-06-2019 11:50

Αλεξάκης: «Πρωτοπόρος ο Αγιος Νικόλαος στον αθλητικό τουρισμό» (vid)

Ο Άγιος Νικόλαος και η Κρήτη θα φιλοξενήσουν για τρίτη συνεχή χρονιά την τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ το τριήμερο 26-28 Ιουλίου και ο αντιδήμαρχος του Δήμου Αγίου Νικολάου και υπεύθυνος για θέματα πολιτισμού και αθλητισμού Χάρης Αλεξάκης μίλησε στο volleynews.gr για τα πλάνα που υπάρχουν γύρω από την τοποθέτηση της εγκατάστασης στη λίμνη, για την ανάληψη διοργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά, για την κορύφωση του πανελληνίου πρωταθλήματος αλλά και για τις μεγάλες διοργανώσεις καταδύσεων και κωπηλατοσανίδας.

«Η εμπιστοσύνη που μας δείχνει η ΕΟΠΕ για την διοργάνωση των τελικών του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ για άλλη μία χρονιά είναι πολύ σημαντική. Επίσης ήταν σημαντική και η αναγνώριση των πολιτών του Αγίου Νικολάου που με την ψήφο του ανανέωσε την εμπιστοσύνη του. Αναγνωρίστηκε από τους πολίτες το μεγάλο έργο που κάναμε μέσα από πολλές και μεγάλες διοργανώσεις που έγιναν στην περιοχή μας και ενίσχυσαν τον αθλητικό τουρισμό. Οι διοργανώσεις βοήθησαν στην εξωστρέφεια και στην ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας», είπε αρχικά ο Χάρης Αλεξάκης.

Σχετικά με τις προετοιμασίες της τελικής φάση του Μάστερς 2019: «Η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ γίνεται για τρίτη χρονιά στην Ελλάδα. Είναι η σημαντικότερη διοργάνωση σε εθνικό επίπεδο. Εχοντας την εμπειρία των δύο προηγούμενων χρόνων θα βελτιώσουμε τις συνθήκες και θα την εμπλουτίσουμε με περισσότερες δράσεις».

Για το που θα στηθούν τα γήπεδα: «Οι εγκαταστάσεις των γηπέδων θα φτιαχτούν στην παραλία ωστόσο είναι στο μυαλό μας να γίνει η εγκατάσταση των γηπέδων στη λίμνη. Το είχαμε σχεδιάσει αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου δεν προχωρήσαμε. Είναι στο μυαλό μας, όπως σκεφτόμαστε και την ανάπτυξη και άλλων διοργανώσεων».

Σχετικά με το μεγάλο στόχο διοργάνωσης ενός διεθνούς τουρνουά: «Είναι στόχος και προτεραιότητα μας να φιλοξενήσουμε και ένα διεθνές τουρνουά μπιτς βόλεϊ. Το είχαμε προγραμματίσει για το περασμένο καλοκαίρι αλλά λόγω των εκλογών δεν τα καταφέραμε. Τώρα που έχουμε και την προοπτική και των επόμενων χρόνων είναι στις προταιρεότητες μας και θα το κάνουμε».

Η φιλοσοφία της αξιοποίησης του εντυπωσιακού περιβάλλοντος της Κρήτης: «Προταιρεότητα μας είναι η αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος και των εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο και στην ευρύτερη περιοχή στην όμορφη Κρήτη μας. Αξιοποιούμε τις παραλίες και τη λίμνη. Εχουμε πλούσιο πρόγραμμα πολλών και σημαντικών διοργάνωσεων. Ναυαρχίδα είναι και το κλιφ ντάιβινγκ με καταδύσεις από μεγάλα ύψη. Είναι η μοναδική διοργάνωση στην Ελλάδα από βατήρα 20 μέτρα πάνω από τη λίμνη. Το προσεχές σαββατοκύριακο έχουμε τον αγώνα όρθιας κωπηλατοσανίδας. Είναι κομμάτι του Euro Tour και θα αγωνιστούν οι καλύτεροι του κόσμου. Με αυτές τις δράσεις και ενασχόλησης περισσότερου κόσμου με όλα τα αθλήματα. Τα αποτελέσματα για τον τόπο φαίνονται χρόνο με χρόνο. Χρειάζεται επιμονή, υπομονή και έχουμε να κάνουμε πολλά ακόμα»  

Media

Σχετικά άρθρα

  • Επέστρεψαν στο θρόνο τους Αρβανίτη, Καραγκούνη με μυθικό ρεκόρ απο την Βίκυ
    Ιστορία έγραψε στην άμμο του Αγίου Νικολάου η Βίκυ Αρβανίτη με συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη. Οι δύο φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης Αρβανίτη έγινε η πρώτη αθλήτρια που έφθασε στο μυθικό ρεκόρ των 10 πρωταθλήματων στην καριέρα της, ενώ η Καραγκούνη πανηγύρισε το τέταρτό της τίτλο και τρίτο με δίδυμο την Αρβανίτη
  • Χάρης Αλεξάκης: «Ετοιμος ο Άγιος Νικόλαος για τη φιέστα του μπιτς βόλεϊ» (vid)
    Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της τελικής φάσης του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη έχει ξεκινήσει. Στα γήπεδα που διαμορφώνονται στην παραλία πλάι στο δημοτικό πάρκινγκ το τριήμερο 26-28 Ιουλίου θα γίνει η κορύφωση του πανελληνίου πρωταθλήματος.
  • Δημητριάδης, Σακόγλου: «Κουράγιο στις οικογένειες των θυμάτων» (video)
    Την τρίτη θέση στην Ελλάδα κατέλαβαν στον Άγιο Νικόλαο οι Θωμάς Δημητριάδης, Χάρης Σακόγλου. Οι δύο συμπαίκτες στην άμμο, παλιότερα στην ΜΕΝΤ και αντίπαλοι πλέον στην Α2 Ανδρών, μίλησαν στην κάμερα του volleyball.gr για το χάλκινο μετάλλιο στον Άγιο Νικόλαο, τη συνέχεια στην καριέρα τους και έστειλαν το δικό τους μήνυμα για τους αδικοχαμένους στις πυρκαγιές στο Μάτι.
  • Δημητριάδης, Σακόγλου γλυκάθηκαν στο τέλος με την 3η θέση
    Ο Θωμάς Δημητριάδης και ο Χάρης Σακόγλου πήραν την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Masters 2018. Στο μικρό τελικό που ολοκληρώθηκε στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι Δημητριάδης, Σακόγλου νίκησαν με 2-0 (21-17, 21-16) τους Παναγιώτη Ιωαννίδη, Βασίλη Κωστόπουλο και διασκέδασαν τον αποκλεισμό τους στον τελικό από ανατροπή.
  • Deja vu στον τελικό των ανδρών!
    Την επανάληψη του τελικού του 2017 θα έχουμε και το 2018 στο τελικό τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο. Δημήτρης Νιώπας, Θοδωρής Παπαδημητρίου θα προσπαθήσουν να κρατήσουν τον τίτλο που κατέκτησαν το 2016 και το 2017, ενώ Άγγελος και Βασίλης Μανδηλάρης προκρίθηκαν στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό τους, μετά από τον περυσινό, πάλι στον Άγιο Νικόλαο.