Εκτυπώστε τη σελίδα
09-07-2018 21:51

Η Αρετή Τέζα οι... κόρες της και η ΑΕΚ

Η Αρετή Τέζα μπορεί να ετοιμάζεται για τη νέα και απαιτητική αγωνιστική περίοδο στη σάλα με τη φανέλα της ΑΕΚ, αλλά παράλληλα αθόρυβα και μεθοδικά έχει περάσει το κατώφλι της προπονητικής στο μπιτς βόλεϊ.

Η έμπειρη πασαδόρος καθοδηγεί με μαεστρία και υπομονή τη Μαρία Αποστολάκη και τη Δήμητρα Ευθυμιοπούλου, οι οποίες είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της εφετινής σεζόν.

Η Τέζα μαζί με την κορούλα της βρέθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία όπου έγιναν οι αγώνες του τουρνουά Masters και μίλησε στο volleynews.gr για την ΑΕΚ, την Ελένη Μεμετζή, το νέο πρωτάθλημα της Pre League αλλά και τις νεαρές αθλήτριες της.

 

«Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε η νέα προπονήτρια της ΑΕΚ και πρώην πασαδόρος Ελένη Μεμετζή ήταν αυτό που με έπεισε. Σε συνδυασμό με την καλή πρόταση που είχα αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ. Η Μεμετζή με τα λόγια της μου έδειξε πόσο πιστεύει σε μένα και βλέπω πως ο σύλλογος κάνει μεγάλη προσπάθεια να νοικοκυρευτεί και να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Μου έδειξαν ότι ξεκινούν και δημιουργούν τις βάσεις για μία καινούργια και μεγάλη ομάδα και όλοι μαζί να επιστρέψουμε την ομάδα στα μεγάλα σαλόνια του γυναικείου βόλεϊ».

Για το πρωτάθλημα της Pre League: «Θα είναι περισσότερο ενδιαφέρον από το πρωτάθλημα Α1 γυναικών. Το γεγονός ότι στην κατηγορία υπάρχουν ομάδες με κόσμο από πίσω τους και βλέπεις τα ρόστερ τους που είναι επιπέδου Α1, καταλαβαίνεις ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Πολλές ομάδες θα μπορέσουν να προχωρήσουν αρκετά και στο Κύπελλο. Πιστεύω ο κόσμος θα γεμίσει τα γήπεδα φέτος και θα παρακολουθεί το πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον. Ελπίζω από τη νέα χρονιά που λογικά θα πάρουν την άνοδο δύο μεγάλες ομάδες, να βοηθήσει το πρωτάθλημα της Α1 να πάει ξανά προς τα πάνω».

Παράλληλα η Αρετή Τέζα προπονεί και τις Μαρία Αποστολάκη, Δήμητρα Ευθυμιοπούλου στο μπιτς βόλεϊ, με τις οποίες ήταν συμπαίκτρια τη σεζόν 2017-18 στην Άρτεμις Κορυδαλλού, πανηγυρίζοντας την άνοδο στην Pre League.

«Είναι πιο δύσκολο να είσαι προπονητής από αθλητής. Δεν μπορώ να αποβάλλω την αγωνιστική μου ταυτότητα. Στο παιχνίδι των κοριτσιών για την πρόκριση στα ημιτελικά είχα τρελαθεί... Με την Μαρία και την Δήμητρα ήμασταν πέρυσι συμπαίκτριες στην Άρτεμις Κορυδαλλού και μου έκαναν πρόταση να τις προπονήσω στο μπιτς βόλεϊ. Ξεκινήσαμε προπονήσεις τέλη Απριλίου και μέχρι στιγμής τα πάνε περίφημα. Αγαπούν αυτό που κάνουν και πιστεύω πολύ σε αυτές. Για εμένα είναι η πρώτη σοβαρή απόπειρα προπονητικής στην άμμο».

Αν σκέφτεται να αποχωρήσει: «Δεν ξέρω ακόμα, δεν το σκέφτομαι. Είναι ακόμα νωρίς. Πιστεύω όταν έρθει η ώρα θα μείνω στον χώρο του βόλεϊ, χωρίς να έχω σκεφτεί κάτι συγκεκριμένα».