Εκτυπώστε τη σελίδα
24-06-2017 16:27

Ξενάκης: «Στόχος η ανάπτυξη του beach volley»

Ο Μάνος Ξενάκης βρίσκεται στην Αθήνα και στις εγκαταστάσεις του iBeach Παπάγου όπου παρακολουθεί τις προσπάθειες των νέων αθλητών και αθλητριών και παράλληλα προπονεί τις νεαρές Καράμπελα, Γεωργαντά που συμμετέχουν στη διοργάνωση.
Ο 7 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο beach volley μίλησε στο volleyball.gr για τον στόχο της ανάπτυξης που έχει θέσει ο ίδιος, για τη συνεργασία με την Ομοσπονδία για την προώθηση του beach volley αλλά και για την προσπάθεια που κάνει ο ίδιος μαζί με τον Γιώργο Κουλιέρη στην Καλαμάτα.

«Η φιλοσοφία μου είναι πρώτα η ανάπτυξη του αθλήματος και μετά όλα τα υπόλοιπα. Με τον Γιώργο Κουλιέρη που έχουμε τις εγκαταστάσεις στην Καλαμάτα δεν έχουμε ως σκοπό το κέρδος αλλά την προώθηση και την ανάπτυξη του beach volley. Θέλουμε να αναδείξουμε κάποια παιδιά έτσι ώστε να ανέβει η ποιότητα του αθλήματος το μέλλον. Με αυτό τον στόχο ξεκινήσαμε και στην Ομοσπονδία που είμαι και μέλος στην επιτροπή Εθνικών ομάδων beach volley» τόνισε στην αρχή ο Μάνος Ξενάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει για την ανάπτυξη του αθλήματος.

«Υπάρχει συνεργασία με πολλούς φορείς όπως με την Βάσω Καραντάσιου που είμαστε στην ίδια περιφέρεια (Πελοποννήσου). Με την ΕΣΠΕΠ θα διοργανώσουμε και κάποια καμπ για να δούμε κάποιους αθλητές-αθλήτριες με σκοπό να τα κρατήσουμε στο άθλημα κάνοντας διάφορα event».

Όμως δεν είναι όλα εύκολα, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, ενώ ο Μάνος Ξενάκης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με το εκπαιδευτικό σύστημα που υπάρχει και δεν αφήνει τα νέα παιδιά να ασχοληθούν πιο ενεργά με τον αθλητισμό.

«Είναι λίγο κουραστικό, επίπονο αλλά εμείς έχουμε θέσει έναν στόχο και από την στιγμή που βλέπεις ότι υπάρχει μία αλλαγή στην Ομοσπονδία, είναι ένα παραπάνω κίνητρο για να συνεχίσουμε. Η δυσκολία που υπάρχει είναι στις ηλικίες 16-18 λόγω των εξετάσεων που έχουν στο σχολείο και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες, με τον ελεύθερο χρόνο να είναι πολύ περιορισμένος. Το βασικό είναι να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν αυτό που κάνουν, να περνάνε καλά και να μην το βλέπουν ως αγγαρεία».