Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
11-06-2015 18:01

Δύο... γρίφοι στο μυαλό του Δρίκου

Μεξικό - Αποστολή:  Στέφανος Λεμονίδης
Στη μάχη του Παγκοσμίου Λιγκ μετά από 10 χρόνια ρίχνεται στις 5.30 πμ τα  ξημερώματα Σαββάτου η Εθνική και ο Σωτήρης Δρίκος προβληματιζόταν για τις θέσεις του δεύτερου ακραίου και του διαγώνιου.


Η απουσία του Τζούριτς και η ανετοιμότητα του Αρμενάκη, είναι το πρώτο πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο ομοσπονδιακός προπονητής και έχει δυο λύσεις. Η πρώτη να εμπιστευθεί τον Παλέντζα, που ήταν βασικός διαγώνιος στα φιλικά ματς με τη Βουλγαρία και σε ένα παιχνίδι στην Τουρκία, ενώ η δεύτερη μιλάει για χρησιμοποίηση του Αρμενάκη, προκειμένου να βρει ρυθμό και να παίξει έτοιμος στα επόμενα ματς με την Σλοβακία και την Κίνα. Ο Αρμενάκης ναι μεν είναι διαγώνιος, αλλά επι ένα μήνα έκανε προπονήσεις ως κεντρικός, προκειμένου ο Δρίκος να ψηλώσει την ομάδα. Χρησιμοποιήθηκε ως διαγώνιος, μόνο σε μια προπόνηση στη Θεσσαλονίκη και σε δυο στο Τέπικ.

Ο δεύτερος γρίφος είναι η θέση του δεύτερου ακραίου και μάλλον πάμε για σχήμα με ένα...ψηλό και ένα...κοντό. Η απουσία του Τζούριτς που ήταν μανούλα στην ψηλή μπαλιά, επιτρέπει στον Δρίκο να χρησιμοποιήσει ως βασικό ακραίο τον Ανδρέα Φράγκο, τον μοναδικό που παίζει σε αυτό το στυλ, με επιθυμητές αποδόσεις. Όλοι οι άλλοι είναι καλοί στη γρήγορη μπάλα και έτσι διεκδικούν τη δεύτερη θέση οι Κοκκινάκης, Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, με τους δυο πρώτους να έχουν το προβάδισμα, λόγω της καλής υποδοχής τους.

Νεανικό Μεξικό

Ο Σωτήρης Δρίκος μας έκανε μια μίνι αποκρυπτογράφηση του Μεξικού και μας είπε "δεν έχει το μεγάλο όνομα στη σύνθεση του, αλλά διαθέτει έναν ακραίο, ένα διαγώνιο και έναν κεντρικό που παίζουν στο εξωτερικό και έχουν εμπειρία. Απο εκεί και πέρα είναι νεανική ομάδα που διακρίνεται για τον ενθουσιασμό της κι έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, όπως και η Ελλάδα. Πρέπει να τους κόψουμε το...βήχα, προκειμένου να μη βρεθούμε σε δεύτερο ρόλο. Σίγουρα το Μεξικό είναι η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, αλλά είναι γηπεδούχος και παίζουμε το πρώτο ματς , όπου δεν θα είμαστε προσαρμοσμένοι 100%.

Στο άλλο ζευγάρι επιθυμούμε νίκη της Σλοβακίας επι της Κίνας, αφού μας συμφέρει να πάρει προβάδισμα στην κούρσα της πρώτης θέσης, Σε περίπτωση που έρθει πρώτη και επειδή διοργανώνει το φαιναλ φορ θα ανοίξει η πρόκριση και για τον δεύτερο του ομίλου. Αν έπαιζε ο Τζούριτς θα μιλούσαμε από θέση ισχύος"

Πολλές σκνίπες

Η πρώτη προπόνηση της Εθνικής στο Τέπικ δεν έγινε στο γυμναστήριο των αγώνων, αλλά στο πανεπιστημιακό, επειδή η περιοχή έχει πολλά κουνούπια και σκνίπες και έπρεπε να γίνει απεντόμωση για την υγεία των αθλητών, αλλά και των θεατών. Όπερ και εγένετο.

Η Εθνική είχε προγραμματίσει προπόνηση για δυο ώρες, αλλά ο Δρίκος για τους ...ξυπνήσει τους έκανε διόμιση ώρες. Έτσι όταν γύρισαν στο ξενοδοχείο δεν υπήρχε φαγητό και χρειάσθηκαν διαβουλεύσεις για να ανοίξει η κουζίνα. Το τζετ λανγκ ήταν εμφανές σε ορισμένους διεθνείς και ιδιαίτερα στον Τζιουμάκα.

Τρεις αστυνομικοί μα μοτοσυκλέτες συνοδεύουν το λεωφορείο της Εθνικής για να φτάσει έγκαιρα στο γήπεδο, το οποίο βρίσκεται στην άλλη άκρη της πόλης και χρειάζονται σαράντα πέντε λεπτά για τη μετάβαση.



Μετάδοση ΕΡΤ

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας όλους τους αγώνες από το Μεξικό σε ... βάρβαρες ώρες, ξημερώματα  Σαββάτου, Κυριακής και Δευτέρας. Η ΕΡΤ έκλεισε με μετάδοση βόλει, το ματς με το Βέλγιο και εγκαινιάζει την επιστροφή της  στις αθλητικές μεταδόσεις πάλι με ματς της εθνικής βόλει.

Το πρόγραμμα

Σάββατο:  Σλοβακία-Κίνα(2πμ)-Μεξικό-Ελλάδα(5.30 πμ)

Κυριακή: Ελλάδα-Κίνα(2πμ)- Μεξικό-Σλοβακία(5.30 πμ)-

Δευτέρα: Σλοβακία-Ελλάδα(1 πμ)- Μεξικό-Κίνα(4.30 πμ)