Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
19-06-2014 17:40

Με Γιώτα, Λαμπρινίδου κόντρα στην Πολωνία

Η Εθνική ομάδα γυναικών, έχοντας αφήσει ανάμεικτες εντυπώσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές, υποδέχεται την Πολωνία για την 3η αγωνιστική του Ευρωπαϊκού Λιγκ στο γήπεδο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη. Η αναμετρήσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου θα ξεκινήσουν στις 17.30.

Η τελευταία προπόνηση της γαλανόλευκης έγινε χωρίς την Όλγα Βεργίδου που απουσίες λόγω στομαχικών διαταραχών, ενώ στην 12άδα επιστρέφουν η Κατερίνα Γιώτα και η Μαρία Λαμπρινίδου. Αυτή αποτελείται από τις: Χριστοδούλου, Λαμπρούση, Κωνσταντινίδου, Παπαφωτίου, Λαμπρινίδου, Χαντάβα, Γενιτσαρίδη, Γιώτα, Αρτακιανού, Στράντζαλη, Διώτη, Κιόση.

Στην συνέντευξη Τύπου η Ελένη Κιόση τόνισε:«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρισκόμαστε στην Θεσσαλονίκη κι ελπίζω ο κόσμος με την παρουσία του αυτό το διήμερο να μας κάνει να χαμογελάσουμε περισσότερο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη γιατί παίζουμε στο πανέμορφο γήπεδο της ΧΑΝΘ, το οποίο όλες αυτές τις ημέρες είναι γεμάτο από παιδιά και μακάρι να καταφέρουμε να φέρουμε αρκετά από αυτά στους αγώνες, αλλά και να τα κρατήσουμε κοντά στο άθλημα μας. Ελπίζω κάποια από αυτά τα παιδιά να επηρεαστούν όπως επηρεάστηκα κι εγώ και να ξεκινήσουν το βόλεϊ».

Η αρχηγός της Εθνικής Γυναικών ρωτήθηκε κατά πόσο επηρεάζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα η εικόνα του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών και απάντησε:

«Αν και δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για φέτος καθώς έπαιζα στο εξωτερικό, εγώ ξέρω ότι οι αθλήτριες της Εθνικής ομάδας είναι και ελπιδοφόρες και διψασμένες για δουλειά. Το έχω ξαναπεί, η εικόνα μιας ομάδας προκύπτει από το τι κάνουν οι αθλητές, οι προπονητές και όσοι είναι γύρω από την ομάδα. Το κακό είναι ότι πλέον φθίνουν τα γύρω, γύρω και αρχίζουν και υπάρχουν προβλήματα παντού. Εμείς όμως είμαστε εδώ, κάνουμε πολύ καλή δουλειά με τους προπονητές μας και το αποδεικνύουμε κάθε εβδομάδα δείχνοντας κάθε φορά καλύτερο πρόσωπο. Δεν θέλω να ακυρώσω το πρωτάθλημα, αλλά ελπίζω ότι μέσω της Εθνικής θα μπορέσουμε να ανεβάσουμε και πάλι το επίπεδο».

Στην ερώτηση ζήτησε να απαντήσει κι ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Γιάννης Καλμαζίδης ο οποίος τόνισε: «Η ερώτηση ήταν στοχευμένη και σωστή. Ένα σημαντικό θέμα είναι ότι το πρωτάθλημα μας έχει διάφορες ταχύτητες και διαφορά επιπέδου. Κι αυτό το αντιμετωπίζω εγώ με τα κορίτσια που έρχονται από τις ομάδες τους σε τελείως διαφορετικούς βαθμούς ετοιμότητας κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα στη λειτουργία της Εθνικής ομάδας.