1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
05-02-2014 00:51

«Το όνειρο θα έχει συνέχεια»

Οι Γιάννης Μαντέκας, Πέτρος Πέτρογλου, Νίκος Κρέτσης και Άκης Φλαούνας, μίλησαν για τον θρίαμβο της ΑΕΚ στο 3ο League Cup Νίκος Σαμαράς και τον πρώτο τίτλο της ιστορίας του τμήματος βόλει στην εκπομπή  «Στο Φιλέ» με τον Παντελή Λώλη:
 
 
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν το όνειρο της κατάκτησης του League Cup δηλώνουν στην Ένωση. Ο κόουτς Άκης Φλαούνας, ο αρχηγός Γιάννης Μαντέκας και οι Πέτρος Πέτρογλου και Νίκος Κρέτσης μίλησαν για τον θρίαμβο της ομάδας τους στο 3ο League Cup «Νίκος Σαμαράς» στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» και στον Παντελή Λώλη. «Θα το συνεχίσουμε το όνειρο» είπε ο κόουτς. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών της Ένωσης έχουν ως εξής:

Για την κούπα:

Μαντέκας: Ήταν μοναδική στιγμή και δεν κρύβω πως το είχα στο μυαλό μου μέρες πριν. Και στόχος και κίνητρο ήταν η πρώτη κούπα της χρονιάς. Ηθελα απλά να το χαρώ. Εκ των υστέρων καταλάβαμε πως είμαστε ομάδα μεγαλύτερων δυνατοτήτων. Μας πήρε λίγο χρόνο αλλά καταλάβαμε ποιοί είμαστε. Ελπίζω  να έχουμε ανάλογη συνέχεια.

Φλαούνας: Εκείνη την στιγμή ένιωσα να περνά όλος ο κόπος των παιδιών από μπροστά μου. Ήταν δικαίωση. Χάρηκα πολύ για αυτό  που συνέβαινε. Δεν είχαμε άγνοια κινδύνου. Ότι πετύχαμε ήταν σχεδιασμένο. Πηγαίναμε για το Κύπελλο. Το είχαμε συζητήσει. Στοχεύαμε και το προγραμματίζαμε από την αρχή της χρονιάς. Θέλαμε να φορμαριστούμε σε αυτό το σημείο. Το Λιγκ Καπ ήταν ο πρώτος στόχος και τον θέλαμε πολύ.

Κρέτσης: Χάρηκα την στιγμή, όλα τα άλλα φεύγουν από το μυαλό.

Πέτρογλου: Ζήσαμε περίεργες καταστάσεις. Έτσι τα φέρνει η ζωή. Γύρισα εκεί που έπαιξα και παλιά. Είδα ευχάριστες εικόνες με γνωστό κόσμο. Είναι διαφορετικό όταν σηκώνεις κούπα. Πανηγυρισμοί υπήρξαν πολλοί. Έντονες στιγμές και μέσα στον αγώνα. Φωνές, πανηγυρισμοί, ενέργεια. μετά το τέλος απλά θέλαμε να βγάλουμε ότι νιώθαμε. Δύσκολο αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός. Το ξέσπασμα είναι περίεργο πολλές φορές.

Τι θα ήθελαν να ξαναζήσουν

Πέτρογλου: Κρατάω στη λήξη την χαρά και την ένταση των νεαρότερων παικτών. Έβγαλαν από μέσα τους κάτι που κρατούσαν καιρό. Σα να έφυγε ένα μεγάλο βάρος. Αυτό με ξάφνιασε. Δώσανε τα πάντα και τις δύο μέρες και τα κατάφεραν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Φλαούνας: Τους νεαρούς παίκτες τους έχω από πέρυσι. Ένιωθα αυτό που σιγόβραζε μέσα τους, ήθελαν να αποδείξουν πράγματα. Η ομάδα έδειξε βάθος και αυτό κάνει και τους παλιότερους να παίζουν πιο άνετα.

Κρέτσης: Δεν σκέφτηκα κάτι όταν έφυγε ο Γκενς. Έβλεπα πως πήγαινα καλά και οι συμπαίκτες μου με εμπιστεύονταν. Παίζουμε καλά μαζί. Το μπλοκ θέλει καλό τάιμινγκ. Να σηκώνεσαι στον σωστό χρόνο. Εγώ έχω καλό φλόουτ σέρβις. Προσπαθώ με αυτό την σκέψη και την άμυνα. Ο πασαδόρος πρέπει να δίνει ρυθμό. Είναι σημαντική θέση.

Για τους στόχους της ΑΕΚ

Φλαούνας: Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες και στην δουλειά που γίνεται. Στην καλή μας μέρα είμαστε πολύ δύσκολη ομάδα για να χάσει. Δεν κρύβομαι και θέλω να κερδίζω τα παιχνίδια. Το πρώτο μέλημα μου όταν ανέλαβα ήταν να καταλαγιάσω τα νερά. Είχα πολύ καλή επαφή με τα παιδιά. Ήθελα να περάσω τη δική μου φιλοσοφία. Καλύτερη υποδοχή και βελτίωση στις συνεργασίες. Μοιράσαμε καλύτερα ρόλους και χώρους. Έχουμε καλούς υποδοχείς. Κι ο Μαντέκας κι ο Πέτρογλου αλλά και ο Ρουμελιωτάκης είναι πολύ καλοί. Ήθελα να αναδείξω τις δυνατότητες τις ομάδες. Δεν ήταν αλλά έγινε εύκολο.

Για τις οδηγίες που δεν δίνει στα time out

Τον Στέφανο Νανά τον γνωρίζω, είμαστε φίλοι και τον εμπιστεύομαι. Πετύχαμε κάτι που δεν συνηθίζεται. Μίλαγα εγώ με συγκεκριμένους παίκτες και μετά συνέχιζε ο Στέφανος.

Για την αλλαγή κόουτς

Μαντέκας: Δεν ξέρω αν έπρεπε να γίνει η αλλαγή αλλά έπρεπε να δώσουμε περισσότερα για να γλυτώσουμε την ομάδα από τους κινδύνους. Με τον κ. Φλαούνα γνωριζόμαστε από την αρχή της σεζόν. Δεν φοβήθηκα αλλά δεν εφησύχασα.

Πέτρογλου: Κατά κάποιο τρόπο δεν επηρεάστηκε η ομάδα. Φοβήθηκα λίγο στην αρχή αλλά δεν το πίστεψα γιατί η ομάδα είναι καλή παρέα. Είμαστε όλοι μαζί. και αυτό φαίνεται και τώρα. Όταν υπάρχει καλό κλίμα όλα λύνονται.

Κρέτσης: Εγώ είχα καλή σχέση με τον Κλαρούδα και πιστεύω ότι του ανήκει μέρος της επιτυχίας. όπως και σε παίκτες και παράγοντες που έχουν βοηθήσει και τα παλιότερα χρόνια. Δεν επηρεάστηκα από την αλλαγή ούτε από την αλλαγή με τον Γκενς. ήμουν έτοιμος και έμπειρος. Κάθε χρόνο πιστεύω πως μπορώ να παίξω καλύτερα.

Οι εντυπώσεις από την διοργάνωση

Πέτρογλου: Οργανωτικά ήταν όλα τέλεια. Και η ζεστασιά του γηπέδου. γεμάτο, χωρίς επεισόδια, με ωραίο κόσμο. Ίσως η αστυνομία να ήταν λίγο υπερβολική αλλά όλα πήγαν καλά. Συγχαρητήρια σε όλους. Εύχομαι πάντα να γίνονται παρόμοιες διοργανώσεις. 

Για τον Γκούζντα και την άμυνα του

Πέτρογλου: Δείχνει το πόσο πολύ ήθελα και το πάλευε. Με την λήξη όλο το άγχος έγινε έκρηξη.

Μαντέκας: Η άμυνά του ήταν εκπληκτική. Είναι γρήγορος και σπουδαίος αμυντικός.

Για την συνταγή της επιτυχίας

Φλαούνας: Στο βόλει τις νίκες τις παίρνει η ομάδα. Η καλή μας άμυνα ήταν κλειδί, βοήθησε και το μπλοκ. Ο αντίπαλος έτσι μπλοκάρεται. Τα παιδιά ήταν συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένα σε αυτό που είπαμε να κάνουμε. Το έκαναν και αυτό μας γεμίζει και για το μέλλον. Ο πήχης ανεβαίνει. Ο στόχος μας είναι να μπούμε στην τετράδα.

Για το αν αισθάνεται «υπηρεσιακός»

Φλαούνας: Δεν αισθάνθηκα ποτέ υπηρεσιακός. Η επιρροή μου στα παιδιά είναι συνεχής. Δεν με κάνουν να αισθάνομαι υπηρεσιακός αλλά συνέχεια του προηγούμενου. Δεν άλλαξε κάτι. Συνέχεια του έργου του Κλαρούδα με διαφοροποιήσεις. Δεν μιλήσαμε με τον Κλαρούδα ούτε πριν ούτε μετά το γάιναλ φορ. Τα παιδιά δέχτηκαν μηνύματα με ευχές.

Για την επιστροφή του Πέτρογλου στην Ελλάδα

Πέτρογλου: Η επιστροφή μου στην Ελλάδα έτυχε. Απλά δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα είχα σχεδιάσει. Έτσι έβαλα σε αναμονή το εξωτερικό έως τον Αύγουστο. Δεν ήρθε πρόταση και έτσι ήρθα στην ΑΕΚ. Δεν δικαιώθηκα με την κούπα. Η απόφασή μου ήταν να γυρίσω και να βρίσκομαι σε καλή φόρμα και επίπεδο. Απλά ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα και εκείνη με βοήθησε.

Για τον κόσμο της ΑΕΚ

Κρέτσης: Οι φίλοι της ΑΕΚ είναι μοναδικοί και είναι παντού και σε κάθε γήπεδο. Σα να παίζουμε εντός σε κάθε γήπεδο. Μόνο όπου απαγορεύεται δεν είναι. Μας δίνουν δύναμη και ξέρουν βόλει.

Φλαούνας: Είναι το αγαπημένο τους τμήμα με χρόνια παρουσίας και επιτυχίες.

Για το πρωτάθλημα

Μαντέκας: Πιστεύω να συνεχιστεί η πορεία και οι καλές εμφανίσεις.Ννα μπούμε τετράδα κι εκεί όλα θ' αλλάξουν. Να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. όλους τους στόχους.

Πέτρογλου: Ξεκινήσαμε με στόχο την παραμονή και «περπατώντας» όλο κάτι προσθέτουμε. Τρώγοντας έρχεται η όρεξη.

Φλαούνας: Όταν είσαι στην ΑΕΚ είναι λογικό διοίκηση και κόσμος να πιέζουν. Το ποδόσφαιρο είναι στην Γ' Εθνική και τα φώτα όλα είναι σε μας. Μόνοι μας πιεζόμαστε για το καλύτερο όμως.

Η Εκτίμηση για φαβορί

Μαντέκας: Αν δεν είμαστε εμείς τετράδα φαβορί ο Ολυμπιακός επειδή γνωρίζει να παίρνει τα πρωταθλήματα. Χωρίς να υποτιμώ κανένα. Αν μπούμε τετράδα εμείς θεωρώ πως θα είμαστε σίγουρα τελικό. Ανεβάζω τον πήχη κι ελπίζω να μην το μετανιώσω.

Φλαούνας: Θέλουμε τα ίδια πράγματα κι εμείς. Εγώ σκέφτηκα τους τρόπους αν μπούμε τετράδα να πάρουμε και το πρωτάθλημα. Όλα τα μας εκεί είναι τελικοί.

Πέτρογλου: Τέσσερις με πέντε ομάδες είναι στο κόλπο.

Κρέτσης: Εγώ θα συμφωνήσω πως προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός επειδή έχει έμπειρους παίκτες και είναι μεγαλύτερος σύλλογος από τον Εθνικό και τον Φοίνικα.

Φλαούνας: Προβάδισμα έχει ο Ολυμπιακός παρά το +5 του Εθνικού. Έχει την στόφα του πρωταθλητή και αυτό παίζει ρόλο στον τελικό.

Για την φωτογραφία του τελικού (μια αγκαλιά όλοι οι παίκτες)

Μαντέκας: Είμαστε όλοι φίλοι πριν και μετά το ματς, δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε.

Πέτρογλου:. Όσο παίζεις δεν θέλεις να χάνεις. Μόλις τελειώσει όμως αρχίζουν τα πειράγματα, όπως με τον φίλο μου τον Ανδρεάδη.

Για το όνειρο

Κρέτσης: Αυτό το διήμερο θα είναι ξεχωριστό για πάντα, ήταν κάτι σαν όνειρο. Θα χαραχτεί στην μνήμη μου και θα το λέω στα παιδιά μου.

Φλαούνας: Θα έχει συνέχεια το όνειρο. Ότι θες το πετυχαίνεις. Αυτό το οραματίστηκε ένας διοικητικός, ένας παίκτης (Μαντέκας) κι ένας προπονητής (Φλαούνας). Όλα βγήκαν. Έχουμε οραματιστεί και τα υπόλοιπα.  


 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.