Εκτυπώστε τη σελίδα
19-10-2013 12:56

What A Wonderful World!

ΤΟΥ  ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ
Mέρες Ορεστιάδας θυμηθήκαμε χθες στη Σύρο, με τη σημαντική διαφορά ότι στις εξέδρες του "Βικέλας", βρέθηκαν και οπαδοί του Ολυμπιακού, χωρίς ούτε ένα αστυνομικό ανάμεσα τους , για να τηρηθεί η τάξη.

Αν και Παρασκευή, το γυμναστήριο της Ερμούπολης, γέμιζε σιγά-σιγά, τελευταίοι ήρθαν όπως ήταν φυσικό, οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, ενώ σε μια γωνιά ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού με τα πανό , τις σημαίες και τα λάβαρα τους. Στην άλλη άκρη της πάνω εξέδρας , οι πιτσιρικάδες του Φοίνικα με τις πειρατικές σημαίες και τα τύμπανα τους. Και ο dj Ισίδωρος να δίνει ρυθμό στη μάζα με το μιξαρισμένο "Seven Nation Army", των White Stripes
http://www.youtube.com/watch?v=CbMh_6TA64o , το τραγούδι που καθιερώθηκε ως σήμα κατατεθέν του Φοίνικα στους αλήστου μνήμης τελικούς με τον Ηρακλή, τότε που ο Προύσαλης έκανε το αεροπλανάκι και έπαθε vertigo.

To κοινό χειροκροτούσε τις προσπάθειες και των δυο ομάδων και φυσικά αποθέωνε τους γηπεδούχους, ενώ επεφύλαξε θερμή υποδοχή σε δυο πρώην παίκτες του, τον Λεονάρντο Καλντέιρα και τον Βασίλη Κουρνέτα.

"Μακάρι να παίζουμε κάθε μέρα μπροστά σε τέτοιο κοινό" υποκλίθηκε ο Δημήτρης Καζάζης, ενώ σημαντικό ήταν ότι οι Συριανοί, παρά την περσινή κακή χρονιά, δεν εγκατέλειψαν την ομάδα τους. Ήταν εκεί για να τη στηρίξουν σε νέο ξεκίνημα , με τον Δημήτρη Παλιόπορτα να καμαρώνει για το δημιούργημα του.

Ο Ολυμπιακός έδειξε μέταλλο, παρά την απουσία του Γιορντάνοφ έπαιξε σαν πρωταθλητής και ενδεικτικά της απογοήτευσης από την ήττα, ήταν τα λόγια του στεναχωρημένου αρχηγού Κώστα Χριστοφιδέλη "Και τι έγινε που έλειπε ο Γιορντάνοφ; Έπρεπε να κερδίσουμε. Είμαστε Ολυμπιακός"

Απο την άλλη οι Συριανοί δεν καβάλησαν το καλάμι, επειδή κέρδισαν για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό στην κανονική περίοδο, με επικεφαλής τον μετρ της μετριοπάθειας Δημήτρη Ανδρεόπουλο να προσπαθεί να ρίξει τους τόνους. Η ποιότητα του παιχνιδιού δεν διεκδικούσε δάφνες, πως θα μπορούσε άλλωστε, αφού βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά όπως και να το κάνουμε έγινε ΜΑΤΣΑΡΑ, με ανατροπές, εναλλαγές στο σκορ, πάθος, εκπληκτικές άμυνες, ένταση, νεύρα και αποδοχή των σφυριγμάτων του Γιώργου Γεωργουλέα, που είχε λανθασμένες αποφάσεις και για τις δυο ομάδες, αλλά δεν έκριναν όμως το αποτέλεσμα. Kαι πως να μη γίνει λάθος σε 218 πόντους και άλλες τόσες και περισσότερες ενδιάμεσες φάσεις. "Ότι έβλεπα σφύριζα" ήταν τα λόγια του Αθηναίου διαιτητή, που είχε δίπλα του την σωστή Λεμονιά Μουλά. Κι ας ήταν φαλτσοσφύριγμα το πιαστό του Σμαραγδή και η επίθεση του Καλντέιρα που δόθηκε μπλοκ αουτ, αντί για άουτ. Κανείς δεν έμεινε στη διαιτησία...

Λοιπόν, ο πρωταθλητής έχασε το αήττητο απο τη δεύτερη αγωνιστική, μετράει τρεις ήττες(από ΑΕΚ, Κηφισιά, Φοίνικα) σε πέντε αγώνες, αλλά διατηρεί την αίγλη του καλύτερου και συνεχίζει χωρίς κλυδωνισμούς και με εμπιστοσύνη στον προπονητή του.

Από την άλλη οι Συριανοί, με τους Ρούσο, Νικολούζο, Δούνια, Λεονταρίτη προσγειωμένους και τον Ανδρεόπουλο να ενορχηστρώνει, περιμένουν καλύτερες ημέρες , αφού η ομάδα δεν έφτασε στο pic της απόδοσης της, με τον Γιάνουσεκ απλό θέατη και τον Τσας να τελειώνει μόλις 18/46 επιθέσεις και να κάνει αβίαστα λάθη. Κι όμως ο Κορίνθιος προπονητής δεν σταματάει να διαλαλεί ότι πιστεύει στον Σλοβάκι και ότι από αυτόν ξεκίνησε το στήσιμο της ομάδας.
Στην χθεσινοβραδυνή ατμόσφαιρα της Σύρου, ταιριάζει σχηματικά το "what a wonderful world", του  louis armstrong
http://www.youtube.com/watch?v=A3yCcXgbKrE