Εκτυπώστε τη σελίδα
01-07-2022 22:50

Beach Pro Tour Ios Futures 1*: Πέμπτη θέση για Κανέλλο, Μανδηλάρη – Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Με τους Άγγελο Μανδηλάρη και Ιάσωνα Κανέλλο, όπως και στο Beach Pro Tour Future 1* της Ρόδου, να καταλαμβάνουν την 5η θέση, έπεσε την Παρασκευή στον μαγευτικό Μυλοπότα η αυλαία των ελληνικών συμμετοχών στο παγκόσμιο τουρνουά Futures της Ίου, που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο 2 Ιουλίου με τους ημιτελικούς και τελικούς ανδρών γυναικών.
Στο ματς των προημιτελικών για την είσοδο στην 4άδα οι Μανδηλάρης/ Κανέλλος δεν κατάφεραν να πιάσουν την απόδοση που ήθελαν απέναντι στο πολύ καλό βρετανικό δίδυμο των Μπετρέιν/Μπιάλοκοζ και με την πρώτη τους ήττα στο φετινό τουρνουά, αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Το α’ σετ ήταν αμφίρροπο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χέρι- χέρι μέχρι το 10-10. Στη συνέχεια οι πολύ καλοί σε μπλοκ - άμυνα Βρετανοί, πέρασαν μπροστά 11-13 με επίθεση του Μπιάλοζοκ, αλλά οι διεθνείς μας έφεραν και πάλι το παιχνίδι στα ίσα 14-14. Με τον δυνατό άνεμο να αποτελεί τον… 3ο παίκτης της αγγλικής ομάδας, οι Μπετρέιν/Μπιάλοκοζ ξέφυγαν με 15-18. Η Εθνική μας δεν το έβαλε κάτω, ισοφάρισε σε 18-18, αλλά η ομάδα της Αγγλίας κέρδισε το σετ στα σημεία με 21-19, 1-0.

Στο β’ σετ οι Βρετανοί, με καλή ψυχολογία και φοβερές άμυνες, προηγήθηκαν 1-5, αλλά ο Μανδηλάρης με δύο σερί μπλοκ μείωσε στον πόντο, 8-9. Η πίεση των διεθνών μας, οδήγησε σε λάθη τους Βρετανούς, που ισοφαρίστηκαν 12-12. Το καλό σερβίς του Μπετρέιν έδωσε και πάλι… αέρα στους Βρετανούς 12-15, με τη διαφορά να αυξάνεται σε 14-19 από άουτ επίθεση του Μανδηλάρη και τελικά με εξαιρετικό σερβίς οι Άγγλοι να κερδίζουν με 21-16, 2-0 τους διεθνείς μας και το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

«Πριν από 3 χρόνια, και πάλι εδώ ήμουν 5ος με άλλον συμπαίκτη, ενώ με τον Άγγελο τερματίσαμε 5οι και στο παγκόσμιο της Ρόδου. Σήμερα προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε τον αέρα, αλλά τελικά μας επηρέασε πολύ και δεν μας επέτρεψε να παίξουμε καλά, σε αντίθεση με τους αντιπάλους μας, που έπιασαν πολύ καλή απόδοση.

Από τη Δευτέρα συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στο παγκόσμιο Futures στο Λέτσε της Ιταλίας, ένα τουρνουά πολύ υψηλού επιπέδου βάσει συμμετοχών, στο οποίο πάμε χωρίς άγχος να αγωνιστούμε από τα προκριματικά. Μέχρι στιγμής με λίγες προπονήσεις έχουμε καταφέρει δύο 5ες θέσεις σε Ρόδο, Ίο και μία 9η στο Μπιάλιστοκ της Πολωνίας.

Ελπίζουμε να γίνονται κάθε χρόνο τέτοια τουρνουά στην Ίο, καθώς οι διοργανωτές εδώ μας παρέχουν τα πάντα και το μόνο που δεν μπορούν να διαχειριστούν είναι ο… άερας! Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου άλλωστε, είναι ότι πολλοί συναθλητές μας στο εξωτερικό ζηλεύουν και θέλουν πάρα πολύ να παίξουν στην Ίο» δήλωσε ο διεθνής Ιάσωνας Κανέλλος.

Φαβορί και στα ημιτελικά γυναικών η Πολωνία

Με την πολωνική ομάδα, Kociolek/Lodej να επιβεβαιώνει τον τίτλο της ως Νο 1 του ταμπλό, τις Λιθουανές Dumbauskaite/Grudzinskaite και δύο  ακόμη ομάδες που φέτος βρέθηκαν σε βάθρο παγκόσμιου τουρνουά, τις αδελφές Κλίνγκερ από την Αυστρία και τις  Σλοβένες Κότνικ/Λόβσιν ολοκληρώθηκαν και οι προημιτελικοί των γυναικών.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των αυριανών ημιτελικών – τελικών σε άνδρες και γυναίκες

Γυναίκες:
Α’ ημιτελικός (10.00): Kotnik/Lovsin, T. (Σλοβενία) - Dumbauskaite/Grudzinskaite (Λιθουανία)
Β’ ημιτελικός (11.00): Klinger, D./Klinger, R. (Αυστρία) - Kociolek/Lodej (Πολωνία)
Θέσεις 3-4 (14.00)
Τελικός (16.00)

Άνδρες

Α’ ημιτελικός (12.00): - Ringøen/Solhaug (Νορβηγία) - Bercik, V./Dzavoronok (Τσεχία)
Β’ ημιτελικός (13.00): - Elazar/Ohana (Ισραήλ) - Batrane/Bialokoz (Μ. Βρετανία)
Θέσεις 3-4 (15.00)
Τελικός (17.00)

Τόσο οι ημιτελικοί όσο και οι αγώνες για τα μετάλλια, θα μεταδοθούν μέσω Livestreaming από το επίσημο κανάλι της CEV στο YOUTUBE.

Το τουρνουά διοργανώνουν η εταιρεία Luxurios με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Ιητών και τη χορηγία σημαντικών φορέων-οργανισμών, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ. Χορηγοί του φετινού παγκόσμιου τουρνουά της LuxurIOS είναι η Gold Sponsor “Visa”, Unity και ακόμη οι Free Beach Bar, Blue Star Ferries, Iόλη, Under Armour, Pathos Lounge Bar, E-shop.gr, Κέντρο Υποστήριξης και Αποκατάστασης «Θησέας», SUI, Think plus, Black Lemon, Calilo Luxury Suites και Agalia Luxury Suites.