Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
Εκτυπώστε τη σελίδα
08-07-2014 14:28

Ο Δημήτρης Γκαράς στο volleynews:«Ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό για την υπέρβαση»

Στο volleynews.gr μίλησε ο Δημήτρης Γκαράς λίγο μετά την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Volleyleague ΟΠΑΠ. Με καταγωγή από την Ορεστιάδα, ο νέος λίμπερο του ΠΑΟΚ μίλησε για τον «δικέφαλο του Βορρά», την πρώην ομάδα του, τον Άρη, τον Γιάννη Καλμαζίδη, και φυσικά για την Ορεστιάδα στην οποία ευχήθηκε τα καλύτερα.

Πώς πήρες την απόφαση να υπογράψεις στον ΠΑΟΚ;

«Πριν από περίπου ένα μήνα μου έγινε η πρόταση από τον ΠΑΟΚ. Γνωρίζοντας την πορεία του ως τώρα, την οργάνωση εντός και εκτός γηπέδων, τις μεταγραφικές κινήσεις που έχουν γίνει, καθώς και την παρουσία του κυρίου Καλμαζίδη στον πάγκο της ομάδας, αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του συλλόγου».

Ο ΠΑΟΚ δείχνει με τις μεταγραφές του ότι θέλει να «χτυπήσει» το πρωτάθλημα, τι ελπίδες του δίνεις;

«Είναι αλήθεια πως οι μεταγραφικές κινήσεις του ΠΑΟΚ δείχνουν πως πάει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και γιατί όχι την υπέρβαση. Εμείς θα κοιτάξουμε πάνω από όλα να έχουμε ομοιογένεια μέσα στην ομάδα και να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Μέσα από τη σωστή προετοιμασία και την πολλή προπόνηση πρέπει να είμαστε μαχητές σε κάθε αγώνα, και να προσπαθούμε να είμαστε και οι νικητές. Αν διασκεδάζουμε σε κάθε ματς σίγουρα θα έχουμε καλά αποτελέσματα. Πιστεύω πως εφέτος ο ΠΑΟΚ έχει το υλικό για να γίνει αυτή η υπέρβαση».

Ξεκινάτε τις υποχρεώσεις σας με το ντέρμπι με τον Φοίνικα Σύρου, πώς σου φαίνεται;

«Πιστεύω θα είναι η πιο ενδιαφέρουσα αγωνιστική. Εμείς δεν κοιτάμε το πρόγραμμα των αγώνων, ούτε κάνουμε προβλέψεις. Πρέπει να κοιτάμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά και να τα δίνουμε όλα σε κάθε αγώνα με σκοπό το επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Ο Γιάννης Καλμαζίδης πήρε τον Παναθηναϊκό από το χέρι, και τον οδήγησε σε πολλές επιτυχίες, πιστεύεις μπορεί να κάνει το ίδιο με τον ΠΑΟΚ;

«Δεν είχα τη χαρά να συνεργαστώ στο παρελθόν με τον κύριο Καλμαζίδη, αλλά ανυπομονώ να έρθει η στιγμή που θα γίνει αυτό. Είναι ένας προπονητής που του αρέσει να πετυχαίνει στόχους και αυτό φάνηκε με την ομάδα του Ολυμπιακού που έχει στεφθεί πρωταθλητής, αλλά και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό που έκανε 11 νίκες στον δεύτερο γύρο ανατρέποντας τα δεδομένα και γλιτώνοντας τον από τον υποβιβασμό. Τον ευχαριστώ πολύ που μου έδειξε εμπιστοσύνη και θέλει να είμαι μέλος της προσπάθειας που θα κάνει ο ΠΑΟΚ».

Τι είναι αυτό που θα σου μείνει από τον Άρη;

«Από την περσινή χρονιά θα κρατήσω τις άψογες σχέσεις  με τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου. Αν και δεν καταφέραμε να έχουμε επιτυχημένη πορεία, έστω και στο τέλος κρατήσαμε τον Άρη στην πρώτη κατηγορία».

Η ομάδα που σε ανέδειξε, η Ορεστιάδα, βρίσκεται ξανά στα σαλόνια της Α1, πώς βλέπεις τις επιλογές της ως τώρα, και τι θα ήθελες να πεις για εκείνη;

«Χάρηκα πολύ που η Ορεστιάδα μετά από περίπου μία δεκαετία βρίσκεται ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Είναι ένα ιστορικό σωματείο με πολλές επιτυχίες και ανέδειξε πολλούς παίκτες που ακόμη κοσμούν την Α1. Πιστεύω πως της αξίζει να βρίσκεται στην μεγάλη κατηγορία. Οι επιλογές της φαίνεται να είναι καλές και μετρημένες, προχωρούν με αργά και μετρημένα βήματα και πιστεύω πως θα πετύχουν τους στόχους που θα θέσουν τη νέα σεζόν. Τους εύχομαι μία επιτυχημένη χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και να πάνε όσο πιο ψηλά μπορούν για να ξανακάνουν αυτή την πόλη περήφανη. Αυτή η μικρή επαρχιακή πόλη είναι η γενέτειρα μου και αξίζει να είναι περήφανη για την ομάδα της».

Φιορέλα Μάλο