1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
24-06-2014 19:51

«Εισφορά» μέσω μεταγραφών και αλλαγές στην ανάπτυξη

Ένα νέο μέτρο θα εφαρμόσει η ΕΟΠΕ στις μετραγραφές. Στο εξής η υποβολή τους θα γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά η ομοσπονδία θα πέρνει 5 ευρώ για την εκδοση των δελτίων.
Προσπαθούμε πολλά χρόνια να αλλάξουμε τον τρόπο πραγματοποίησης των εγγραφών και των μεταγραφών. Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα, αλλά από τη φετινή χρονιά ξεκινάει ο ηλεκτρονικός τρόπος υποβολής των μεταγραφών και των καταστάσεων ανανέωσης δελτίων. Την πρώτη χρονιά θα υπάρχουν επικουρικά ασφαλιστικές δικλείδες, αλλά είναι ένα μεγάλο βήμα. Βεβαίως η μεταγραφή είχε ένα κόστος, αυτό το κόστος θα μείνει σαν καταβολή στην ομοσπονδία εν όψει της έκδοσης του δελτίων. Παράλληλα αποφασίστηκε το ποσό των 5 ευρώ στην εγγραφή των αθλητών, το οποίο, καλυπτόμενο από τους γονείς δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα, και το ποσό του 1-2 ευρώ στου ενήλικες για την ανανέωση του δελτίου. Αντιλαμβάνομαι κι εγώ αν ήμουν εκπρόσωπος σωματείου θα αντιδρούσα, αλλά τα σωματεία πρέπει να καταλάβουν ότι είναι το τελευταίο μέτρο που θα χρειαστεί να λάβουμε και με σωστή διαχείριση όλου του πράγματος και θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε πιο σωστά». 

Ανάπτυξη
Στην ανάπτυξη υπάρχουν μια σειρά μέτρων, που θα ενσωματωθούν στον σχετικό κανονισμό και θα υλοποιηθούν από τη νέα χρονιά, ενώ λάβαμε σοβαρά υπ όψιν τις προτάσεις που έγιναν στην ημερίδα για το ανδρικό βόλεϊ.

Στους παμπαίδες, η τάση διεθνώς είναι να γίνονται αγώνες εθνικών ομάδων. Θα δημιουργήσουμε εθνικές ομάδες χωρίς να αλλάξουμε τη μορφή των πρωταθλημάτων. Θέλουμε να είναι παιχνίδι για τα παιδιά και δεν αλλάζουμε τη φιλοσοφία μας. 

Από την επόμενη χρονιά και μόνο τα αγόρια, για να περιορίσουμε την μείωση των ομάδων, από την περίοδο 2015-2016 η 2α λυκείου θα είναι η τελευταία χρονιά του παιδικού.
Επίσης η Ομοσπονδία αποφάσισε από την μεθεπόμενη χρονιά, προκειμένου να γίνει κατανοητή απ’ όλους μια μορφή διπλού δελτίου για να μπορέσουν κάποια παιδιά να δώσουν περισσότερους αγώνες.
Θα ευνοήσει και θα προβλέψει τη δυνατότητα αγώνων, ειδικά στα παιδικά και εφηβικά πρωταθλημάτων μεταξύ ομάδων ΕΣΠΑΑΑ και ΕΣΠΕΔΑ, όπου οι ομάδες είναι λίγες και χρειάζονται περισσότεροι αγώνες.

Επίσης η ανάπτυξη πήρε μια σειρά αποφάσεων για τον τρόπο λειτουργίας των κλιμακίων. Ελπίζουμε να λύσουμε το θέμα των αποσπάσεων έτσι ώστε οι κλιμακιακοί προπονητές που ούτως ή άλλως είναι εθελοντές να τρέχουν καλύτερα τη λειτουργία τους. Υπάρχει ειδικό πλάνο για τα αγόρια που θα ανακοινωθεί σιγά, σιγά σε συνέχεια της λειτουργίας του ήδη πετυχημένου προγράμματος ‘Παίζω Βόλεϊ’.

Σχολικός αθλητισμός
Εχουμε στόχο  κάτι που έχουμε θέση ως θέμα στο υπουργείο, δηλαδή την λειτουργία αθλητικών σχολείων. Έχει εξαγγελθεί εδώ και 6 μήνες, αλλά δεν υλοποιήθηκε αυτή η εξαγγελία. Η διαφορά μας με άλλες χώρες που κάποτε τις είχαμε από κάτω, Βέλγιο, Φινλανδία, Εσθονία, Σλοβακία είναι η λειτουργία σχολικού αθλητισμού. Έχουν αναπτύξει ένα τέτοιο σύστημα που κρατούν τα παιδιά 2-3 χρόνια μαζί και παρουσιάζουν έτσι σημαντικές επιτυχίες. Επιτυχίες έχουμε κι εμείς τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο παίδων, εφήβων, νεανίδων, κορασίδων, το οποίο βρίσκεται σε μεγάλη αντίθεση με την πορεία των μεγάλων Εθνικών ομάδων.
Θεωρώ όμως ότι και οι εθνικές ομάδες στο επόμενο στάδιο, έχει γίνει μια ανανέωση και η παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Λιγκ είναι αρκετά ελπιδοφόρα αφού κι οι δύο έχουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

1 σχόλιο

  • Comment Link Πρεβεζιάνος Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014 18:31 posted by Πρεβεζιάνος

    Ντροπή και πάλι ντροπή είναι το λιγότερο. Ειλικρινά για πιο λόγο υφίσταται αυτή η ομοσπονδία (Δ.Σ.);
    Δεν φτάνει που δεν προσφέρουν τίποτα στα σωματεία, δεν φτάνει που πληρώνουν τα πάντα τα σωματεία(διαιτησίες, οδοιπορικά, μετακινήσεις)τώρα βάζουν και ποσά ανανέωσης για κάθε αθλητή.
    Ήμαρτον σε λίγο θα βάλουν να πληρώνουν και τον υπάλληλο κάθε ένωσης, τα ενοίκια κ.α.
    Λίγη ευθυξία κύριοι, τα σωματεία και οι παράγοντες έχουν στραγγίσει..
    Σεβασμός πουθενά...
    Πάτε σπίτι σας ...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.