1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1201
28-05-2014 12:36

Μιχάλης Μητρόπουλος: «Ήρθε η ώρα να αγωνιστώ στην Καλαμάτα»

Γεννημένος στις 7 Φεβρουαρίου 1979 ο Μιχάλης Μητρόπουλος ή όπως τον αποκαλούν οι περισσότεροι Μάικ, ξεκίνησε το βόλεϊ το 1992 σε ηλικία 13 ετών. Υπεύθυνος για την ενασχόληση του ήταν ο γυμναστής του Χρήστος Διακουμέας, ο οποίος  ήταν προπονητής στις μικρές ηλικίες της ΓΕΜ. Στα σχολικά παιχνίδια τον είδε και τον φώναξε σε μία προπόνηση ώστε να δει αν μπορεί να εξελιχθεί. Παρέα με τους υπόλοιπους συμμαθητές του ο Μιχάλης  ξεκίνησε να παίζει στην ΓΕ Μεσσηνίας και από τότε έμεινε στο άθλημα. 

Ο 35χρονος  πασαδόρος μετά από 22 χρόνια στον χώρο πήρε την μεγάλη απόφαση να γυρίσει στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Καλαμάτα και να αγωνιστεί εκεί. Σε μία συνέντευξη που παραχώρησε στο volleynews.gr και την Φιορέλα Μάλο μίλησε για όλους και όλα. 

Στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος ήσασταν στην εξάδα με τη Λαμία, η όγδοη θέση σας αφήνει κάποια πικρία;

«Με την Λαμία είχαμε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα. Κάναμε κάποιες νίκες που ήταν έως και απρόσμενες . Πρωταγωνιστούσαμε στο μεγαλύτερο μέρος ενός πολύ δύσκολου πρωταθλήματος. Προσωπικά η όγδοη θέση δεν μου αφήνει κάποια πικρία γιατί κοιτάζω το σύνολο των εμφανίσεων. Όπως είναι τα πράγματα στην Ελλάδα, αυτός που μένει είναι ο πρωταθλητής. Ελπίζω να γυρίσουμε στα προηγούμενα χρόνια που και οι υπόλοιποι έπαιζαν στην Ευρώπη για να λέμε ότι η δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση έχουν κάποιο νόημα. Πλέον το να βγαίνεις πέμπτος και να μη πηγαίνεις Ευρώπη είναι σαν να βγαίνεις έβδομος. Αυτό που μετράει είναι η πορεία κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, και με αυτήν είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος.

Ποιος συμπαίκτης σου σε βοήθησε να προσαρμοστείς περισσότερο στη Λαμία;

«Δεν μπορώ να κατονομάσω κάποιον. Με τα παιδιά είχαμε άριστες σχέσεις. Οι περισσότεροι ήμασταν παιδιά από άλλες πόλεις και κάναμε όλοι παρέα. Εκείνο το διάστημα ήμασταν οικογένεια, κολλητοί, ο ένας για τον άλλον. Εννοείται ότι ξεχωρίζω τους Καββαδά και Παπακυριάκου γιατί ήμασταν συγκάτοικοι, αλλά και με τους υπόλοιπους είχαμε ιδιαίτερα καλές σχέσεις οπότε για εμένα όλοι είναι το ίδιο».

Χαρακτήρισε τους συμπαίκτες σου με μία λέξη.

«Ήρωες…»

Γιάτσης και Δεληκώστας, τι σχόλιο έχεις  για τον καθένα;

«Η θέση μου δεν είναι να κρίνω κάποιον προπονητή. Ωστόσο, θεωρώ ότι ο Γιώργος Γιάτσης είναι από τους κορυφαίους. Προσωπικά τον έχω πολύ ψηλά. Όλη η εφετινή πορεία της Λαμίας ήταν δημιούργημα του, το οποίον κατόπιν αποτελέσματος φάνηκε πολύ πετυχημένο. Ο Δεληκώστας έβαλε κι αυτός το λιθαράκι του στο να διατηρηθεί η πολύ καλή πορεία του πρώτου γύρου».

Που θα σε δούμε τη νέα σεζόν;

«Αποχωρώ από τη Λαμία. Ήρθε η ώρα να αγωνιστώ στην Καλαμάτα».

Όταν πήγες στην Λαμία δήλωσες πως πήρες αυτή την απόφαση  επειδή είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, τι σε έκανε να αποχωρήσεις;

«Η χρονιά στη Λαμία ήταν αρκετά πετυχημένη. Θεωρώ ακόμη ότι είναι ομάδα υψηλού επιπέδου, έχει να προσφέρει πολλά και στην Volleyleague και στο άθλημα. Οι συνεργασίες μεταξύ αθλητών και ομάδων μπορούν να κρατήσουν από ένα χρόνο έως πολύ περισσότερα. Εμάς η συνεργασία μας έληξε, εγώ από την πλευρά μου ήθελα να γυρίσω και στην πατρίδα μου την Καλαμάτα. Πλέον είμαι και σε μία ηλικία που πρέπει σιγά σιγά να κατασταλάζω και σε άλλα πράγματα. Η επιλογή του να γυρίσω στην Καλαμάτα ήταν σχεδόν μονόδρομος».

Τι στόχους έχει η ομάδα που πας τώρα;

«Γνωρίζω πολλά πράγματα για την ομάδα που θα πάω, αλλά δεν μπορώ ακόμη να ανακοινώσω ποια είναι για τυπικούς λόγους. Είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις και έχουμε σχεδόν φτάσει στη συμφωνία. Έρχομαι στην ομάδα για να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα. Τα παιδιά που είναι στον σύλλογο από τη διοίκηση μέχρι τον τελευταίο αθλητή έχουν όλοι κέφι και μεράκι ώστε να βοηθήσουν τον βοηθήσουν να φτάσει όσο ψηλότερα μπορεί κι εγώ ελπίζω να βάλω ένα λιθαράκι για να γίνουν αυτές οι προσδοκίες πραγματικότητα».

Εκπλήξεις της σεζόν;

«Ο Παμβοχαϊκός που κατάφερε στην τελευταία αγωνιστική να βγει από τα play out και τελικά πήρε και θέση στην Ευρώπη. Η μεγαλύτερη έκπληξη για εμένα όμως ήταν ο Παναθηναϊκός ο οποίος από έναν βαθμό στον πρώτο γύρο κατέληξε μετά από έναν δεύτερο γύρο πρωταθλητισμού να σώζει την κατηγορία. Είχε μία βελτίωση που προσωπικά δεν έχω ξαναδεί όσα χρόνια ασχολούμαι με το άθλημα».

Για πολλούς μεγάλη έκπληξη ήταν η Κηφισιά, εσύ πώς την κρίνεις;

«Η Κηφισιά έθεσε κάποιους στόχους όπως όλες οι ομάδες στην αρχή κάθε σεζόν. Έκανε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα, μπήκε στην τετράδα από την αρχή, έπαιζε σταθερά όλη τη χρονιά, έδειξε την αξία της, έπαιζε καλό και γρήγορο βόλεϊ. Ήταν δύσκολο να την αντιμετωπίσεις και ήταν μία ομάδα που έμπαινε στο γήπεδο, ήξερε τι ζητούσε και πώς θα το πάρει. Το να φτάσεις να παίζεις στους τελικούς το θεωρώ κατόρθωμα, αλλά ήταν μία ομάδα που μέσα από την πορεία της όλη τη χρονιά έδειχνε ότι το αξίζει και για εμένα δεν ήταν τόσο μεγάλη έκπληξη. Νομίζω ότι Παναθηναϊκός και Παμβοχαϊκός είχαν πολύ δυσκολότερο έργο» .

Φτιάξε την δική σου καλύτερη ομάδα.

Πασαδόρος:  Γρηγόρης Σιδηρόπουλος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Κεντρικοί:  Ράσελ Λαβάγια (Λαμία)  και Τακουρίδης (Φοίνικας Σύρου).

Ακραίοι:   Κώστας Χριστοφιδέλης (Ολυμπιακός) και  Νικόλα Μιχαΐλοβιτς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

Διαγώνιος:  Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Ολυμπιακός).

Λίμπερο:  Θάνος Παπαδημητρίου (Φοίνικας Σύρου).

Διάλεξες για καλύτερο πασαδόρο τον Σιδηρόπουλο. Σταματά την καριέρα του μετά από μία επιτυχημένη χρονιά και φυσικά πορεία, ένα σχόλιο;

«Είναι πολλά χρόνια στο άθλημα και σε κορυφαίο επίπεδο. Είναι αναγνωρισμένη αξία και απώλεια για το άθλημα. Σταματάει μετά από μία χρονιά που βγάζει τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δεύτερο. Είναι η πιο πετυχημένη χρονιά που θα μπορούσε να επιλέξει να το κάνει αυτό. Παιδιά σαν τον Σιδηρόπουλο πρέπει να παραμείνουν στο άθλημα έστω και από άλλο πόστο. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν κάνει».

Όταν σταματήσεις την καριέρα σου θα ήθελες  κι εσύ να βοηθήσεις το άθλημα από άλλο πόστο;

«Μετά από 22 χρόνια που παίζω βόλεϊ είναι κομμάτι της ζωής μου. Είναι κάτι που πολύ δύσκολα μπορεί να φύγει από μέσα μου. Εννοείται πως όταν σταματήσω ,ελπίζω όχι πολύ σύντομα, να μου δοθεί η ευκαιρία να μπορέσω να βοηθήσω από άλλο πόστο και να μπορέσω να δώσω αυτά τα λίγα που ξέρω σε άλλα παιδιά».

Στο beach volley θα σε δούμε εφέτος;

«Πλέον μόνο για πλάκα στην Καλαμάτα και αν τύχει σε διακοπές σε άλλα μέρη. Θεωρώ ότι είναι το ομορφότερο άθλημα στην Ελλάδα το οποίο όμως για κάποιους λόγους το έχουμε αφήσει λίγο πίσω. Είναι κρίμα να πρέπει να σπαταλάς τόση ενέργεια και αγάπη για να μπορείς να το παίζεις σωστά και σε υψηλό επίπεδο και να μην έχεις καμία ανταπόκριση και κανένα έπαθλο. Να παίζεις για ελάχιστα  χρήματα για ένα Σαββατοκύριακο και ουσιαστικά να μπαίνεις μέσα. Ίσως θα έπρεπε να ξεκινήσουν την οργάνωση του από την αρχή για να είναι λίγο πιο δελεαστικό για τους αθλητές ώστε να μπορέσουν να ασχοληθούν και νέα παιδιά, και οι παλιοί να μένουν περισσότερο στον χώρο».

Η μεγαλύτερη ομάδα που αγωνίστηκες είναι ο Ολυμπιακός, θα χαρακτήριζες  εκείνα τα χρόνια τα καλύτερα στην καριέρα σου;

«Αγωνίστηκα στον Ολυμπιακό από το 1994 έως το 1999. Τα χρόνια που ήμουν εκεί ήταν μία από τις δύο καλύτερες περιόδους της καριέρας μου και πήρα πολλά. Η άλλη ήταν τα τέσσερα χρόνια που έπαιξα στην Α2 με την ΓΕ Μεσσηνίας. Κάθε χρόνος και κάθε ομάδα ήταν ξεχωριστά».

Πώς βλέπεις την σημερινή Εθνική ομάδα;

«Απαρτίζεται από μία γενιά παιδιών που έχει πολλά να προσφέρει. Αν όλα δουλέψουν σωστά και βοηθηθούν παράπλευρα θα φτάσουμε ξανά σε ένα σημείο στο οποίο η Εθνική ομάδα θα δίνει επιτυχίες στη χώρα και θα είμαστε περήφανοι για αυτά που θα μας προσφέρει στις διοργανώσεις που θα αγωνίζεται».

Καλύτερος παίκτης και προπονητής που έχεις συναντήσει;

«Αυτός που ξεχώριζα, ξεχωρίζω και τον έχω σε μεγάλη εκτίμηση, άσχετο αν είναι σε προχωρημένη ηλικία αθλητικά είναι ο Χρήστος Δημητρακόπουλος. Είναι ένα παιδί που έχει κάνει πρωταθλητισμό σε ανώτερο επίπεδο, είναι γεννημένος νικητής, δεν χάνει ούτε στο τάβλι. Μακάρι την ψυχολογία και τον αθλητικό τρόπο ζωής του να τον είχαμε όλοι όσοι ασχολούμαστε με το άθλημα. Είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια που έχει βοηθήσει τον Χρήστο να φτάσει τόσο ψηλά και ίσως είναι από τα σημαντικότερα κομμάτια που μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να φτάσει εκεί που θέλει.

Καλύτερος προπονητής ο Γιώργος Γιάτσης. Η γνώση του και ο τρόπος που διαχειρίζεται μία ομάδα είναι ιδανικός. Δούλεψα μαζί του εφέτος και νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους  που υπάρχουν στην Ελλάδα. Για εμένα είναι νούμερο ένα».

Στιγμές που θα σου μείνουν για πάντα και άλλες που θες να ξεχάσεις.

«Οι δύο σημαντικότερες στιγμές  μου στο βόλεϊ ήταν η τρίτη θέση εφήβων που πήραμε με την ΓΕΜ όταν ξεκινούσα και ήταν η πρώτη διάκριση που είχα και σε πολύ μικρή ηλικία. Η άλλη σημαντικότερη ήταν ένα Κύπελλο Ελλάδος με το αντρικό τμήμα του Ολυμπιακού που ήταν η πρώτη μου επαφή με ένα τόσο υψηλό επίπεδο και με αθλητές που τώρα έχουν όλοι σταματήσει και τους θεωρούμε πλέον από τους καλύτερους που έχουν περάσει από την Ελλάδα. Ήταν τιμή μου να τους έχω συμπαίκτες.

Κάτι που θα ήθελα να ξεχάσω δεν υπάρχει. Ακόμη και οι πιο δυσάρεστες στιγμές στην καριέρα μου θα μείνουν χαραγμένες ώστε να μαθαίνω από αυτές».

Παύλος Κουζούνης, ένα παιδί που περνά δύσκολες στιγμές, θα ήθελες να μας δώσεις μία ευχή;

«Του εύχομαι περαστικά και να μπορέσει να επιστρέψει το συντομότερο κοντά μας. Είναι από τις ατυχίες που δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν στη ζωή και ιδιαίτερα σε παιδιά σαν τον Παύλο που είναι η χαρά της ζωής. Είναι δυνατός, θα το ξεπεράσει πολύ γρήγορα και πολύ σύντομα θα είναι πάλι σε ένα γήπεδο και θα μας σπάει τα νεύρα με την υποδοχή και την επίθεση του».

Μία Ευχή για την πρώην ομάδα σου;

«Εύχομαι στη Λαμία ό,τι καλύτερο. Να πετυχαίνει κάθε χρονιά τους στόχους της, όποιοι κι αν είναι. Η μεγαλύτερη ευχή που μπορώ να δώσω, μετά από όλα αυτά τα χρόνια που είναι συνεχόμενα στην οχτάδα της Volleyleague να καταφέρει μία από τις επόμενες χρονιές να χτυπήσει έναν ημιτελικό και γιατί όχι έναν τελικό πρωταθλήματος. Έχει όλα τα φόντα και τη δυναμική για να το κάνει. Αν έκανε ένα βήμα παραπάνω θα ήμουν πολύ χαρούμενος για αυτήν».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.