1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
13-02-2023 17:54

Ο Απόστολος Οικονόμου γράφει ιστορία στην Ελβετία, παρθενική πρόκριση της Λουγκάνο στον τελικό κυπέλλου

Τη πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελβετίας πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής ο Απόστολος Οικονόμου με τη Λουγκάνο.

 

Η πρόκριση ήρθε κόντρα στην Πφέφινγκεν με 3-2 (25-21, 10-25, 25-19, 20-25, 15-06) σετ, με τις αθλήτριες του Απόστολου Οικονόμου να νικούν και τη κούραση, καθώς την προηγούμενη μέρα είχε προηγηθεί η νίκη (πάλι στο τάι μπρέικ), κόντρα στην Ντούντινγκεν (2η στο πρωτάθλημα) για την 17η αγωνιστική του ελβετικού πρωταθλήματος.

Αντίπαλος της Λουγκάνο στον τελικό που θα γίνει στη πόλη Βίντερθουρ στις 25 Μαρτίου θα είναι η Βίτεος Νουκ, πρωτοπόρος στο ελβετικό πρωτάθλημα με ρεκόρ 15-2 και 42 βαθμούς. Η ομάδα του Απόστολου Οικονόμου είναι στην 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ με 31 βαθμούς και ρεκόρ 11-6.

Ο Λαρισαίος τεχνικός συνεχίζει τις διακρίσεις εκτός συνόρων, καθώς μετά την επιτυχημένη διετία στην Φινλανδία, με την ίδια επιτυχία έχει ξεκινήσει και η πρώτη του σεζόν στην Ελβετία με την Λουγκάνο. Όχι μόνο οδήγησε τον σύλλογο στον πρώτο τελικό κυπέλλου στην ιστορία του, αλλά βρίσκεται και στην 4η θέση στο πρωτάθλημα Ελβετίας, την καλύτερη στα 25 χρόνια από την ίδρυση του.

Άλλη μία τρανή απόδειξη για την ποιότητα των Ελλήνων προπονητών και πως όταν τους δίνεται χώρος, χρόνος να δείξουν την δουλειά τους και υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη μπορούν να καταφέρουν πολλά.

Μάλιστα, ο Απόστολος Οικονόμου είναι ο πρώτος μη Ιταλός προπονητής στην ιστορία της Λουγκάνο, καθώς μέχρι πέρυσι στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας ήταν μόνο προπονητές από τη γειτονική χώρα.

 

 

Media

Σχετικά άρθρα

  • O Απόστολος Οικονόμου στα ημιτελικά του φινλανδικού πρωταθλήματος με την OrPo
    Η εντυπωσιακή πορεία του Απόστολου Οικονόμου στην Φινλανδία συνεχίζεται. Ο Έλληνας τεχνικός, μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, οδήγησε την OrPo στα ημιτελικά του πρωταθλήματος.
  • Οικονόμου: «Έχουμε ένα σοβαρό project» (video)
    Πρώτη εβδομάδα Φεβρουαρίου και ο ΑΟ Θήρας προχωρά σε αλλαγή προπονητή όσον αφορά το τμήμα βόλεϊ στις γυναίκες. Η Ελένη Μεμετζή αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας και μάλιστα πριν από τον εκτός έδρας αγώνα με τον Ηρακλή (νίκη 3-0 για τον ΑΟ Θήρας) έχοντας ολοκληρώσει έναν κύκλο που ξεκίνησε από το τοπικό (Κυκλάδες) πέρασε στην Α2 και έφτασε έως τα μεγάλα σαλόνια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.