1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-01-2023 23:26

Δεύτερη μονομαχία Φοίνικα ΟΝΕΧ-Ολυμπιακού για τον ημιτελικό του Λιγκ καπ

Τρία εικοσιτετράωρα μετά την αναμέτρηση τους για το πρωτάθλημα που κρίθηκε στο τάι μπρέικ και με νίκη του Ολυμπιακού, ο Φοίνικας ΟΝΕΧ και οι «ερυθρόλευκοι» θα αναμετρηθούν και πάλι στη Σύρο, αυτή τη φορά στον Α΄ημιτελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς (Γυμναστήριο Δημήτρης Βικέλας, Σύρος, Α΄ημιτελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 17/1, 20.30, EPT Sports 1, Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας).

Η ομάδα της Σύρου παρά την ήττα το Σάββατο βρίσκεται σε καλή κατάσταση καθώς παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης και βελτίωσης και ελπίζει σε ανάλογη εμφάνιση που θα αφήσει ανοικτή την πρόκριση στον αγώνα ρεβάνς που θα γίνει το Σάββατο στο Μελίνα Μερκούρη Ρέντη.

Οι δύο ομάδες θα βρεθούν και πάλι αντίπαλοι στο θεσμό, μετά τον ημιτελικό του φάιναλ-4 που έγινε στη Βέροια στις 17 Απριλίου 2021 με νικητή τον Φοίνικα ΟΝΕΧ με 3-0 σετ. Μάλιστα σε εκείνη τη διοργάνωση ο Φοίνικας ΟΝΕΧ πήρε τον τίτλο. Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί άλλες 8 φορές στο Λιγκ Καπ με τον Ολυμπιακό να προηγείται με 7-1 νίκες.

Ο Μάρκος Γαλιώτος είπε για τον πρώτο αγώνα με τον Ολυμπιακό στην ημιτελική φάση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς: «Στο αυριανό παιχνίδι θα μπούμε όπως μπήκαμε και στα προηγούμενο, καθώς ήταν πολύ σημαντικό το ότι πήραμε τον βαθμό, παίξαμε καλά και δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε αυτή την ομάδα. Μπαίνουμε με στόχο τη νίκη λοιπόν, με τη βοήθεια του κόσμου.

Στο παιχνίδι που παίξαμε προχθές κρατήσαμε πολύ καλά την υποδοχή μας, οπότε θέλω να δώσω τα εύσημα του αγώνα στους υποδοχείς. Άμα κρατήσουμε και στο παιχνίδι αυτό την υποδοχή μας καλά, θα μπορέσουμε να κάνουμε καλή ανάπτυξη και να ανταγωνιστούμε στα ίσα τον Ολυμπιακό. Ίσως κάποια λάθη που έγιναν σε κάποιες φάσεις που δεν προσέξαμε ιδιαίτερα, να μας φέρουν τη νίκη αυτή τη φορά.  Όπως είπανε πολλοί ο κόσμος στο γήπεδο θύμισε τον Φοίνικα από παλιά. Ελάτε όλοι ξανά στο γήπεδο για να το γεμίσουμε και να πάρουμε τη νίκη».

Ένας από τους μεγάλους στόχους της σεζόν για τον Ολυμπιακό είναι να κατακτήσει και πάλι το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Τελευταία φορά κατέκτησε το τρόπαιο το 2019 για 6η φορά. Για να το καταφέρει πρέπει να περάσει το εμπόδιο του Φοίνικα ΟΝΕΧ.

O ακραίος του Ολυμπιακού Σπύρος Χανδρινός δήλωσε: «Περιμένουμε ένα ακόμα δύσκολο ματς, όπως αυτό που προηγήθηκε για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να μπούμε ακόμα πιο συγκεντρωμένοι αύριο, ώστε να καταφέρουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα για την πρόκριση μας στην επόμενη φάση του League Cup».

Σε 52 αγώνες πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 38-14.

League Cup «Νίκος Σαμαράς»

Α΄Ημιτελικοί Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Γυμναστήριο «Δ. Βικέλας» Ερμούπολης, 20.30 (EPT Sports 1): Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά, Παρατηρητής: Ανδρονικίδης

. Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 16.45 (PAO TV): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων

Διαιτητές: Βουδούρης, Χρηστίδης, Επόπτες: Καπότης, Αρβανίτης, Γραμματεία: Ψάρρα, Παρατηρητής: Καπάνταης.

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.