Εκτυπώστε τη σελίδα
10-08-2022 22:07

Εθνική βόλεϊ ανδρών: Η επίσημη αδικημένη της ΕΡΤ

Αν η Εθνική μπάσκετ έχει χαρακτηριστεί - δικαίως από το σύνολο των εκπροσώπων του αθλητικού Τύπου - και κυρίως του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ- ως η "επίσημη αγαπημένη" όλων των Ελλήνων, τότε η Εθνική βόλεϊ ανδρών θα μπορούσε να αποκτήσει - επίσης δικαίως - τον χαρακτηρισμό της "επίσημης αδικημένης".

 

Τον αγώνα της Εθνικής ανδρών με την αντίστοιχη της Κύπρου για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών που γίνεται απόψε (10/8) στην κατάμεστη Γλυφάδα η διοίκηση της ΕΡΤ επέλεξε να το μεταδόσει στο EΡT Sports και όχι στην ΕΡΤ3 όπως αρχικά είχε προγραμματίσει.

Για την αλλαγή κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν και το volleynews.gr έγινε αποδέκτης δεκάδων παραπόνων.

Η ταπεινή μας καταγωγή δε μας επιτρέπει να μιλήσουμε εκ μέρους των εγκεφάλων του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ αλλά με στα απλά... βολεϊκά ελληνικά "έθαψαν" για άλλη μία φορά το άθλημα. Μπορεί να μην τους αρέσει το βόλεϊ. Προφανώς δεν τους κάνει και λεζάντα. Είναι δικαιώμα τους.

Ας μας πουν τι νούμερα έκανε ο αγώνας της Εθνικής ανδρών με την Κροατία που μεταδόθηκε από την ΕΡΤ3 και τι έκανε απόψε ο στίβος. Είπαμε όμως. Δεν είναι δουλειά μας να κρίνουμε τα κριτήρια των ανθρώπων της ΕΡΤ, αλλά το αποτέλεσμα που παρουσιάζουν και η σύγκριση είναι απογοητευτική.

Το χειρότερο είναι πως εδώ και καιρό η ΕΡΤ συμπεριφέρεται στο βόλεϊ απαξιωτικά. Δεν σέβονται, ούτε το άθλημα, ούτε τις εθνικές ομάδες, ούτε τον φίλαθλο κόσμο.

Επίσης ας μπαίνουν στο κόπο να μας ενημερώνουν, τόσο η ΕΡΤ, όσο και η ΕΟΠΕ για τις αλλαγές που κάνουν.

Αν και αμφιβάλουμε πως η ΕΡΤ ενημερώνει την ΕΟΠΕ για το που θα δείξει, τι θα δείξει και πότε θα το δείξει. Αν η ΕΟΠΕ συγχωνευτεί κάποτε με την ΕΟΚ ή εκπροσωπήσει το μπάσκετ ίσως να έχει κάποια ελπίδα.

Για την ώρα και με τα κριτήρια που λειτουργεί η Δημόσια Τηλεόρασης το βόλεϊ και ο κόσμος του (που γέμισε για άλλη μία φορά το γυμναστήριο Γλυφάδα) δεν έχουν καμία ελπίδα να απολαύσουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Σε μία άλλη εποχή, σε έναν άλλο κόσμο μπορεί να έχουν ελπίδα.


V.N.