1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-07-2022 20:25

Καραμπέτσος στην Ερα Σπορ: "Όλοι ξέρουν τι έχουμε κάνει για να σωθεί η ΕΟΠΕ - Δεν αντέχω άλλο"

Ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος τοποθετήθηκε για το ζήτημα της κατάσχεσης των λογαριασμών της ομοσπονδίας. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μάθει την δήλωση στήριξης από τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και ήταν ιδιαίτερα φορτισμένος από τα γεγονότα. Αναφέρθηκε στο πως δημιουργήθηκε το χρέος, στην αδράνεια των προκατόχων του, αλλά και στην εξόφληση 5,7 εκ. Ευρώ από τότε που ανέλαβε τα ηνία της ΕΟΠΕ.

Πως προέκυψε αυτό το χρέος και τι επιπτώσεις έχει;


«Είναι ένα χρέος που προέρχεται από το 2008 όταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που είχε την ευθύνη φύλαξης της εγκαταστάσης στην Παιανία ζήτησε την πληρωμή του ποσού που του οφείλονταν. Κι αυτό γιατί κάποια στιγμή η ΓΓΑ απο το 2007 και μετά σταμάτησε να δίνει τα χρήματα που έδινε κάθε χρόνο για το συγκεκριμένπ ζήτημα, χωρίς η τότε διοίκηση της ΕΟΠΕ να αντιδράσει".

"Το 2009 όταν ανέλαβε ο Στέλιος Προσαλίκας τα ηνία της ΕΟΠΕ, η εταιρία ζήτησε τα χρήματα, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν τα εξόφλησε. Αν είχαμε κάνει μια κίνηση τότε θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα..."

Εκείνους τους 20 μήνες η διοίκηση Προσαλίκα είχε πάρει 11.000.0000 Ευρώ από επιχορηγήσεις, ενώ συνολικά μέχρι το 2017 η ΕΟΠΕ πήρε 37.000.000 και δεν ακουμπήσαμε αυτά τα 208 χιλιάρικα

Το 2017 ανέλαβα τα ηνία της ΕΟΠΕ. Μετά την ανάληψη της διοίκησης από τον συνδυασμό μας ήρθε η τελεσιδίκηση της απόφασης και εμείς δίναμε όλα αυτά τα χρόνια κάποια έναντι φτάνοντας να αποπληρώσουμε τις 203.000 Ευρώ. Τώρα απομένουν οι τόκοι υπερημερίας και δικαστικά έξοδα. Δηλαδή πληρώνουμε 300 χιλιάδες σε τόκους και δικαστικά έξοδα, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε καλύψει αυτό το ποσό εδώ και πολλά χρόνια.

'Οταν ανέλαβα βρήκα 7.000.0000 χρέη σε 500 επιχειρήσεις ή φυσικά πρόσωπα. Κουράστηκα να λέω τα ίδια πράγματα σε όλους τους πιστωτές μας, αλλά τώρα τα χρέη έχουν πέσει στο 1.000.000.

Αν μιλούσαμε το πρωί θα σας έλεγα ότι έπεσαν τίτλοι τέλους. Ομως, μετά την τοποθέτηση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη πριν λίγα λεπτά έχει αλλάξει η εικόνα κι ελπίζω ότι η κυβέρνηση θα το δει το θέμα. Είναι σημαντικό ότι έχουμε την ηθική στήριξη της Πολιτείαςκαι ελπίζω ότι θα το λύσουμε το θέμα... Ξέρει πολύ καλά η Πολιτεία και οι μηχανισμοί της τι έχει κάνει η διοίκηση μας για να ισιώσουμε την ΕΟΠΕ και να την ξεχρεώσουμε.

Πιστεύω ότι το 2024 θα έχουμε κλείσει οριστικά τα χρέη και θα είναι μια καθαρή Ομοσπονδία

Πότε πρέπει να τελειώσει το θέμα;

«Χθες έπρεπε να έχει τελειώσει! Είναι μπλοκαρισμένοι οι λογαριασμοί... Έτσι όπως έχουμε σχεδιάσει τις αποπληρωμές των εισιτηρίων για τις αποστολές των εθνικών ομάδων, θα πληρώναμε τα έξοδα μας με τα χρήματα από τα παράβολα... Πιστεύω ότι τουλάχιστον με τις ομάδες ανδρών και γυναικών δεν θα έχουμε πρόβλημα. Δυστυχώς σταματήσαμε τις προπονήσεις των αναπτυξιακών εθνικών και ελπίζω ότι είναι η τελευταία φορά που γίνεται αυτό.

Στις 3 Αυγούστου η Εθνική Ανδρών παίζει τον πρώτο της αγώνα στα προκριματικά του Ευρωβόλεϊ και στις 21 Ιουλίου ξεκινά το β' στάδιο της προετοιμασίας της εθνικής γυναικών με τους δικούς της αγώνες να ξεκινούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο.

Ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί τώρα;

«Ο Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει πραγματικά ότι μπορεί και μας έχει στηρίξει ηθικά και υλικά. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του, αλλά τυπικά πρέπει να εκταμιευτεί μια έκτακτη επιχορήγηση, ενώ παράλληλα μιλάμε με την εταιρία γιατί υπάρχει διαφωνία από την πλευρά μας για το ποσό καθώς θεωρούμαι ότι είναι μικρότερο».

Οι ενέργειες όντως πρέπει να γίνουν σύντομα σύμφωνα με το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων...

«Η Ομοσπονδία θα λειτουργήσει με ταμειακές διευκολύνσεις τις επόμενες ημέρες... Θα γίνει μια τιτάνια προσπάθεια για να μην υπάρχει πρόβλημα. Είναι κρίμα γιατί έχουμε δύο πολύ καλές ομάδες. Γιατί εμείς βρήκαμε χρέη αλλά και χρεωκοπημένο το αγωνιστικό κομμάτι, ωστόσο διεκδικούμε τώρα μια τρίτη συνεχόμενη πρόκριση σε τελικά ευρωπαϊκού πρωταθλήματος! Υπενθυμίζω ότι οι άνδρες πήγαν σε τελικά Ευρωβόλεϊ μετά από 10 χρόνια και οι γυναίκες μετά από 18.

Εγώ θα μεταφέρω στο έκτακτο ΔΣ τα όσα είπε ο Υφυπουργός. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, ομως είναι σημαντικό το ότι έχουμε την Πολιτεία στο πλευρό μας κι αυτό μας επιτρέπει κι εμάς να μπορέσουμε να κάνουμε δύο βήματα παραπάνω...

Σαν ΕΟΠΕ χάσαμε το λιγότερο 1.000.000 Ευρώ από έσοδα που είχαμε προϋπολογίσει λόγω της πανδημίας...

Αν είχαμε αυτά τα χρήματα θα ήταν διαφορετικά γιατί πέραν των χρημάτων που χάσαμε, δε δημιουργήσαμε νέα χρέη, αλλά τα χρέη που προ υπήρχαν έτρεχαν και έτσι φτάσαμε σ' αυτό το σημείο».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.