Εκτυπώστε τη σελίδα
03-07-2022 00:07

Αμποντάντζα: «Αξίζαμε κάτι καλύτερο από την 5η θέση»

Με συνολικό ρεκόρ 5 νίκες-1 ήττα και την 5η θέση στην τελική κατάταξη ολοκλήρωσε την παρουσία της στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες η εθνική γυναικών.

Στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην Αίγυπτο η εθνική επικράτησε με 3-1, με τον Μαρτσέλο Αμποντάντζα να δηλώνει αρχικά: «Ήταν ένα παιχνίδι που έμοιαζε όντως με τον αγώνα κόντρα στην Κροατία. Δεν ξεκίνησα την Όλγα (Στράντζαλη) γιατί ήθελα να δω κάποια άλλα πράγματα. Η Όλγα είναι η πιο έμπειρη αθλήτρια που έχουμε κάτι που φάνηκε με την είσοδο της στον αγωνιστικό χώρο».

Ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε ικανοποιημένος από το νικηφόρο φινάλε και τόνισε ότι οι Μεσογειακοί τον βοήθησαν πάρα πολύ... «Χάσαμε μόνο ένα παιχνίδι, αυτό με την Ισπανία στον προημιτελικό, αλλά ήταν το πιο σημαντικό. Ωστόσο μέσα από αυτή τη διαικαία κατάλαβα πολλά πράγματα για την ομάδα μας και σίγουρα την είδα να βελτιώνεται σε πολλούς τομείς.

Ήρθαμε στο Οράν με μία όχι και τόσο έμπειρη ομάδα, δείξαμε κάποια πράγματα, έχουμε ακόμη πολλά να βελτιώσουμε και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνουμε στη συνέχεια όπου έχουμε το μεγάλο στόχο που είναι τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Τέλος στον γενικότερο απολογισμό του για την παρουσία της ομάδας στο Οράν τόνισε: «Αν δείτε τα αποτελέσματα είχαμε 5-1 ρεκόρ και είμαστε στην 5η θέση. Πιστεύω ότι αξίζαμε κάτι καλύτερο, δυστυχώς όμως αυτά συμβαίνουν στον αθλητισμό. Θα ξαναπώ ότι δεν χάσαμε από βολεϊκούς λόγους το ματς με την Ισπανία, αλλά η ήττα μας είχε να κάνει με την ψυχολογία.

Είδα όμως την ομάδα μου στα δύο τελευταία παιχνίδια να βγάζει χαρακτήρα, να αντιδρά κι αυτό είναι ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο εν όψει των επόμενων αγώνων στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».