1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
14-04-2020 19:25

Κορονοϊός: Στην 30η θέση της παγκόσμιας κατάταξης η Ελλάδα

H Γερμανία είναι η ασφαλέστερη χώρα στην Ευρώπη, στην 30ή θέση βρίσκεται η Ελλάδα και στην 29η η Κύπρος στην παγκόσμια κατάταξη διαχείρισης της κρίσης του κορονοϊού ενώ η πρωτιά ανήκει στο Ισραήλ.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει έρευνα του think tank Deep Knowledge Group (DKG) με έδρα το Λονδίνο, όπως αναφέρει αποκλειστικό ρεπορτάζ του Spiegel.

Στην έρευνά τους οι αναλυτές του DKG έλαβαν υπόψη τους πολλά και διαφορετικά κριτήρια, όπως τον χρόνο ισχύος των περιοριστικών μέτρων, τον αριθμό παραβίασής τους, το εύρος της απαγόρευσης μετακινήσεων, τη μαζικότητα διαγνωστικών τεστ αλλά και τη διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κλινών.

Στο μικροσκόπιο των ειδικών και η διαχείριση της κρίσης από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων (για παράδειγμα ως προς τη λειτουργία ομάδων διαχείρισης κρίσεων αλλά και την παροχή άμεσης οικονομικής βοήθειας).

Την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται το Ισραήλ το οποίο είναι συνεχώς σε έκτακτη κατάσταση λογω Παλαιστίνης, στη δεύτερη η Γερμανία, στην τρίτη η Νότια Κορέα ενώ ακολουθούν Αυστραλία και Κίνα.Η Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται στην 29η και 30η θέση αντίστοιχα ενώ τις τελευταίες καταλαμβάνουν Ιταλία και Ισπανία.

"Σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη η Γερμανία έχει την καλύτερη κατάταξη ως προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα ενώ και σε παγκόσμιο επίπεδο βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης", αναφέρει ο συνιδρυτής του DKG, Ντιμίτρι Καμίνσκι. "Δεδομένου του αρχικά υψηλού αριθμού κρουσμάτων η Γερμανία ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματική και περιόρισε επιτυχώς την περαιτέρω εξάπλωση χωρίς να φτάσει στα επίπεδα άλλων χωρών. Έτσι μετά την πανδημία η Γερμανία θα έχει σημαντικά οικονομικά πλεονεκτήματα".

Αξίζει να σημειωθεί ότι το think tank DKG τροφοδοτεί τους αλγορίθμους της κατάταξής του με στοιχεία από επίσημες βάσεις δεδομένων, όπως την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.