1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-05-2013 16:30

Η πρώτη των γυναικών, πρόβλημα με Κοσμά

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής Γυναικών, η οποία ξεκινά προετοιμασία για τον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος (23-26 Μαΐου στη Σλοβακία) και τους Μεσογειακούς Αγώνες (20-30 Ιουνίου).

Το πρώτο ραντεβού δόθηκε το πρωί της Τετάρτης στα γραφεία της ΕΟΠΕ, όπου τις αθλήτριες καλωσόρισαν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, οι αντιπρόεδροι Γιάννης Στουραϊτης και Κωστής Ψαρουδάκης, ο ταμίας Θανάσης Ρέρρας και ο υπεύθυνος εθνικών ομάδων Περικλής Μπακοδήμος.

«Ξεκινά ένας νέος κύκλος με μακροπρόθεσμους στόχους. Έχουμε πάρει θετικά μηνύματα από τις μικρές εθνικές ομάδες, ειδικά με την 5η θέση των Κορασίδων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και την πρόκρισή τους στο παγκόσμιο. Είστε όλες μικρές σε ηλικία και αθλήτριες υψηλού επιπέδου και πιστεύουμε πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο», είπε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, κάνοντας... πλάκα στην μεγαλύτερη της εθνικής, την Ελένη Κιόση, η οποία απάντησε με χιούμορ... 

«Μια χαρά είναι η ηλικία μου! Κι εγώ τόσο μικρή ξεκίνησα, όπως τα περισσότερα κορίτσια. Ξεκινάμε να κάνουμε τη δουλειά μας και για να δούμε αποτελέσματα χρειάζεται χρόνος. Δυστυχώς κάποια κορίτσια έχουμε μείνει καιρό χωρίς προπονήσεις, αλλά δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Η εθνική είναι τελείως διαφορετική υπόθεση από τους συλλόγους μας και είναι τιμή μας που είμαστε εδώ».

O πρόεδρος της ΕΟΠΕ παρουσίασε το νέο προπονητικό τιμ.... «Χαίρομαι που έχουμε τον Γιάννη Καλμαζίδη κοντά μας και δίπλα του θα βρεθούν δύο αναγνωρισμένοι τεχνικοί», με τον ομοσπονδιακό προπονητή να παίρνει τον λόγο: «Δεν σας ξέρω, δεν με ξέρετε, αλλά γρήγορα θα γνωριστούμε και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε άψογη συνεργασία. Οι στόχοι καθορίζονται από τη διοίκηση. Αυτός που βάζω εγώ είναι να κάνουμε βήματα μπροστά. Υπάρχουν πολλά περιθώρια κι αν το κάνουμε θα πετύχουμε και τους επιμέρους στόχους που θα θέσουμε».

«Ξεκινάμε με έναν στόχο», εξήγησε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης και πρόσθεσε: «Άμεσος αγωνιστικός στόχος είναι τα προκριματικά του παγκοσμίου και σύμφωνα με τις δυνατότητές σας μπορούμε να προκριθούμε στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια θα πάτε και στους Μεσογειακούς Αγώνες, όπου επιλέξαμε να στείλουμε την εθνική γυναικών κι αυτό δείχνει κάτι. Χτίζουμε κάτι με υγεία και με μακροπρόθεσμους στόχους. Θέλουμε να επιστρέψουμε στα τελικά του ευρωπαϊκού και νομίζω πως μπορούμε να είμαστε εκεί το 2015. Να ξέρετε ότι θα είμαστε δίπλα σας σε αυτήν την προσπάθεια».

Συμπληρώνοντας επίσης ότι: «Η ηλικία σας διασφαλίζει μέλλον στο άθλημα. Μαζί με τις μικρότερες αθλήτριες είστε η ομάδα της επόμενης δεκαετίας. Τιμούμε όλες τις αθλήτριες που συμμετείχαν μέχρι τώρα, αλλά ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια. Στην εθνική θέλω να έρχεστε να παίζετε με το κέφι σας και όποια δεν μπορεί πρέπει να το εκφράσει. Χαίρομαι που έχω απέναντί μου κοπέλες με ήθος. Αυτό σας ακολουθεί και θα σας ακολουθεί».



Ο Γιάννης Καλμαζίδης στη συνέχεια υποσχέθηκε πως: «Μέσα στη σεζόν θα έχουμε πιο στενή συνεργασία και κάθε εβδομάδα θα βρισκόμαστε», ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των ηλικιών: «Το πιο σημαντικό είναι η θέληση, ανεξάρτητου ηλικίας. Έχω δει 35άρες να είναι πιο ορεξάτες από 18άρες. Εγώ θέλω να είστε εδώ γιατί το θέλετε. Απαιτείται 110% αφοσίωση κι οποία δεν μπορεί καλό είναι να το πει».

Προσθέτοντας πως: «Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα 30 ατόμων που θα ξεκινά από κορασίδες μέχρι γυναίκες και θα δουλεύουμε με ένα στόχο, μια σκέψη και έτσι θα φτάσουμε ψηλά».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός κ. Γιάννης Καλμαζίδης και οι συνεργάτες του Κυριάκος Καμπερίδης, Κώστας Παπαδόπουλος έχουν καλέσει στην προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών τις ακόλουθες αθλήτριες:

Χριστοδούλου Στέλλα (Ολυμπιακός)
Παπαφωτίου Αθηνά (ΑΕΚ)
Κιόση Ελένη (Τράχωνες)
Νομικού Μαρία (Villa Cortese)
Κωνσταντινίδου Αλίκη (Ανατόλια)
Λαμπρούση Τζίνα (Ηρακλής Κηφισιάς)
Μερτέκη Ευαγγελία (Μακεδόνες)
Βεργίδου Όλγα (Μακεδόνες)
Λαμπρινίδου Μαρία (Quimper Volley 29 Elite France A2)
Γιώτα Κατερίνα (Ηρακλής Κηφισιάς)
Ιβάνοβα Ιζαμπέλα (Ηρακλής Κηφισιάς)
Κοσμά Σοφία (Ολυμπιακός)
Νούσια Αποστολία (Παναθηναϊκός)
Χαντάβα Εύα (Karsiyaka)
Γενιτσαρίδη Μαρία (Ένωση Βύρωνα)
Αρτακιανού Μαριαλένα (Ηρακλής)
Κελεσίδου Ειρήνη (Ηρακλής)

Την αποστολή θα πλαισιώσουν οι Νεντή Βασιλική Στατιστικολόγος, Ξενοφών Κωνσταντάκης Φυσικοθεραπευτής, Γιώργος Βαβέτσης Εργοφυσιολόγος.


Να σημειωθεί πως η Σοφία Κοσμά παρευρέθηκε στην πρώτη συγκέντρωση, αλλά δεν θα ακολουθήσει την αποστολή καθώς εξετάστηκε και από τους γιατρούς της εθνικής ομάδας και αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο.

πηγή: volleyball.gr
 

33 σχόλια

  • Comment Link bratsos Πέμπτη, 23 Μαΐου 2013 11:15 posted by bratsos

    Εκτός από την Χριστοδούλου και η Παπαφωτίου έχει συμβόλαιο με την ομάδα της ( αν και δεν ξέρω αν θέλει να μείνει ίσως έχει ξενερώσει) αλλά και η Ρόγκα. Αν φύγει η Αθηνά τότε η ΑΕΚ θα χρειαστεί να φτιάξει ομάδα από το μηδέν αφού Μέντεζ,Παπαγεωργίου λογικά δεν θα παίζουν του χρόνου για διαφορετικούς λόγους η καθεμία αλλά και η Τζανακάκη είναι νοκ άουτ με τις Τοτσίδου,Τσίμα να έχουν πολύ σοβαρούς τραυματισμούς. Το παν για την ΑΕΚ είναι να μείνουν Κις,Μποροβίντσεκ αν θέλει να πετύχει κάτι καλό.

  • Comment Link Miljkovic7 Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 22:04 posted by Miljkovic7

    Kρίμα που Νομικού και Κοσμά δε θα καταφέρουν να βρίσκονται στο ρόστερ της εθνικής, μια φορά να κατέβαινε πλήρης αυτή η ομάδα θα είχε την ευκαιρία να κάνει κάτι καλό, πλέον εμφανίζεται αρκετά αποδυναμωμένη στα άκρα...

  • Comment Link giati Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 21:31 posted by giati

    Aν δεις τα στατιστικά της Κόλεβα την χρονιά που έπαιζε διαγώνια και και δεν είχε τόσο σοβαρά οικονομικά προβλήματα θα έβλεπες πως στην καλή της μέρα με αντιπάλους που σήμερα θα έπαιρναν πρωτάθλημα είχε στην επίθεση στατιστικά που άγγιζαν το 70 % ενώ στην κακή ήταν κοντά στο 50%. Ελάχιστα ήταν τα παιχνίδια που είχε ποσοσοτό κάτω του 45% ενώ η Κις σπάνια το περνάει.Και για ποια σταθερότητα μιλάς;Αυτό έλλειπε να είχε χαμηλά ποσοστά με ομάδες που πριν 3 χρόνια θα έπαιζαν α2. Πέρα του ότι η Κόλεβα την σεζόν 2009-2010 είχε πιο καλά ποσοστά από τα φετινά της Κις τα είχε και με πάρα πολύ καλύτερους αντιπάλους που στο φετινό πρωτάθλημα θα έμπαιναν άνετα τετράδα.

  • Comment Link AEKVCfan Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 20:34 posted by AEKVCfan

    akakios ναι το είχα πει και το πίστευα πραγματικά.. δεν αλλάζω κάτι σε αυτά που λέω... αυτό πίστευα ότι θα γίνει μέχρι τέλους..δεν έγινε. βγήκα λάθος. οκει.
    και όντως ο ολυμπιακός δεν ξαναέκανε την ματσάρα που έκανε εκείνη τη μέρα...έπαιξε όσο χρειαζόταν για να κερδίσει.. κέρδισε στην ψυχή τελικά γιατί πραγματικά ΕΝ ΤΕΛΕΙ εκεί πιστεύω πως κρίθηκε...
    γνωρίζω πολύ καλά πως και ο ολυμπιακός είχε τραυματισμούς αλλά είχε πολύ πιο πλήρης ομάδα... είχε πάγκο...΄
    όχι δεν ξεκίνησα με 2 ακραίες...η χέγιας ήρθε μεν με πρόβλημα αλλά τίποτα δεν προμήνυε κάτι τόσο σοβαρό..λάθος του οικονόμου να την φέρει εξ αρχής.. οκει δεκτόν...όταν σου τραυματίζεται όμως η τσίμα καλώς ή κακώς ΑΝΑΓΚΆΖΕΣΑΙ να γυρίσεις και πάλι τη φένια σε ακραία για παν ενδεχόμενο... εε όταν σου τραυματίζεται και η τελευταία ακραία λες ένα άι στο διάολο κ ηρεμείς..
    μην συγκρίνεις τα ασύγκριτα.. προφανώς και ο οσφπ είχε τραυματισμούς αλλά έπαιζε με πολλές λύσεις..

    giati μου έλειψες :P
    θες να δεχτείς πως αυτό που έχω πει είναι πως μπορεί να μην είναι ανώτερη της κόλεβα- μπορεί και όχι- αλλά είναι σαφώς πιο σταθερή σαν παίκτρια... δεν την θεωρώ κατώτερη της κόλεβα.
    όσο για το αν τέλειωνε μπάλες, σορρυ αλλά τόσο στα 3 ματς με το γαύρο, όσο και στα 2 με την κηφ. όσες μπάλες έκαιγαν πήγαιναν στην κατα και τελείωναν..ακόμα και στην κακή της μέρα ήταν πρώτο βιολί.. ΄
    όσον αφορά τα 4 τελευταία παιχνίδια [και ειδικα τους 2 τελευταίους τελικούς κ του κυπέλλου προείπα πως δεν είναι πυρηνική φυσική όταν μια ομάδα δεν έχει επιθετικές λύσεις να κλείνεις τη διαγώνιο και να χαλάς την υποδοχή του για να μην παίρνει η πασαδόρος τις ίδιες ευκαιρίες να παίξει από το κέντρο...

  • Comment Link krop Σάββατο, 18 Μαΐου 2013 18:49 posted by krop

    Σταματήστε πια με τις δικαιολογίες. Μέχρι τον μάρτιο έφταιγε το σύστημα στον Ολυμπιακό τώρα φταίνε οι τραυματισμοί στην ΑΕΚ. Όλο για τα προβλήματα αυτών των δύο ομάδων ακούμε και στο τέλος θα πιστέψουμε πως πρόκειται για τις δύο πιο αδικημένες ομάδες. Και άλλες δες ήταν ακόμα πιο άτυχες όπως οι Τράχωνες με εχθρικές διαιτησίες, πάρα πολλούς τραυματισμούς και μαζί με το Ανατόλια ήταν οι δύο μοναδικές ομάδες με τις οποίες ο Ηρακλής στον β γύρο αποφάσισε να παίξει κανονικά. Σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν τραυμασισμούς ή σοβαρά προβλήματα .... ο Ολυμπιακός είχε την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και οι Τράχωνες παρότι κέρδισαν τους Μακεδόνες δύο φορές περίπατο με διαφορετικές ακραίες και διαφορετικούς πασαδόρους είχαν χειρότερη ομάδα από αυτούς . Το μόνο που μετράει στο τέλος είναι η βαθμολογία όλα τα άλλα είναι για αυτούς που δεν ξέρουν να χάνουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.