Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
13-05-2013 18:42

«Γούρικη η Ορεστιάδα για τις προκρίσεις»

Στον τελευταίο αγώνα της Εθνικής Ανδρών στην Α΄φάση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 με την Ρουμανία στις 16 Σεπτεμβρίου 2012 η ελληνική ομάδα είχε νικήσει 3-0 σετ και απέκτησε το δικαίωμα να έχει δεύτερη ευκαιρία πρόκρισης μέσω των μπαράζ με το Βέλγιο 1 και 8 Ιουνίου 2013. Σε εκείνη την αναμέτρηση ο Γιώργος Πετρέας είχε αποχωρήσει τραυματίας λέγοντας πως «η Εθνική μπορεί και χωρίς εμένα».


Οκτώ μήνες αργότερα η Εθνική ομάδα αρχίζει την προετοιμασία της για τους αγώνες μπαράζ με το Βέλγιο και τον Πετρέα να είναι έτοιμος και δυνατός έχοντας κάνει μάλιστα και μια επιτυχημένη χρονιά στη Ναρμπόν με την 3η θέση στην τελική κατάταξη και συμμετοχή στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ο Πετρέας από το πρωί βρίσκεται στην Ορεστιάδα και αυτή την ώρα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την Εθνική Ανδρών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Ανδρών.

«Δυστυχώς δεν έχουμε πολλές ημέρες προετοιμασίας. Πρέπει να δείξουμε υψηλό δείκτη προσαρμογής στις ανάγκες της ομάδας. Η ομάδα είναι συνέχεια της περσινής. Ίδιοι προπονητές, ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία. Θα έρθουν 2-3 τρία νέα παιδιά που και αυτά θα ενσωματωθούν άμεσα. Όλα τα παιδιά έχουν την διάθεση να βοηθήσουν και είναι προς τιμήν όλων των παιδιών που ανταποκρίθηκαν και είναι αποφασισμένοι να πετύχουν».

Οι αγώνες με το Βέλγιο θα είναι και οι πιο δύσκολοι. Μπορεί να προκριθεί η Εθνική ομάδα;

«Το Βέλγιο έχει παίκτες που αγωνίζονται στην Ιταλία και σε άλλες χώρες με δυνατά πρωταθλήματα. Την ξέρουμε σαν ομάδα. Την έχουμε αντιμετωπίσει. Έχουμε δυνατότητες. Αν δώσουμε αυτό που μπορούμε θα πετύχουμε. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί πως είναι σημαντικό να επανέλθουμε στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα».

Στα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η ομάδα θα είναι έτοιμη;

«Τηρούμενων των αναλογιών η ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί έτοιμη. Οι ομάδες στον όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου δεν δείχνουν να είναι πολύ δυνατές αλλά πρέπει να δείξουμε μεγάλο σεβασμό και να μην υποτιμήσουμε κανέναν».

Τι σημαίνει να ξεκινάς προετοιμασία στην Ορεστιάδα;

«Όλοι ξέρουμε πως η Ορεστιάδα είναι μια συμβολική πόλη για το ελληνικό βόλεϊ και όχι μόνο. Αισθανόμαστε ωραία και όλοι εδώ μας έχουν υποδεχτεί με θέρμη. Αισθάνονται μεγάλη υπερηφάνεια που φιλοξενούν την Εθνική ομάδα κι εμείς οι αθλητές αισθανόμαστε υποχρεωμένοι στους ανθρώπους της πόλης. Πιστεύω η Ορεστιάδα να είναι και γούρικη πόλη και να μας δώσει και τις δύο προκρίσεις».

Πως πήγε η σεζόν στη Ναρμπόν;

«Ήταν μία επιτυχημένη χρονιά που ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες και ο πήχης ανέβηκε ψηλά. Φτάσαμε στην 3η θέση. Παίξαμε και ημιτελικά στο κύπελλο. Η διοίκηση και ο κόσμος έμειναν πολύ ικανοποιημένοι και αυτό μας γέμισε και μας έκανε χαρούμενους».

Ποιοι Για τη νέα σεζόν;

«Είμαι ικανοποιημένος που ανανέωσα το συμβόλαιο μου και που έμεινε στην ομάδα και ο Κώστας Προύσαλης. Είναι πολύ σημαντικό που είμαστε μαζί εκεί διότι μέσα στην ομάδα υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και η διαμονή γίνεται πιο ευχάριστη. Ο βασικότερος λόγος που με έκανε να μείνω και τη νέα σεζόν είναι ότι τέθηκαν υψηλότεροι στόχοι».

Ποιο είναι το επίπεδο του γαλλικού πρωταθλήματος;

«Είναι ένα άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Είναι από τα πιο φερέγγυα πρωταθλήματα της Ευρώπης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση».