Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
12-05-2013 13:29

«100% υγιής για να επιστρέψω»

Από το μακρινό 1992 όταν γράφτηκε στις ακαδημίες του Φιλαθλητικού Θεσσαλονίκης, αλλά και το 2003 όταν εντάχθηκε στις εθνικές ομάδες Μπιτς Βόλεϊ η Μαρία Τσιαρτσιάνη ήταν εκτός γηπέδου ελάχιστες ημέρες κάθε χρόνο.

Ακόμη και στις περιόδους που οι ατυχίες χτύπησαν την πόρτα της, η Θεσσαλονικιά πρωταθλήτρια έμπαινε για λίγο στα… πιτς , αλλά σύντομα ήταν και πάλι σε θέση μάχης.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά και το 2013 το όνομα της δεν θα είναι δίπλα σ’ αυτό της Βίκυ Αρβανίτη τόσο στις διεθνείς όσο και στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη η Μαρία υποβλήθηκε σε επέμβαση στον λαβωμένο ώμο της και παρόλο που η αποθεραπεία της εξελίσσεται ομαλά, θα μείνει εκτός δράσης.

«Είναι οριστικό ότι φέτος δεν θα αγωνιστώ…», δήλωσε στο www.volleyball.gr η Μαρία από την Ελβετία όπου βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες και παραδέχθηκε ότι: «Τώρα που ξεκίνησε σιγά, σιγά η σεζόν η αλήθεια είναι ότι νιώθω λίγο περίεργα. Από την άλλη όμως προέρχομαι από δύο δύσκολες χρονιές, αφού το 2011 ταλαιπωρήθηκα με ένα πρόβλημα στη γάμπα και πέρσι με τον ώμο μου, οπότε θέλω να είμαι πλέον 100% υγιής και να επιστρέψω…».

Η τελευταία της ατάκα περί επιστροφής ήταν η καλύτερη πάσα για την επόμενη ερώτηση.
«Άρα δεν μιλάμε για αποχώρηση, αλλά για μια μικρή διακοπή», την ρωτήσαμε και μας είπε: «Προσωπικά έτσι αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Βέβαια μεγαλώνω, υπάρχουν στη ζωή κάποιες συγκυρίες που είναι μεταβλητές οπότε δεν μπορώ να εγγυηθώ κάτι. Λέω ότι θέλω, αλλά πρώτα πρέπει να γίνω 100% καλά και μετά θα δούμε».

Η Εθνική ομάδα της άμμου (Αρβανίτη, Καραγκούνη, Βλαχάκη) βρίσκεται στα Χανιά για καμπ προετοιμασίας με την ίδια να ποντάρει πολλά στην εμπειρία της Βίκυς για την εξέλιξη της ομάδας και ιδιαίτερα στα πρώτα τουρνουά όπου έχει δηλωθεί ως ζευγάρι με την Καραγκούνη.

«Σίγουρα είναι αρκετά δύσκολο γιατί η Πέννυ θα μπει κατευθείαν στα βαθιά, αφού ξεκίνησε τώρα, ενώ αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί νωρίτερα. Από την άλλη είναι τυχερή που θα δουλέψει δίπλα σε μια τέτοια αθλήτρια, με ένα πιο οργανωμένο σύστημα και με καλούς συνεργάτες. Το σίγουρο όμως είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει ακόμη πιο σοβαρή δουλειά στις υποδομές, έτσι το άθλημα αυτό που τόσες επιτυχίες μας έχει χαρίσει τόσες πολλές επιτυχίες να έχει ανάλογη συνέχεια».

Τέλος όσον αφορά το νέο Ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Ταμπουρατζή αφού υπενθύμισε ότι «δεν πρόλαβα να δουλέψω μαζί του, οπότε δεν μπορώ να έχω ξεκάθαρη άποψη», συμπλήρωσε με νόημα: «Τον ξέρω όμως προσωπικά και θεωρώ ότι πραγματικά είναι μία πολύ καλή επιλογή. Έχει διάθεση, έχει όρεξη, είναι φιλόδοξος και διαθέτει γνώσεις και πιστεύω ότι και για τον ίδιο θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία η συνεργασία του με την Βίκυ που έχει την εμπειρία και τα νέα κορίτσια που έχουν τον ενθουσιασμό».

Κι αν η ίδια φέτος θα φορέσει το μαγιό της μόνο για την παραλία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα παρακολουθήσει αγώνες… «Αυτό δεν γίνεται…», μας είπε πριν μας αποχαιρετίσει, αφού είχε ήδη καθυστερήσει για να παρακολουθήσει τους αγώνες σε ένα τουρνουά μπιτς βόλεϊ στη Ζυρίχη…

Πηγή: volleyball.gr