1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
22-01-2019 19:08

Σεμινάριο του Γιώργου Γιάτση στη Κίνα για την κινησιολογία στο βόλεϊ

Πενθήμερο σεμινάριο Κινησιολογίας της Πετοσφαίρισης παρέδωσε σε φοιτητές του Chang’ an University και σε ομάδες της Xian o Επίκουρος Καθηγητής του ΣΕΦΑΑ-ΑΠΘ Γιώργος Γιάτσης. 
Αναλυτικά δήλωσε τα εξής: Ήταν μια σπουδαία προσωπική εμπειρία που δίδαξα σε στο Chang’an University και σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις του κόσμου. Στη σύγχρονη εποχή η Xi’an είναι μια μεγαλούπολη με πληθυσμό κοντά στα 13 εκ και το Chang’an University αριθμεί πάνω από 25 χιλιάδες φοιτητές. Το σεμινάριο το παρακολούθησαν οι δύο κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών της Xi’an και συνολικά 150 περίπου φοιτητές από το Chang’an University.
Το αντικείμενο των διαλέξεων αφορούσε τις προσεγγίσεις και την τεχνική του οπλίσματος του καρφιού από τους κορυφαίους επιθετικούς του κόσμου καθώς και τους χρόνους μεταβίβασης της πασάς σε σχέση με τη ζώνες που βρίσκεται ο πασαδόρος.

Επιπλέον, παρουσιάστηκαν οι κατάλληλες τεχνικές και τακτικές στο μπλοκ που μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις τροχιές των πασαδόρων.

Το personal coaching με σκοπό τη βελτίωση της τεχνικής παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον παγκοσμίως και επιλέγεται όλο και περισσότερο από αθλητές που επιθυμούν να μεγιστοποιήσουν την απόδοση τους. Για το λόγο αυτό παρουσίασα τον τρόπο με τον οποίο ένας προπονητής με γνώσεις κινησιολογίας μπορεί να αξιολογήσει την τεχνική ενός αθλητή και να τον καθοδηγήσει μέσω ενός παρεμβατικού προγράμματος στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα τελευταία έτη είχα τη δυνατότητα να επισκεφτώ πολλά πανεπιστήμια του εξωτερικού δίνοντας διαλέξεις σχετικές με το volleyball και beach volley και μέσα στους στόχους μου τη νέα χρονιά είναι να διευρύνω ακόμα περισσότερο τον κύκλο αυτό. Ήδη υπάρχουν προσκλήσεις από δύο πανεπιστήμια της Νότιας Αμερικής, ενώ το Μάρτιο θα επισκεφτώ ένα από τα σπουδαιότερα πανεπιστήμια κινησιολογίας στην Αυστρία.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.